Prima pagină Ediția din: 02.02.2002
Știri
La Alba Iulia
Farmacii cu program non-stop
     Venind în sprijinul omului bolnav, Colegiul farmaciştilor din Alba Iulia a hotărât pentru început, ca două farmacii din Alba Iulia să aibă program non-stop, 24 de ore din 24. Acestea sunt farmaciile Alfarco (strada Vasile Goldiş, telefon 820788) şi Spero, B-dul Revoluţiei (lângă Piaţa din Cetate, telefon 834903). O iniţiativă care merită apreciată. (A.C.)
Reuniune ecologică
     O analiză a modului de funcţionare a Iazului de la Valea Şesii (al SM Roşia Montană) va avea loc joi, 7 februarie a.c., la sediul Prefecturii Alba. Cu acest prilej vor fi discutate probleme legate de calitatea mediului în această zonă a judeţului, precum şi posibilele pericole care pot să apară în cazul în care nu vor fi aplicate măsurile care se impun. La această întâlnire vor participa reprezentanţi ai Prefecturii, Inspectoratului de Protecţie a Mediului şi Direcţiei de Sănătate Publică Alba. (R.J.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
O excelentă iniţiativă a PSD Alba: balul ziariştilor
Pentru câteva ore presa a fost puterea numărul unu a județului
fete
La "Balul ziariştilor" de la Alba Iulia cele mai frumoase flori au fost, alături de trandafiri, ziaristele de la "Unirea", prezente pe podiumul "Miss jurnalism"
     În seara zilei de joi, hotelul "Cetate" din Alba Iulia a găzduit "Balul ziariştilor" organizat de PSD Alba. Manifestarea nu s-a dorit nici pe departe a fi un prilej de a "corupe presa locală", cum a declarat cu subînţeles purtătorul de cuvânt al PSD, Mihai Babiţchi, ci o întâlnire colegială între ziariştii din presa scrisă şi audio-vizuală din judeţ. Alături de ziariştii prezenţi, care pentru câteva ore au uitat de rivalităţile de zi cu zi, s-au regăsit personalităţi de marcă ale partidului de guvernământ, precum prefectul Ioan Rus - preşedinte al PSD Alba, preşedintele CJ Alba, Augustin Presecan - vicepreşedinte al PSD, senatorul Cornel Filipescu - prim-vicepreşedinte PSD, subprefectul Ioan Maier, deputatul Constantin Selagea, precum şi alţi membri ai Biroului executiv al PSD Alba. Antrenul şi buna dispoziţie au fost atributele petrecerii, toţi ziariştii prezenţi primind din partea organizatorilor premii simbolice şi diplome, care mai de care mai insolite, care caracterizau cu umor şi subtilitate, personalitatea jurnaliştilor. Pe lângă cele peste 90 de "distincţii" individuale, momentul de vârf al serii l-a constituit un inedit concurs, graţie căruia au fost desemnaţi Miss Jurnalism, Mrs. Jurnalism, Mister Jurnalism. Mondenul eveniment a mustit de voie bună, "presarii" întreţinându-se amical, amuzându-se pe seama calificativelor atribuite, înţepându-se jovial dar şi punând, de asemenea, la cale o mai bună colaborare pe viitor. Ringul de dans a fost mereu aglomerat, invitaţii lăsându-se uşor conduşi de ritmuri moderne, binecunoscutele manele atrăgând atât politicienii, cât şi ziariştii.
     Balul ziariştilor, desfăşurat într-o organizare de excepţie, poate fi considerat, indiscutabil, o reuşită, petrecerea fiind lipsită de tentă politică, chiar dacă staff-ul PSD a vegheat îndeaproape la bunul mers al evenimentelor. Căci să nu uităm, presa este câinele de pază al democraţiei, dar şi cel mai bun prieten al omului. Aşa că domnii de la PSD se pot considera acum în deplină siguranţă! (A.D.T.)
Augustin Presecan, prieten la cataramă cu americanii
Preşedintele CJ Alba este nominalizat pentru distincţia de "OM AL ANULUI 2002"
     Într-o scrisoare adresată preşedintelui Consiliului Judeţean Alba, Augustin Presecan, de către preşedintele Institutului Biografic American (editor al unor lucrări de referinţă în domeniul biografic din 1967 şi membru al Asociaţiei Editorilor Independenţi), conjudeţeanul nostru este anunţat că a fost nominalizat pentru titlul de "OM AL ANULUI 2002". ABI mai informează că "nominalizarea s-a făcut având în vedere raportul întocmit pe baza datelor privind întreaga dvs. activitate. Pentru întocmirea listei cu nominalizări s-au purtat deliberări îndelungi, motiv pentru care considerăm nominalizarea dvs. ca fiind un succes (...) Vă dorim în continuare succes în întreaga activitate profesională".
     Această nominalizare survine după ce în cursul anului trecut, preşedintele Augustin Presecan a fost nominalizat şi în lucrarea "Personalităţile anului 2000 în România", având la bază tot considerentele activităţii profesionale.
     Încântat de atenţia acordată de guvern dar şi de americani, Augustin Presecan a precizat că cele două nominalizări îl determină să se implice şi mai eficient în problemele judeţului şi ale locuitorilor săi.
     Atacat adesea de adversari politici, iritaţi probabil că nu s-au bucurat şi ei de o asemenea recunoaştere naţională şi internaţională, preşedintele Augustin Presecan a lăsat pe planul secund disputele politice, preferând să-şi canalizeze întreaga atenţie realităţilor cotidiene ale judeţului şi nu "bâlciurilor" cu iz electoral.
Florin ROMAN

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.