Prima pagină Ediția din: 16.02.2002
Știri
Preşedintele CJ Alba se va întâlni cu Van Nistelrooij
     Lambert Van Nistelrooij, prim-vicepreşedintele Ansamblului Regiunilor Europei şi raportor special pentru România şi Grecia al Consiliului Europei se va întâlni în seara de luni, 18 februarie, la Bucureşti, cu preşedintele CJ Alba, Augustin Presecan (membru în biroul ARE). Discuţiile, programate şi pentru marţi dimineaţa, se vor axa pe chestiuni legate de organizarea în acest an la Bucureşti de către Consiliul Europei şi Congresul Autorităţilor Locale şi Regionale, a unui seminar consacrat regionalismului. Păstrând ideile directoare ale şedinţei Prezidiului ARE care a avut loc recent la Strasbourg, vor fi abordate în cadrul seminarului probleme legate de funcţionarea Antenei (Biroului) ARE de la Alba Iulia. (N.T.)
Prefectul la Cluj
     În cursul zilei de duminică, 17 februarie, prefectul judeţului Alba, av. Ioan Rus care este în acelaşi timp şi preşedintele organizaţiei Alba a PSD, se va întâlni la Cluj, cu o serie de lideri marcanţi ai partidului de guvernământ din Ardeal şi din Bucureşti. Cu acest prilej, va fi dezbătut protocolul încheiat între PSD şi UDMR, precum şi modalităţile de aplicare ale prevederilor acestuia în teritoriu. (R.J.)
Întâlnire pe teme de protecţia muncii
     Duminică, 17 februarie, începând cu ora 11.00, la sediul Prefecturii, inspectorul-şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă, Dorel Fiţ, va prezenta în cadrul unei conferinţe de presă o serie de concluzii în ceea ce priveşte acţiunile desfăşurate pentru respectarea legislaţiei în domeniul protecţiei muncii. Având în vedere amploarea şi importanţa acestei operaţiuni, cu acest prilej va fi prezentă la Alba Iulia şi d-na Mariana Basuc, inspector general de stat din cadrul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale. (R.J.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Noi locuri de muncă în Spania
La Alba Iulia va avea loc marţi, 19 februarie 2002, o nouă preselecţie
     În baza Acordului încheiat între România şi Regatul Spaniei pentru reglementarea şi organizarea circulaţiei forţei de muncă între cele două state, semnat la data de 23 ianuarie 2002, la Madrid, cele două părţi au căzut de acord ca, până la intrarea în vigoare a Acordului, să deruleze un al doilea proiect pilot privind angajarea unui număr de 427 lucrători sezonieri în agricultură.
     În acest sens, între Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, reprezentat prin d-l Răzvan Ionuţ Cirică, secretar de stat şi Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, reprezentată prin d-l Ioan Cindrea, secretar de stat şi preşedinte, se încheie prezentul PROTOCOL.
     1. Preselecţia persoanelor care solicită să lucreze ca sezonier în agricultură, în Spania, se va face în ziua de marţi, 19 februarie 2002, de către Agenţiile Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din următoarele centre regionale de preselecţie: Alba Iulia, Călăraşi, Craiova, Piatra Neamţ.
     2. Persoanele care participă la preselecţie trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: * să fie femei cu vârsta cuprinsă între 18 şi 50 de ani; * să aibă experienţă şi practică în activităţi agricole; * să fie apţi să presteze munci fizice în condiţii de climă caldă şi umedă de până la 35 grade C; * să deţină paşaport valabil; * să deţină adeverinţă medicală cu menţiunile "clinic sănătos" şi "nu este în evidenţă pentru boli cronice" eliberată de medicul de familie; * să deţină un certificat de cazier juridic valabil sau declaraţie pe propria răspundere că nu a suferit condamnări penale.
     Numărul maxim de persoane preselectate în fiecare dintre centrele de preselecţie menţionate anterior va fi de 125 (numai femei).
Între instituţiile publice din judeţ
Protocol privind gestionarea situaţilor de criză
     În cursul zilei de ieri, prefectul Ioan Rus şi subprefectul Ioan Maier s-au întâlnit cu şefii unor servicii publice descentralizate, IPJ, SRI precum şi ai unităţilor militare, în scopul de a se stabili condiţiile acţiunilor comune pentru managementul unor situaţii de criză ce s-ar putea declanşa la nivelul judeţului. În principiu s-a discutat despre cum ar trebui acţionat în cazul apariţiei unor epidemii, inundaţii, accidente ecologice, secetă sau incendii, toate de proporţii dar şi în cazul unor ample demonstraţii de protest ale populaţiei, conflicte interconfesionale sau interetnice. Prefectul Ioan Rus a solicitat cu acest prilej, fiecărui participant să prezinte în cursul zilei de luni, 18 februarie, un material în care să fie cuprinse concret soluţiile propuse în cazul apariţiilor unor evenimente cu totul speciale, urmând ca apoi să fie semnat un protocol de colaborare la nivel judeţean pentru gestionarea situaţiilor de criză. (R.J.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.