Curier județean
Rugăciunea de azi
     Doamne, scăpare Te-ai făcut nouă, din neam în neam, eu am zis: Doamne miluieşte-mă, vindecă sufletul meu, că am greşit Ţie! Doamne la Tine am scăpat, învaţă-mă să fac voia Ta, că Tu eşti Dumnezeul meu. Că la Tine este izvorul vieţii, întru Lumina Ta vom vedea lumină. Tinde mila Ta celor ce Te cunosc pe Tine.
     Învredniceşte-ne, Doamne, în noaptea aceasta fără de păcat să ne păzim noi. Bine eşti cuvântat Doamne, Dumnezeul părinţilor noştri, şi lăudat şi preaslăvit este Numele Tău în veci. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Sf. Mc. Pamfil şi Valentin; Cuv. Flavian Catolic: Sf. Iulian şi Iuliana

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
PRO TV și PRO FM au premiat dragostea
     Zeci de poveşti de dragoste pe sute de pagini, scrise toate din suflet, au făcut din decernarea premiilor campaniei Zi-Le De Dragoste o misiune foartea grea. Marile premii şi-au găsit în cele din urmă câştigătorii: Ana Ciugudean şi Cristina Oancea au câştigat fiecare câte o pereche de verighete din aur, iar Alexandru Herţeg a luat... UN PAT! Pentru că, la un moment dat, iubirea tuturor trece şi prin dormitor.
     Alte zeci de casete şi compact discuri cu muzică de dragoste au premiat scrisorile de dragoste sosite în Săptămâna Dragoste la Pro TV. Tuturor celor care au crezut în dragostea lor şi şi-au trimis poveştile de iubire, PRO TV şi PRO FM le mulţumesc!
De Ziua Îndrăgostiţiilor
Seară de vis oferită de OT-PSD Alba
     Balul Îndrăgostiţilor organizat de OT-PSD Alba, cu prilejul Valentine's Day, la Clubul Tineretului din Alba Iulia, s-a bucurat de o ambianţă deosebită. Organizatorii au pregătit o serie de surprize în ton cu această romantică sărbătoare, gustate din plin de zecile de tinere şi tineri participanţi. Astfel, printre altele, cu acest prilej au fost desemnaţi Miss şi respectiv Mister "Valentine's Day", oficiindu-se de asemenea şi căsătorii fictive de o zi. Printre invitaţii de marcă care au trăit pentru câteva ore atmosfera creată de tânăra generaţie, s-au numărat senatorul PSD, Conel Filipescu şi alţi membri de seamă ai organizaţiei judeţene a partidului de guvernământ printre care Mihai Babiţchi, Dorin Sandea, Cornel Suciu şi Nicolae Mera. (R.J.)

Incendiul de joi de la Mănăstirea Dumbrava a cauzat
Pagube de o jumătate de miliard de lei
     Pagubele înregistrate în urma incendiului de la Mănăstirea Dumbrava se ridică la circa o jumătate de miliard de lei, se estimează într-un raport întocmit de Grupul judeţean de Pompieri Alba. La stingerea incendiului au participat şase autospeciale aparţinând pompierilor militari din Alba Iulia, Aiud, Turda, pompierilor de la SC UPS Ocna Mureş şi pompierilor civili din Ocna Mureş. La locul faptei s-au deplasat rapid şeful IPJ Alba, col. Marin Aron, comandantul Grupului Judeţean de Pompieri Alba , col. Virgiliu Costea, arhiepiscopul de Alba Iulia, IPS Andrei şi subprefectul Ioan Maier. Potrivit cercetărilor derulate la faţa locului, focul a izbucnit de la un coş de fum defect. Scânteile care au ieşit de la coşul de fum au aprins podul şi acoperişul pe o suprafaţă de circa 800 de metri. Au fost distruse de flăcări 50 de saltele, mobilier, 6 anvelope, veselă completă pentru 500 de persoane, mai multe covoare ţesute artizanal. Focul a afectat în special chiliile măicuţelor, pompierii reuşind să salveze de la distrugere restul complexului monahal, cuprinzând bunuri evaluate la 10 miliarde de lei.
     Potrivit informaţiilor furnizate de col.Virgiliu Costea, şeful pompierilor din Alba, complexul monahal Dumbrava nu avea autorizaţie de funcţionare PSI, conform normelor în vigoare. Mai mult, contrar regulilor de pază contra incendiilor, în podurile chiliilor erau depozitate mai multe materiale inflamabile. "Mănăstirea Dumbrava nu este un caz singular în judeţul Alba. Majoritatea aşezămintelor monahale de pe teritoriul judeţului Alba nu au avize de funcţionare, existând riscul ca, Doamne fereşte, în orice moment să se repete incidentul tragic de la Dumbrava", ne-a precizat col. Costea.
Nicoleta TOMUŢA

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.