Prima pagină Ediția din: 22.02.2002
Știri
Urmările calamităţilor naturale: circa 4 miliarde lei
     Zăpezile de altădată, adică cele din prima lună a acestui an, au produs în judeţul Alba pagube în valoare de 3,8 miliarde de lei. Au fost afectate 145 de gospodării, 46,2 ha terenuri agricole, anumite porţiuni de drumuri, străzi şi poduri precum şi câteva reţele electrice cu 26 puncte de transformare. Localităţile care au avut cel mai mult de suferit din acest punct de vedere au fost Teiuş şi Albac. Pentru luna februarie, având în vedere condiţiile climaterice neobişnuite pentru această perioadă a anului, se pare că pagubele vor fi mai mici, dacă nu cumva iarna va mai avea o ultimă răbufnire în puţinele zile care au mai rămas. (R.J.)
Construcţiile ridicate abuziv vor fi demolate
     Consiliul local Sebeş a decis să facă curăţenie pe domeniul public şi privat al municipiului, fiind adoptată în acest sens o hotărâre în ultima şedinţă a acestui organism. Conform acesteia vor fi demolate toate construcţiile realizate abuziv de către persoanele fizice şi juridice, în termen de 7 zile de la data comunicării hotărârii. Cheltuielile privind demolarea vor fi suportate de către proprietarii construcţiilor. (R.J.)
Instruire pe teme de marketing şi management în agricultură
     Specialiştii în agricultură au participat ieri la o instruire care a cuprins două teme: "Marketingul produselor agro-alimentare", şi "Managementul exploataţiilor agricole". "În prima parte a întâlnirii au fost testate cunoştinţele în domeniu ale celor prezenţi iar apoi, la sfârşitul cursului susţinut de prof. dr. ec. Eugen Buciuman, rector al Şcolii Române de Afaceri, s-a trecut la o nouă verificare a cunoştinţelor pentru a se observa rezultatele instruirii", ne-a declarat directorul cu producţia vegetală la DGAIA Alba, ing. Nicolae Budrală. (A.D.T.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Grav accident rutier la Sebeş
O femeie și-a pierdut viața, iar soțul său a fost rănit
     Miercuri, 20 februarie, ora 18.45, pe DN 1, la intrarea în municipiul Sebeş dinspre Sibiu s-a produs un grav accident rutier soldat cu decesul unei persoane. Nicolae Goşa (62 ani, pensionar din Baia de Arieş, posesor permis de conducere pentru categoriile A,B,C din anul 1958) conducea autoutilitara Dacia 1304 din direcţia Sibiu spre Sebeş. În partea dreaptă faţă, pasageră în autoutilitară se afla soţia acestuia, Maria Goşa (58 ani). Deoarece nu a redus viteza la intersectarea cu un alt autovehicul, este orbit de faruri şi nu observă un autocamion marca Roman Diesel, cu remorcă, ce staţiona pe carosabil în faţa sa. Impactul a fost deosebit de dur, autoutilitara Dacia 1304 fiind proiectată pe contrasens unde a fost acroşată şi de un autoturism condus regulamentar din sens opus de Cristian Panait (19 ani, din Bucureşti). Şoferul camionului, ce staţiona pe carosabil cu lumini de avarie aprinse, a declarat poliţiei că avea defecţiuni la motor şi a fost nevoit să oprească. În accident a decedat pe loc Maria Goşa, iar soţul său a fost rănit, fiind transportat de urgenţă la spital. Deoarece corpul neînsufleţit al femeii nu putea fi scos din fiarele contorsionate ale autoturismului accidentat, la ora 19,57 a fost solicitat serviciul de descarcerare al pompierilor militari din Alba Iulia. În aproximativ o jumătate de oră, pompierii au reuşit să secţioneze maşina şi să elibereze corpul femeii. În cauză, poliţia rutieră Sebeş şi SPR Alba continuă cercetările.
Nicoleta TOMUŢA
La un interval de aproape o oră
Doi copii au devenit victimele unor accidente de tren
     Postul de Poliţie TF Vinţu de Jos a fost anunţat miercuri, 20 februarie, ora 9.40, că în Halta CFR Cut un băiat a căzut din trenul personal Vinţu de Jos - Sibiu. Urcându-se în vagon, Ciprian Ţiganciuc (16 ani, din Reşiţa) s-a dezechilibrat la punerea trenului în mişcare şi a căzut prin uşa rămasă deschisă. Băiatul a fost spitalizat la Alba Iulia cu diagnosticul de traumatism cranio-cerebral, comoţie cerebrală şi fractură fronto-parietală. El fugise de la domiciliu în data de 17 februarie, poliţia TF Alba luând legătura cu părinţii acestuia pentru a-l transporta acasă.
     * Poliţia TF Aiud a fost sesizată în aceeaşi zi, ora 10.57, despre faptul că pe terasamentul căii ferate din Halta CFR Miraslău a fost găsită o fetiţă care prezenta leziuni la nivelul capului şi a membrelor superioare. Victima Ioana Stanciu (11 ani, din satul Decea) a fost spitalizată la Aiud cu diagnosticul de traumatism cranio-cerebral acut închis, plăgi contuze la nivelul capului şi a mâinii stângi. Deşi iniţial Ioana le-a declarat poliţiştilor cum că ar fi fost împinsă de un cetăţean şi a căzut din tren, cercetările ulterioare au reliefat faptul că lucrurile s-au desfăşurat un pic cam altfel. Ioana, elevă la Şcoala generală nr.3 Aiud, s-a urcat din greşeală în trenul accelerat Timişoara - Galaţi în loc să se urce în trenul personal cu care se ducea, de obicei, acasă. Văzând că trenul nu opreşte în Halta Mirăslău, fata a sărit speriată din garnitura aflată în mişcare, lovindu-se la cap. În prezent, starea sănătăţii ei este stabilă.
Nicoleta TOMUŢA
În semn de solidaritate cu colegii lor din Bucureşti
Taximetriştii din Alba şi-au întrerupt ieri câteva ore activitatea
     Peste 300 de taximetrişti s-au strâns ieri în faţa stadionului Cetate pentru a analiza efectele aplicării noilor prevederi referitoare la transportul în regim de taxi. Potrivit noii legi, fiecare taximetrist ar trebui să prezinte o garanţie de 5000 de EURO pentru a obţine licenţa. De asemenea, ei sunt obligaţi să aibă în dotare case de marcat, staţii de emisie-recepţie pe frevenţă protejată, vopsirea maşinilor în galben, montarea unor lămpi suplimentare pentru semnalizarea poziţiei de ocupat sau liber - costă zeci de milioane de lei - investiţie pe care mulţi dintre taximetrişti nu şi-o pot permite. Firmele de taxi din Alba aşteaptă rezultatul negocierilor purtate de colegii lor din Bucureşti, rezultat în funcţie de care vor stabili acţiunile de protest viitoare.
Nicoleta TOMUŢA

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.