Prima pagină Ediția din: 23.02.2002
Știri
La Cricău
5 hectare de păşune au fost mistuite de flăcări
     Curăţenia de primăvară şi vântul care a suflat cu putere în cursul zilei de ieri au dat bătăi de cap locuitorilor comunei Cricău. În jurul orelor 14 ei au observat un fum gros care se ridica de pe păşunea comunală. Cu mic, cu mare, în frunte cu primarul Nicolae Muntean şi viceprimarul Petru Emil Roşu, ei au dat fuga să vadă ce se întâmplă. Se întâmpla că le luase foc păşunea. Datorită vântului puternic focul s-a extins cu repeziciune, flăcările mistuind circa 4-5 hectare în doar două ore. În jurul orei 16.30 el a fost localizat. În sprijinul localnicilor care s-au luptat cu flăcările a venit şi o formaţie de pompieri din Alba Iulia dotată cu o maşină specială pentru teren accidentat. Din fericire, intervenţia localnicilor şi a pompierilor a fost promptă, astfel încât incendiul a fost localizat înainte de a ajunge la liziera pădurii de pin din apropiere, ceea ce ar fi făcut mult mai multe pagube. (A.D.)
Gripa a început să facă victime
     În ultima săptămână, la nivelul judeţului Alba, s-au înregistrat circa 100 de cazuri de gripă, 27 dintre bolnavi necesitând internarea. Medicii spun că nu poate fi vorba de o epidemie deoarece cazurile de gripă sunt răspândite pe tot teritoriul judeţului. De asemenea, s-a remarcat o creştere a numărului bolilor de sezon, înregistrându-se 1300 de cazuri de infecţii respiratorii şi 500 de cazuri de pneumonii. (N.T.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Veselie transformată în jale
Un membru al ansamblului folcloric din Dumbrava a murit în timpul repetiţiei generale
"Haidăul", tradiţional dans folcloric din zonă, va fi amânat cu o săptămână din pricina nefericitului eveniment
     Veselia generală din timpul repetiţiei scenetei folclorice "Haidăul", reînviată de ansamblul folcloric din satul Dumbrava, comuna Unirea, a fost curmată brusc, joi, 21 februarie, în jurul orei 22.00, când unul dintre protagonişti a suferit un infarct, dându-şi ultima suflare în braţele soţiei sale. Ioan Frânc avea 53 de ani şi era pensionar. Alături de alte 9 perechi, soţ-soţie din satul Dumbrava, Frânc participa la punerea în scenă a unui vechi dans popular din zonă - Haidăul. Cei 20 de dansatori urmau să defileze pe străzile satului Dumbrava şi ale comunei Unirea, cu scopul de a-i atrage într-un spectacol general pe toţi locuitorii din zonă. Repetiţiile au început în urmă cu două săptămâni, timp în care Ioan Frânc mai avusese probleme cu tensiunea arterială. În seara fatală, la repetiţii participau aproximativ 40 de persoane, inclusiv stareţul mănăstirii Dumbrava, părintele ieromonah Teodor Crişan. Potrivit martorului ocular Ilie Lupean (consilier local al comunei Unirea), lui Frânc i s-a făcut rău la un moment dat şi a căzut jos, decedând în braţele soţiei sale. Deoarece bărbatul va fi înmormântat duminică, 24 februarie, spectacolul s-a amânat pe data de 2 martie, când în comuna Unirea se va desfăşura "Serbarea Mărţişorului".
Nicoleta TOMUŢA
"Vulcanul Cugir" în pragul erupţiei!
     Cu prilejul video-conferinţei de ieri, la Prefectură au fost prezenţi şi liderii celor două sindicate de la SC Cugir SA, care au făcut publice nemulţumirile angajaţilor cu privire la neîncasarea drepturilor salariale. Discuţiile purtate cu prefectul Ioan Rus nu au fost dintre cele mai cordiale, cu toate că şeful administraţiei publice judeţene a dat asigurări că săptămâna viitoare oamenii îşi vor primi banii integral. Cert este că majoritatea cugirenilor achiziţionează diverse produse, în special alimente pe datorie şi, de asemenea, sunt supuşi penalităţilor datorită întârzierilor la plata întreţinerii, curentului electric, telefonului şi altor utilităţi. O analiză sumară efectuată la chioşcurile alimentare de pe raza oraşului Cugir arată că sumele pe care cetăţenii le datorează sunt cuprinse, numai în ultima lună, între 7 şi 12 milioane de lei. "Oamenii sunt sătui de poveşti şi promisiuni, aşteaptă să-şi primească salariile sau măcar o parte din ele, altfel nu cred că vor mai putea fi stăpâniţi", a precizat unul dintre reprezentanţii salariaţilor de la SC Cugir SA. La rândul său, prefectul Ioan Rus a mai solicitat directorilor societăţilor de furnizare a utilităţilor publice să sisteze aplicarea penalităţilor sau să amâne transmiterea facturilor până când cetăţenii le vor putea achita. (R.J.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.