Prima pagină Ediția din: 26.02.2002
Știri
Mircea Hava se pronunţă împotriva aplicării Ordonanţei 36/2002
     Nemulţumit de prevederile Ordonanţei guvernului nr.36/2002, primarul municipiului Alba Iulia - Mircea Hava a declarat în cursul zilei de ieri că va înainta un protest guvernului, cerând stoparea aplicării ordonanţei. Ce prevede însă aceasta? Prevede ca începând cu anul 2003 taxele şi impozitele asupra mijloacelor de transport să nu intre în cuantum total la primării, ci numai în proporţie de 55%. Restul de 45% urmează să fie direcţionat spre bugetele consiliilor judeţene. Dar aceasta ar aduce un minus la veniturile administraţiilor locale cărora în ultima vreme li s-au tot dat sarcini, fără a li se indica şi sursele de finanţare. Mircea Hava îşi va înainta protestul prin intermediul Federaţiei Municipiilor. (A.D.)
Tentativă de suicid sau automutilare?
     Duminică seara, la Serviciul de Urgenţe al Spitalului Judeţean Alba a fost adus un pacient care prezenta tăieturi în zona cervicală. Victima, de 29 de ani, din Alba Iulia a fost diagnosticat cu plagă tăiată laterală cervicală. Bărbatul a refuzat suturarea şi ajutorul medical. Nu se ştie dacă a fost vorba de tentativă de suicid sau automutilare. Victima a părăsit spitalul, refuzând internarea. (F.R.)
Se circulă pe toate drumurile
     Potrivit informaţiilor noastre, din cauza căderilor de zăpadă din noaptea de duminică spre luni, majoritatea drumurilor judeţene şi naţionale au fost acoperite cu nămeţi de grosime variind între 1 şi 5 cm (mai ales pe un tronson de 20 km între Şugag şi Tău). Pe DN1 s-a acţionat cu eficienţă pentru îndepărtarea poleiului şi a zăpezii, la fel ca şi pe DJ 108 Albac-Horea. (F.R.)
Audienţe numeroase la Oficiul Prefectural Cîmpeni
     Directorul Oficiului Prefectural Cîmpeni, d-l Nicolae Puiuleţ ne-a comunicat faptul că, numai de la începutul acestui an, la sediul instituţiei s-au prezentat peste o sută de persoane în audienţe, fiind primite de asemenea alte 40 de petiţii". În limita competenţelor legale de care dispunem, am încercat să rezolvăm problemele fiecăruia într-un mod sau altul, dar cel mai important este că oamenii au încredere în noi şi se prezintă tot mai mulţi în audienţe", ne-a declarat d-l Puiuleţ. Tot domnia sa ne-a mai precizat faptul că în urma unei analize efectuate cu şefii principalelor posturi de poliţie din Cîmpeni, Abrud şi Baia de Arieş, a reieşit că în zona Apusenilor fenomenele infracţionale indiferent de natura lor sunt ţinute sub control, nesemnalându-se cazuri grave. (R.J.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Mitingul sărăciei la Cugir
     Sindicatutul "Apărarea" din SC Cugir SA, afiliat la Federaţia Solidaritatea 90 din Cartel Alfa, organizat conform Legii nr. 54/1991, a remis o adresă Primăriei Cugir solicitând aprobarea desfăşurării unui marş pe traseul SC UMC II - CLUBUL SINDICATELOR urmat de un miting de protest. Prin aceasta, Sindicatul APĂRAREA doreşte să-şi exprime "totala nemulţumire faţă de pasivitatea şi indolenţa cu care guvernanţii noştri tratează situaţia economică şi socială din sectorul industriei de apărare, respectiv OUG 170 şi HG 1295". Lista de revendicări cuprinde următoarele puncte: * Decizia politică privind dimensionarea Sectorului Producţiei de Apărare, stabilindu-se clar produsele şi cantităţile anuale necesare în continuare apărării naţionale; * Separarea juridică şi fizică a capacităţilor productive neincluse în Sectorul producţiei de apărare (SPA), cel mai târziu începând cu 1.04.2002; * Stabilirea prin lege, a statutului capacităţilor şi a salariaţilor, rămaşi în SPA; * Stabilirea prin lege a statutului celorlalte capacităţi precum şi a etapelor, a facilităţilor şi a perioadelor de graţie necesare restructurării şi reorganizării către cerinţele economiei de piaţă; * Acordarea graduală, pe o perioadă de 2 ani, a resurselor financiare necesare reconversiei forţei de muncă; * Stabilirea prin lege a facilităţilor acordate potenţialilor investitori conform actelor în vigoare (OU 65/2001); * Măsuri ferme pentru îmbunătăţirea nivelului de trai care se află într-o degradare continuă; * Amendarea şi aplicarea corectă a Legii 19/2000; * Crearea de locuri de muncă alternative pentru ocuparea forţei de muncă disponibile din SPA, astfel încât, în continuare să nu fie disponibilizat nici un salariat din SC CUGIR SA; * Fondurile pentru salariile care vin de la bugetul statului să sosească la timp, cel mai târziu până în data de 15 ale fiecărei luni, astfel încât să nu mai creeze dereglări în bugetele membrilor Sindicatului nostru.
     Poliţia şi Jandarmeria au fost solicitate să asigure protecţia participanţilor la marşul şi mitingul din data de 27 februarie 2002 intitulat sugestiv "MITINGUL SĂRĂCIEI ŞI MINCIUNII SOCIALE" practicat de Guvernul României.
     Acţiunea va avea loc la data de 27 februarie 2002 între orele 7.30 - 9.30, în faţa Clubului Sindicatelor. Marşul va porni la ora 7.30 din faţa UMC II şi se va face pe următorul traseu: UMC II, Strada 21 Decembrie 1989, Clubul Sindicatelor. Sindicaliştii speră într-o participare de circa 2900 de persoane. (F.R.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.