Curier județean
Rugăciunea de azi
     Să învie Dumnezeu şi să se risipească vrăjmaşii Lui şi să fugă de la faţa Lui cei ce-L urăsc pe Dânsul. Să piară cum piere fumul; cum se topeşte ceara de faţa focului, aşa să piară diavolii de la faţa celor ce iubesc pe Dumnezeu şi se însemnează cu semnul crucii şi zic cu veselie: Bucură-te, preacinstită şi de viaţă făcătoare Crucea Domnului, care alungi pe diavoli cu puterea Celui ce S-a răstignit pe tine, a Domnului nostru Iisus Hristos, şi S-a pogorât la iad şi a călcat puterea diavolului şi te-a dăruit nouă pe Tine, cinstită Crucea Sa, spre alungarea a tot pizmaşului. O, preacinstită şi de viaţă făcătoare Crucea Domnului, ajută-mi cu Sfânta Doamnă Fecioară, Născătoare de Dumnezeu, şi cu toţi sfinţii în veci. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Sf. Porfirie, Episcopul Gazei; Sf. Mc. Fotini; Sf. Teodor
Catolic: Sf. Alexandru

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
La Cergău
Un angajat a furat 10,5 milioane pentru a fugi în... Spania
     Postul de Poliţie Cergău a fost sesizat duminică, 24 februarie, ora 15, de patronul SC "Cuptorul de sub curte" SRL Cergău despre faptul că unul dintre angajaţii săi a sustras 10,5 milioane lei din încasările firmei şi a dispărut. Potrivit sesizării depuse la poliţie, bănuitul, pe numele său Vasile Ban (21 de ani, din Cergăul Mare) a furat banii cu intenţia de a părăsi România cu destinaţia... Spania! Sperând că într-un final îşi va recupera totuşi prejudiciul, patronul a făcut publice şi semnalmentele fostului său angajat: 1.78 m, şaten cu ochii albaştri. În cauză, poliţia efectuează cercetări. (N.T.)
Precizări de la Lunca Mureşului
     Referitor la nota noastră "La Lunca Mureşului autorităţile mai mult pe drumuri", doctoriţa Carmen Groza doreşte să precizeze următoarele: Zilnic, eu muncesc 7 ore şi acord 35-40 de consultaţii, după cum se poate verifica în documentele dispensarului. Iar o navetă de la 4 km nu este astăzi o problemă". (C.G.)

Partenerii francezi din proiectul AQUAFIL în vizită la Alba Iulia
     Ieri seară a sosit la Alba Iulia o delegaţie franceză din care fac parte reprezentanţi ai administraţiilor publice locale şi ai organizaţiilor partenere în cadrul proiectului AQUAFIL derulat în programul ECOS-OUVERTURE. Să reamintim că în cadrul acestui proiect pe lângă Primăria municipiului Alba Iulia mai sunt implicate autorităţile din SEMADOUR (Franţa), Luxembourg şi municipalitatea din Sliven (Bulgaria). Vizita delegaţiei franceze condusă de Daniel Poulenard - secretarul transnaţional al proiectului este parte a schimburilor de informare şi verificare a stadiului în care se află implementarea proiectului. Delegaţia va sta la Alba Iulia până joi, 28 februarie, când va pleca spre Sliven (Bulgaria). În programul vizitei la Alba Iulia este inclusă o vizită la punctele de lucru de pe cursul Mureşului (Pâclişa, Drâmbar-Teleac, Pârâul Iovului), participarea delegaţilor la şedinţa de astăzi a Consiliului local Alba Iulia, vizitarea Primăriei Ciugud, a Universităţii AISTEDA şi a Inspectoratului pentru Protecţia Mediului Alba. (A.D.)
Amendament privind protecția copilului - respins
     Consilierul judeţean PNŢCD, Liviu Stoica, a propus în plenul ultimei şedinţe a Consiliului judeţean Alba un amendament cu privire la modificarea şi completarea statului de funcţii al Direcţiei pentru Protecţia Copilului. Domnia sa a susţinut că problemele DJPDC Alba sunt complexe, profunde şi foarte delicate, acestea trebuind reanalizate atât de specialişti cât şi de către consilierii judeţeni. Amendamentul d-lui doctor a fost respins la limită, 20 de voturi împotrivă faţă de 19 pentru, fapt neînţeles de foarte mulţi, ştiindu-se faptul că d-l Stoica este un apreciat specialist în domeniul protecţiei copilului. În particular, d-l Liviu Stoica ne-a declarat că "activitatea DJPDC Alba se situează sub media pe ţară, ceea ce ar trebui să dea de gândit autorităţilor judeţene". (R.J.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.