Prima pagină Ediția din: 28.02.2002
Știri
Delegaţie americană la Alba Iulia
     O delegaţie compusă din oameni de afaceri americani a fost prezentă în cursul zilei de ieri, la Alba Iulia, fiind primită de către prefectul Ioan Rus. Întâlnirea la care au participat şi reprezentanţii Camerei de Comerţ Alba precum şi directorii unor societăţi importante din judeţ s-a dorit a fi un prim pas în stabilirea unor relaţii de afaceri şi în intenţia de promovare a produselor româneşti dincolo de ocean. Americanii sunt interesaţi în special de produsele de mobilier, vinificaţie şi porţelan. (R.J.)
Conferinţe de presă pentru mai multă transparenţă
     Preşedintele CJ Alba, Augustin Presecan, a declarat că de acum înainte la fiecare conferinţă de presă organizată de instituţia pe care o conduce vor participa şi directorii din subordine. La primul "experiment" de acest gen au fost prezenţi în faţa ziariştilor directorul DGPDC Alba, Sorin Chirilă, directorul Centrului Creaţiei Populare, Petru Comşa şi directoarea Teatrului de Păpuşi "Prichindelul" Alba Iulia, Ioana Vieru. Cei trei au prezentat principalele obiective ale instituţiilor pe care le conduc şi activităţile curente. Preşedintele Presecan a declarat că scopul acestor întâlniri cu presa îl reprezintă corecta informare a publicului şi mai multă transparenţă în legătură cu activităţile plătite din banul public. (F.R.)
O nouă majorare a bugetului local al municipiului Sebeş
     Consiliul local Sebeş a aprobat în ultima sa şedinţă majorarea bugetului local pe anul 2002 cu suma de 972.281.034 lei. Banii, ce vor proveni din sumele defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale, vor fi folosiţi în domeniul asistenţei sociale şi în special pentru aplicarea prevederilor legii privind venitul minim garantat. Această majorare a bugetului local îi succede alteia, în valoare de 1 miliard de lei, sumă care a fost destinată învăţământului. (R. J.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Lipsa comenzilor şi sărăcia i-au adus pe cugireni la disperare
Ieri, 7500 de muncitori de la Cugir SA au protestat în stradă
Sindicatele "Apărarea" şi "Liber" au organizat mitinguri separate
     Aşa cum au anunţat prin liderii sindicali, muncitorii de la SC Cugir SA au ieşit în stradă, protestând astfel împotriva condiţiilor grele de viaţă şi a lipsei de comenzi. Cei aproximativ 7500 de salariaţi şi-au vărsat năduful pe administraţie şi pe guvernanţi, invocând lipsa de reacţie în rezolvarea gravelor probleme sociale.
     Pentru prima dată, cele două sindicate de la SC Cugir SA, "Apărarea" şi "Liber", au organizat mitinguri de protest separate. Supărarea celor de la "Apărarea" pleacă, potrivit liderului sindical Ioan Neagu, de la faptul că primarul Aurel Voicu nu a dat dovadă de corectitudine atunci când a aprobat mitingurile. Cei 2500 de membri ai Sindicatului "Apărarea" au început să mărşăluiască pe străzile Cugirului, în direcţia Clubului Sindicatelor, la ora 7.30, iar mitingul, la care au fost scandate lozinci antiguvernamentale şi împotriva administraţiei s-a încheiat la 9.30. A urmat mitingul Sindicatului "Liber", condus de Crăciun Herlea, la care au participat circa 5000 de oameni. Sindicaliştii se plâng în special de lipsa de comenzi şi a banilor pentru salarii şi lefuri compensatorii. În plus, sindicaliştii s-au arătat nemulţumiţi de faptul că guvernul nu aplică pachetul legislativ privind protecţia personalului din industria de apărare aferent actualei etape de restructurare.
     La mitingul ce a avut loc ieri la Cugir a participat liderul naţional al BNS Matei Brătianu. De altfel, o mare parte a revendicărilor muncitorilor cugireni, despre care ziarul nostru a mai scris, coincid cu cele ale altor sindicate afiliate la BNS.
     Muncitorii cugireni au ameninţat că, în cazul în care doleanţele lor nu vor fi soluţionate favorabil, va fi declanşată greva generală.
Florin ROMAN
Pe 9 martie, la Alba Iulia
Conferinţă regională de informare privind Programul SAPARD
     Agenţia SAPARD Biroul Regional 7 Centru Alba Iulia, împreună cu Prefectura Alba, organizează în data de 9 martie a.c., la sediul Casei de Cultură a Sindicatelor din municipiu, o Conferinţă regională de informare privind programul SAPARD. Agenda conferinţei va fi structurată pe două capitole. În prima parte se va dezbate o tematică generală privind rolul, importanţa, contextul european şi naţional precum şi structura de implementare a programului SAPARD. A doua parte se va desfăşura pe două secţiuni şi va fi una de ordin tehnic în care vor fi prezentate măsurile din cadrul programului, aflate în proces de acreditare şi care se adresează cu prioritate beneficiarilor SAPARD. Conferinţa se desfăşoară în cadrul Programului PHARE Europa, program finanţat de U.E. (R. J)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.