Curier județean
Rugăciunea de azi
      Împărăteasa mea preabună şi nădejdea mea, Născătoare de Dumnezeu, primitoarea săracilor şi ajutătoarea străinilor, acoperitoare necăjiţilor, vezi-mi nevoia, vezi-mi necazul, ajută-mi ca unui neputincios, hrăneşte-mă ca pe un străin. Necazul meu îl ştii: dezleagă-l precum vrei, că n-am alt ajutor afară de tine, nici altă folositoare grabnică, nici altă mângâietoare bună; ci numai pe tine, Maica lui Dumnezeu, ca să mă păzeşti şi să mă acoperi în vecii vecilor. Amin!
Calendar religios
Ortodox: Sf. 42 Mc. din Amoreea; Sf. Eufrosin
Catolic: Sf. Luciu; Sf. Coletta

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Sebeşul se va lăuda cu cel mai frumos parc de agrement din judeţ
     Primarul municipiului Sebeş, ing. Mugurel L. Sîrbu, ne-a precizat faptul că parcul situat în faţa clădirii primăriei va fi supus unui amplu proces de modernizare, urmând ca la finalizarea lucrărilor să devină cel mai frumos spaţiu de agrement din judeţ. Astfel, printre altele, vor fi înlocuite bordurile şi pavajul aleilor şi vor fi plantate diverse specii de pomi şi flori. Din motive strategice, după cum s-a exprimat primarul Sebeşului, deocamdată nu se vor pune bănci, având în vedere că nu toţi cetăţenii din municipiu cunosc bunele maniere. (R.J.)
Documentele necesare pentru obţinerea indemnizaţiei de şomaj
     Noua lege privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, intrată în vigoare la 1 martie, prevede că solicitanţii indemnizaţiei de şomaj care au avut un loc de muncă trebuie să prezinte o cerere la AJOFM, însoţită de documentele amintite recent în ziarul nostru la care se adaugă: carnetul de muncă (original şi copie) şi o adeverinţă de la ultima unitate din care să rezulte data şi motivul încetării raporturilor de muncă sau serviciu, copia hotărârii definitive de reintegrare în muncă; dovada din care să rezulte că reîncadrarea în muncă nu mai este posibilă din cauza încetării activităţii angajatorului sau desfiinţării postului. D-na Emilia Suciu, din cadrul compartimentului relaţii cu mass-media al AJOFM Alba ne-a informat că mai este necesară o declaraţie pe proprie răspundere a persoanei aflate în căutarea unui loc de muncă în cazul în care nu poate fi obţinută dovada din care să rezulte că reîncadrarea în muncă nu mai este posibilă datorită încetării activităţii angajatorului, urmând ca apoi agenţia să verifice la organele competente veridictatea declaraţiei. (A.D.T.)

Mircea Hava nu renunță la ideea unui super-market la Alba Iulia
     Chiar dacă afacerea cu Billa a căzut din motive de bucătărie internă a concernului austriac, primarul municipiului Alba Iulia nu renunţă la ideea de a construi în zona Stadionului Cetate un supermarket. În acest sens au avut loc discuţii cu mai multe firme interesate. Printre ele se numără Profi sau chiar un grup de investitori din Alba Iulia. Căutările pentru cea mai bună şi serioasă soluţie continuă însă. Ieri, reprezentanţii LOTUS Internaţional (un concern multinaţional) au purtat discuţii pe această temă cu primarul municipiului Alba Iulia - Mircea Hava. Propunerea făcută de LOTUS Internaţional este chiar mai mult decât un super-market, este un mall, unde vor fi oferite şi diferite servicii. De precizat că firma LOTUS Internaţional construieşte un asemenea mall în Oradea. Dar investitorii pentru a fi atraşi au nevoie de ceva facilităţi. Care vor fi acestea va decide Consiliul local, dar Mircea Hava ne-a declarat că el va susţine acordarea de facilităţi pentru toate investiţiile de anvergură care vor crea locuri de muncă şi vor aduce venituri semnificative la bugetul local. "Sunt convins că numai astfel putem progresa şi vom putea face din Alba Iulia nu numai un simbol spiritual, ci şi un oraş atractiv din punct de vedere economic şi comercial", a mai precizat domnia sa.
Anca DINICĂ
Noi suprafețe de pădure vor intra în posesia unităților de cult din județ
     În şedinţa sa săptămânală, Comisia judeţeană de fond funciar a aprobat noi cereri primite din partea comisiilor locale din teritoriu având ca obiect Legea 1/2000. Astfel pentru comisia locală Blaj, s-au aprobat un număr de 15 poziţii cu o suprafaţă de 360,9 hectare de pădure. Este vorba despre 13 parohii ortodoxe, greco-catolice şi reformate precum şi de Protopopiatul Greco-Catolic Blaj şi Congregaţia Călugărilor Asumpţionişti. Pentru Comisia Locală Sohodol s-au aprobat 6 cereri pentru persoane juridice (5 unităţi de cult şi o şcoală generală) cu suprafaţă totală de 27,62 ha pădure. De asemenea, Comisia judeţeană a aprobat cererea comunei Ponor şi a comunei Mogoş de a beneficia de suprafeţe de pădure de pe raza administrativ-teritorială a oraşului Baia de Arieş. Nu în cele din urmă Comisia judeţeană de fond funciar a soluţionat 6 contestaţii depuse împotriva hotărârilor Comisiei locale Sebeş, doar una singură fiind admisă integral.
     Referitor la Legea 18/1991, au fost soluţionate 16 solicitări, 14 dintre acestea primind decizia de admitere. (R.J.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.