Prima pagină Ediția din: 7.03.2002
Știri
Director nou la Petrom Alba
     Noul director al Sucursalei Petrom Alba este Mircea Rapcea, membru al PSD Alba. El îl înlocuieşte în această funcţie pe Mircea Ţogoe, care este acum director tehnic la Compania Naţională a Sării. Postul de director comercial va fi ocupat de Toma Haţegan. Dorim noii echipe de conducere mult succes în activitate. (F.R.)
Liderii PSD Alba s-au întâlnit cu premierul Adrian Năstase
     În cursul zilei de ieri, liderii organizaţiei judeţene a PSD Alba s-au întâlnit în Capitală cu premierul Adrian Năstase. Din delegaţia judeţului nostru au făcut parte prefectul Ioan Rus, preşedintele CJ Alba, Augustin Presecan, deputaţii Codrin Ştefănescu, Ioan Andrei, Constantin Selagea şi senatorul Cornel Filipescu. Această întâlnire face parte dintr-un şir de astfel de reuniuni pe care premierul Năstase le va avea cu liderii PSD din toate judeţele ţării. (F.R.)
La Roşia Montană
Prima sală de fitness din Apuseni
     În cinstea zilei de 8 Martie, primarul comunei Roşia Montană, Nicolae Virgil Nariţa, va face o surpriză tuturor femeilor din localitate oferindu-le în premieră posibilitatea menţinerii şi întreţinerii frumuseţii, într-o sală nouă de fitness. Aceasta va fi deschisă la Şcoala Generală "Simion Balint" din centrul comunei, inaugurarea având loc astăzi, 7 martie, ora 16.00. Sunt aşteptate toate reprezentantele sexului frumos. (F.R.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
La Bistra
Un moţ şi-a bătut nevasta pânâ a luat-o... Ambulanţa
Soţul bătăuş a fost condamnat la trei luni închisoare contravenţională
     Postul de Poliţie Bistra a fost sesizat că în noaptea de 4/5 martie a.c. la Spitalul din Câmpeni a fost adusă în stare de comă o femeie policontuzionată, posibil victimă a unei agresiuni. În urma cercetărilor derulate la faţa locului, poliţiştii din Bistra au constatat că femeia fusese bătută bestial de soţul său, Simion Bucea (42 de ani). Cunoscut în localitate ca recalcitrant şi turbulent, mai ales după ce consuma băuturi alcoolice, Bucea şi-a tocat mărunt soţia, luni seara. Potrivit investigaţiilor medicale, femeia a fost lovită cu predilecţie în zona capului. Soţul bătăuş a fost prezentat de poliţişti Judecătoriei Câmpeni care l-a condamnat la 3 luni de închisoare contravenţională. Femeia a fost externată din spital după două zile. Cei doi copii ai familiei Bucea au fost încredinţaţi unei rude, până la refacerea completă a mamei lor.
     Cu toate că violenţa în familie continuă să facă victime în rândul conjudeţenilor noştri (femei, copii şi, de ce nu, bărbaţi), legislaţia românească rămâne atât de firavă în acest domeniu încât pică la prima...palmă. Lăsând la o parte hazul de necaz, se pare că decizia instanţei din Câmpeni este o tentativă lăudabilă în dificilul proces de edificare a unui cadru legislativ privitor la violenţa domestică. De altfel, aceeaşi instanţă mai are şi precedentul condamnării unui bărbat din Vadu Moţilor care, anul trecut, şi-a omorât nevasta în bătaie, lovind-o ritmic cu capul de un gater. Exemplele mediatizate sunt infime în comparaţie cu numărul agresiunilor domestice înregistrate zilnic. (Potrivit unui sondaj de opinie, una din trei românce este agresată zilnic, psihic sau fizic). Şi pentru că valurile create de aceste violenţe domestice nu le deranjează decât pe victimele care preferă tăcerea, toate iniţiativele legislative s-au pierdut undeva pe drumul dintre cele două Camere ale Parlamentului, indiferente la insistenţele zecilor de asociaţii pentru combaterea violenţei familiale. Deocamdată, bătaia în familie este sancţionată doar dacă se lasă cu "strigături" şi deranjează vecinii care sesizează poliţia. Poliţie care, în lipsa altui cadru legislativ, acţionează doar după aceeaşi Lege 61/1999....
Nicoleta TOMUŢA

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.