Curier județean
Rugăciunea de azi
     Doamne Iisuse Hristoase, Fiule Unule-Născut al Tatălui Celui fără de început, care în Sfânta Ta Evanghelie, ai zis: "Tatăl meu până acum lucrează şi Eu lucrez" Tu, Doamne, Cel ce ai grăit prin gura Proorocului Tău, David: "Ieşi-va omul la lucrul său şi la lucrarea sa, până seara"; şi iarăşi Tu ai hotărât prin gura fericitului Tău Apostol Pavel că: "Cel ce nu lucrează, să nu mănânce". Apoi, însuţi Tu, ai grăit cu însăţi preacurată gura Ta: "Fără de Mine nu puteţi face nimic" şi Orice veţi cere (de la Tatăl) întru Numele Meu, Eu voi face..."
     Doamne, Dumnezeule, ascult din toată inima Dumnezeieştile Tale cuvinte şi cu umilinţă alerg la bunătatea Ta, rugându-mă: ajută-mi cu harul Tău, să săvârşesc lucrul ce am început în Numele Tău: al Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh! Amin!
Calendar religios
Ortodox: Sf. Sfinţiţi Mc. Vasilevs, Efrem, Evghenie, Capiton şi Eterie
Catolic: Ss. Perpetua şi Felicitas

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri

Adio, bun prieten!
     Comunitatea albaiuliană a aflat cu profund regret de dispariţia prematură a lui JEAN-CHARLES SANCHEZ. Se împlinesc 7 ani de când a decis să se stabilească la noi în oraş. În această perioadă ne-a umplut viaţa cu iniţiativele şi optimismul lui, cu perseverenţa cu care şi-a împlinit rolul de mediator în schimbul de valori între Alba Iulia şi Arles. Astfel au luat fiinţă Asociaţia culturală "Alba Iulia - Arles, Cultură şi Solidaritate", Biblioteca franceză "Alain Delorme", prin care s-au derulat importante activităţi cu Centrul cultural francez din Cluj-Napoca, în folosul copiilor cunoscători de limbă franceză; emisiunile de radio interactive "Bună-ziua Arles, Bonjour Alba Iulia" realizate de Radio XXI şi Radio "Soleil" Arles; săptămâna francofoniei, anual, în cadrul căreia organiza expoziţii de artă şi seri culturale la restaurantul francez "La Provence", care alături de bibliotecă, reprezentau simbolul francez în oraş; a dus mesajul albaiulian în Franţa prin expoziţiile de artă organizate acolo.
     Motorul acţiunilor sale era o mare dragoste pentru copii în general şi pentru copiii cu probleme, în special. Aceasta l-a îndemnat să canalizeze importante resurse către Casele de copii din judeţ, să organizeze spectacole de caritate şi a intermediat tratamente de specialitate în Franţa pentru mulţi copii din oraş.
     Acestea au fost şi trebuiau să mai fie încă multe altele...; destinul a hotărât altfel.
     Pentru felul în care ai iubit Alba Iulia şi pentru felul în care te-ai dăruit, puţin câte puţin, îţi rămânem recunoscători. Dumnezeu să te odihnească în pace!
Mircea HAVA, primar
Vocaţia umanitară a Crucii Roşii
A fi alături de cei aflați în suferință
     În deschiderea reuniunii anuale a Filialei de Cruce Roşie Alba, ce a fost organizată ieri la Alba Iulia, a avut loc un moment solemn în care au fost rostite Principiile Fundamentale ale Crucii Roşii şi Semilunei Roşii. Pe ordinea de zi a reuniunii au fost înscrise: Raportul de activitate al Comitetului Filialei Alba a Crucii Roşii Române pe anul 2001; Execuţia planului de venituri şi cheltuieli, dezbaterea programului de activitate pentru anul 2002.
     La întâlnirea anuală au luat parte membrii Comitetului Filialei Alba a Crucii Roşii Române, membrii Comisiei de control financiar, preşedinţii şi secretarii subfilialelor de Cruce Roşie municipale, orăşeneşti şi comunale, alţi invitaţi. Din raportul prezentat de d-l Ioan Morariu, directorul Filialei de Cruce Roşie Alba, din sublinierile făcute de d-na Mariana Hurbean, preşedinta Filialei de Cruce Roşie Alba, cât şi din luările de cuvânt ale celorlalţi participanţi la dezbateri a rezultat creşterea rolului şi misiunii umanitare a Filialei de Cruce Roşie în promovarea şi susţinerea programelor de ajutorare socială a persoanelor defavorizate, a căminelor de bătrâni, precum şi a copiilor abandonaţi.
     A fost remarcată eficienţa măsurilor întreprinse pentru consolidarea structurii organizatorice a filialei, dezvoltarea capacităţii de intervenţie în caz de dezastre, îndeplinirea programelor de sănătate cu referiri concrete la morbiditatea specifică judeţului Alba, pregătirea surorilor voluntare de Cruce Roşie, combaterea consumului de alcool, tutun, droguri, prevenirea SIDA etc. Membrii activi şi voluntarii Crucii Roşii au fost prezenţi cu ajutoare în momentele grele când nenorocirile s-au abătut asupra cetăţenilor din mai multe localităţi ale judeţului, fiind din primele ore alături de cei aflaţi în suferinţă. Valoarea totală a ajutoarelor sociale acordate în anul 2001 a fost de peste 775 de milioane de lei. Aceşti bani au provenit atât din cotizaţii, donaţii, sponsorizări, cât şi din ajutoarele primite din partea unor societăţi de Cruce Roşie de peste hotare.
     Participanţii la reuniune au completat şi adoptat programele de activitate ale Filialei de Cruce Roşie Alba pe anul 2002. (S.T.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.