Curier județean
Rugăciunea de azi
     Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Dumnezeule îndurător şi a toată milostivirea, Care ai nemăsurată milă, nespusă şi neajunsă iubire de oameni, căzând acum către a Ta slavă, cu frică şi cu cutremur, aduc mulţumire Ţie, pentru binefacerile de care m-ai învrednicit pe mine, robul Tău. Te slăvesc, Te laud şi Te cânt, ca pe un Domn, Stăpân şi Făcător de bine. Şi iarăşi, căzând înaintea Ta, îţi mulţumesc şi cu smerenie mă rog nemăsuratei şi negrăitei Tale milostiviri, ca şi de acum înainte, să-mi dăruieşti faceri de bine, ca să sporesc întru dragostea Ta şi a aproapelui meu şi întru toate faptele cele bune şi a dobândi ale Tale binefaceri împreună cu toţi credincioşii Tăi. Izbăveşte-mă de tot răul şi necazul. Dăruieşte-mi pace şi linişte. Şi mă învredniceşte ca, în toate zilele vieţii mele, mulţumire să-Ţi aduc şi să cânt Ţie şi Celui fără de început al Tău părinte şi Preasfântului şi bunului şi de viaţă făcătorului Duh, Dumnezeului celui slăvit întru o fiinţă. Slavă Ţie Dumnezeul nostru, Dătătorului nostru de bine, în vecii vecilor. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Cuv. Teofilact Mărturisitorul, Episcopul Nicomidiei
Catolic: Sf. Ioan al lui Dumnezeu

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
"Bun venit primăvară"
     ASOCIAŢIA CRICĂU 2000 organizează duminică 10 martie a.c, ora 15.00 la Căminul Cultural din Cricău, spectacolul folcloric "BUN VENIT PRIMĂVARĂ". La reuşita acestei manifestări cultural-artistice îşi aduc contribuţia: ansamblul de cântece şi dansuri populare româneşti "Doina Aiudului", renumita formaţie de dansuri "Fetele de la Căpâlna", formaţia de tulnicărese de la Avram Iancu şi solişti vocali: Ana Almăşan Ciontea, Ghiţă Groza, Mircea Târziu şi Marinela Baba. (C.C.P.)
Telefoane utile pentru deranjamente
     Începând cu luna februarie, serviciul telefonic de deranjamente 929, pus la dispoziţia consumatorilor de energie electrică de către SC ELECTRICA Transilvania Sud SA - Sucursala Alba, funcţionează în permanenţă (24 de ore din 24, 7 zile din 7). La acest număr de telefon pot fi anunţate întreruperile accidentale în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor de pe raza întregului judeţ. "La nivelul centrelor de exploatare există ture de servire operative care urmăresc realimentarea în cel mai scurt timp posibil a consumatorilor afectaţi de evenimentele accidentale care au ca efect întreruperea alimentării cu energie electrică. Numerele de telefon de la turele de servire operativă puse la dispoziţia consumatorilor pentru anunţarea deranjamentelor sunt: Alba - 812053, 094/704691; Aiud - 861412, 094/784195; Blaj - 711110, 094/784191; Câmpeni - 771261, 094/784186; Cugir - 751640, 094/784192; Ocna Mureş - 871152, 094/514983; Sebeş - 731443, 094/704683", ne-a informat responsabilul cu relaţii publice, ing. Mihaela Buda. (F.R.)

După destrămarea reţelelor din Oradea, Arad şi Timişoara
Poliţiştii din cadrul CZCCO Alba au prins în flagrant un traficant de droguri
     În urma unui flagrant realizat miercuri, 6 martie, la Alba Iulia, de către ofiţerii Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate, a fost prins Aurelian Enache (47 ani, cetăţean român cu reşedinţa în Italia), care avea asupra sa 84 de pastile de brol-amfetamină (DOB), un drog sintetic de mare risc. Pastilele erau ştanţate cu înscrisurile "Tom" şi "Jerry". În urma percheziţiei efectuate de poliţie la domiciliul soţiei lui Enache, Diana Alexandra (referent de specialitate la Direcţia pentru Statistică Alba) au fost găsite încă trei pastile de drog sintetic (cu substanţa activă metil-endioxi-meta-amfetamină) ştanţate cu înscrisurile "E" şi "Mitshubishi". De asemenea, la o prietenă a familiei Enache, o funcţionară a unei bănci din Alba Iulia, au fost găsite trei pastile de drog de sinteză, ştanţate cu înscrisul "Tom".
     Aurelian Enache a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru comiterea infracţiunilor de trafic şi deţinere ilegală de droguri. Cele două femei sunt cercetate în stare de libertate. Potrivit cercetărilor derulate de poliţie, drogurile au fost aduse de Enache din Olanda, în luna aprilie 2001, acestea fiind vândute în special în mediul "high - life-ului" albaiulian. În cauză, cercetările continuă.
Nicoleta TOMUŢA
Simpozion internaţional
Violența "în numele lui Dumnezeu"
     Arhiepiscopia ortodoxă de Alba Iulia, Universitatea "1 Decembrie 1918" Alba Iulia şi Facultatea de Teologie Ortodoxă Alba Iulia vă invită în zilele de 11 şi 12 martie să participaţi la un simpozion internaţional care va trata o temă de marea actualitate. Violenţa "în numele lui Dumnezeu" - un răspuns creştin. Desigur că nu este întâmplătoare organizarea acestei manifestări la împlinirea a 6 luni de la atacurile teroriste asupra World Trade Center New York. Vor participa la simpozion numeroşi oameni de cultură şi înalţi prelaţi şi profesori din Alba Iulia, Bucureşti, Craiova, Cluj Napoca, Iaşi, dar şi decanul Institutului de Teologie Ortodoxă "Saint Serge" din Paris şi de la Institutul Ostkirchliches din Regensburg (Germania). Printre temele care vor fi abordate remarcăm "Nu este pace fără iertare", "Libertatea religioasă şi extremismul religios", "Fundamentalismul islamic argumentat pe baza Coranului. O analiză creştină", "Mass-media şi incitarea tinerilor la violenţă". Demersul de faţă "se doreşte - ne spune ÎPS Andrei, arhiepiscop de Alba Iulia - a avea drept rezultat măcar un mic pas înspre reconcilierea dintre oameni, pe care Domnul Hristos o doreşte".
Anca DINICĂ

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.