Prima pagină Ediția din: 12.03.2002
Știri
Convocarea Comisiei judeţene anticorupţie
     În cursul săptămânii viitoare, prefectul Ioan Rus va convoca Comisia judeţeană anticorupţie cu scopul de a se verifica care este situaţia dosarelor care implică asemenea cazuri şi măsurile dispuse în consecinţă, precum şi direcţiile de acţiune pentru perioada viitoare. Vor fi prezenţi, printre alţii, reprezentanţii IPJ Alba, Parchetului, Direcţiei Finanţelor Publice şi Gărzii Financiare. (R.J.)
Întrunirea revoluţionarilor din Alba Iulia
     Asociaţia revoluţionarilor din Decembrie '89 Alba convoacă Adunarea Generală pe data de miercuri, 13 martie 2002, ora 18.00, în faţa Primăriei Alba Iulia, ora 18.00. Membrii asociaţiei vor avea asupra lor copii după:
  • Brevet şi certificatul de revoluţionar
  • Buletin de identitate.
         Prezenţa obligatorie.
    Preşedinte, Horia BĂRDAŞ
    Noi emisiuni de certificate de trezorerie
         Ministerul Finanţelor Publice a aprobat recent lansarea, în luna martie a.c., a două emisiuni de certificate de trezorerie cu dobândă pentru populaţie. Astfel, începând cu data de 5 martie a fost lansată emisiunea cu scadenţă la 90 de zile şi o dobândă de 29 la sută pe an, cu vânzare în zilele de miercuri, joi, şi vineri. Potrivit informaţiilor primite din partea d-nei ec. Iulia Mireştean, şef Birou Analiză, sinteză, rapoarte şi relaţii cu mass-media din cadrul DGFP Alba, cea de-a doua emisiune are scadenţa la 180 de zile şi o dobândă de 30 la sută pe an, cu vânzare în zilele amintite anterior, începând din 6 martie 2002. Închiderea ambelor emisiuni se va face în data de 29 martie a.c. (A.D.T.)
    Rabie confirmată la Şugag
         Cu puţin timp în urmă vă informam că un câine a muşcat o fetiţă din localitatea Şugag. Aşa cum se ştie, în Şugag a fost declarată carantină de gradul III ca urmare a rabiei la un lup. Analizele de laborator au dovedit că şi câinele agresor a fost diagnosticat cu rabie. Fetiţa urmează tratamentul antirabic adecvat. (F.R.)

  • Editorial
    Curier județean
    Ultima oră
    Alte căutări în arhivă
    Reveniți la ziua de azi
    Ministrul Dan Ioan Popescu susține investiția de la Roșia Montană
         În cadrul unei dezbateri televizate, ministrul Industriei şi Resurselor, Dan Ioan Popescu, şi-a declarat public sprijinul pentru realizarea investiţiei de la Roşia Montană, arătând cu degetul spre cei care critică acest lucru, din motive "subterane". "La Roşia Montană este cea mai mare investiţie din minerit din Europa. Am analizat dacă există vreun motiv pentru a pune semne de întrebare şi am constatat că nu e. Ceea ce nu se înţelege este faptul că deocamdată investitorii plătesc şi nu primesc nimic. Important pentru noi este că investiţia poate crea 10.000 - 15.000 noi locuri de muncă, iar la punerea în funcţiune pot fi 2000 de slujbe stabile. În spatele investitorului se află bănci canadiene şi britanice puternice, nu e vreun SRL al unui oarecare Gabriel", a declarat ministrul Industriilor şi Resurselor, Dan Ioan Popescu.
         Mai trebuie precizat că şi alţi responsabili ai partidului de guvernământ şi-au reafirmat sprijinul pentru realizarea investiţiei de la Roşia Montană, considerând că acest lucru va permite, fără îndoială, dezvoltarea economică a zonei şi nu numai.
    Florin ROMAN
    După efectuarea stagiului militar
    Şomerii se pot adresa AJOFM Alba
         În conformitate cu prevederile Legii 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, ce a intrat în vigoare de la 1 martie a.c., persoanele care au efectuat stagiul militar şi nu au loc de muncă trebuie să se adreseze AJOFM Alba cu următoarele documente: act de identitate; acte de studii; livret militar sau adeverinţă de lăsare la vatră (original şi copie); declaraţia pe propria răspundere că nu a fost încadrat în muncă înainte de efectuarea stagiului militar; carnet de muncă (original şi copie) pentru cei ce au fost încadraţi în muncă; dovada din care să rezulte că reîncadrarea în muncă nu mai este posibilă datorită încetării activităţii angajatorului. În cazul în care nu poate fi obţinut acest ultim document, se va completa o declaraţie pe propria răspundere, urmând ca agenţia să verifice apoi, la organele competente, veridicitatea declaraţiei. (A.D.T.)

    Sus
    © Copyright S.C. Unirea Pres SRL
    Toate drepturile rezervate.