Curier județean
Rugăciunea de azi
     Intra-voiu în casa Ta, închina-mă-voiu în biserica Ta cea sfântă, întru frica Ta. Doamne, povăţuieşte-mă întru dreptatea Ta, iar faţă de vrăjmaşii mei îndreptează înaintea Ta calea mea.
Calendar religios
Ortodox: Cuv. Teofan Mărturisitorul; Sf. Grigorie Dialogul
Catolic: Sf. Maximilian

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
În timpul unei plimbări cu bicicleta
Un bărbat s-a trezit cu un cuțit în picior
     Un accident mai puţin obişnuit s-a consumat la sfârşitul săptămânii trecute, pe drumul dinspre localităţile Daia Română şi Sebeş. Visalon G. de 34 de ani, din Daia Română, se deplasa cu bicicleta, împreună cu un nepoţel. La un moment dat, biciclistul s-a dezechilibrat şi a căzut la pământ. Din nefericire, bărbatul a căzut pe o plasă în care, alături de alte bunuri avea şi un cuţit. Acesta s-a înfipt în piciorul victimei. Visalon a rămas fără cunoştiinţă, fiind transportat în stare de şoc hemoragic la Spitalul judeţean Alba.
     Ieri noapte, pacientul a fost supus unei intervenţii chirurgicale iar starea de sănătate s-a ameliorat. Micuţul a scăpat cu bine alegându-se doar cu o sperietură zdravănă. (F.R.)

Primăvara se numără abaterile din comerţ
     În perioada 27 februarie - 5 martie a.c., comisia mixtă alcătuită din reprezentanţi DGAIA Alba, DSV, Biroul judeţean de metrologie şi Garda Financiară a descins în târgurile de animale din Aiud, Sebeş şi Abrud. Ioan Cristea şi Dorin Goţa comercializau, animale fără să posede certificat de proprietate. Fiecare din târgoveţi a fost amendat cu câte 700.000 de lei. La alte opt societăţi comerciale cu profil agroalimentar din Alba Iulia şi Sebeş au fost constatate abateri grave de la regulile igienico-sanitare: lipsă certificat sanitar-veterinar, produse cu termen de valabilitate expirat, lipsă echipamente de protecţie, contoare neverificate metrologic etc.
     Un alt obiectiv urmărit a fost modul în care agenţii economici ce fabrică şi comercializează alcool respectă cerinţele înscrise şi licenţele acordate. Din cele opt societăţi controlate, cele mai grave abateri au fost constatate la SC Exotic Roman SRL, la care a fost suspendată licenţa fiind întreruptă activitatea de fabricare a băuturilor alcoolice distilate. Valoarea amenzilor aplicate este mai mare de 25 de milioane de lei. Va fi oare această lecţie învăţătură de minte pentru cei tentaţi să încalce legea? (S.T.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.