Curier județean
Rugăciunea de azi
      Bine voi cuvânta pe Domnul în toată vremea; pururea lauda Lui în gura mea... Ochii tuturor, Doamne, spre Tine nădăjduiesc şi Tu le dai lor hrană la bună vreme. Deschizi Tu mâna Ta şi saturi pe tot cel viu de bunăvoinţă. Drept este Domnul în toate căile Sale, şi cuvios în toate lucrurile Sale. Aproape este Domnul de toţi cei ce-L cheamă pe El, de toţi cei ce-L cheamă pe El întru adevăr...
Calendar religios
Ortodox: Cuv. Benedict; Sf. Mc. Alexandru, preotul
Catolic: Sf. Matilda

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Important pentru veteranii de război
     Filiala Veteranilor de Război a Ministerului de Interne Alba invită pe toţi veteranii de război şi văduve de veterani, să se prezinte în ziua de 19 martie 2002, ora 10.00, în sala de conferinţe a Poliţiei Municipiului Alba Iulia, unde se va prezenta Darea de Seamă asupra activităţii Comitetului de conducere al filialei pe anul 2001, precum şi diverse probleme ce interesează pe veteranii de război.
Maior, Ion CORODEANU
Modernizări la Serviciul de cadastru al Primăriei Alba Iulia
     De curând, lucrătorii Serviciului Cadastru din cadrul Primăriei municipiului Alba Iulia au fost dotaţi cu un aparat electronic performant pentru măsurarea terenului. Primarul municipiului - Mircea Hava ne-a informat că această dotare s-a impus ca urmare a unor divergenţe apărute între proprietarii care au fost deja puşi în posesie şi pentru ca în acţiunile de acest gen viitoare să nu mai apară greşeli. De precizat că primăria albaiuliană va mai cumpăra o staţie completă de cadastru. De asemenea, trebuie să menţionăm că eliberarea titlurilor de proprietari şi punerea în posesie efectivă a acestora s-a realizat în proporţie de peste 90% la nivelul municipiului reşedinţă de judeţ. (A.D.)

De astăzi
Recenzorii vor începe vizitele preliminarii
     Astăzi, va demara oficial Recensământul populaţiei, anunţat de Institutul Naţional de Statistică. În perioada 14-17 martie a.c. va avea loc vizita preliminară a recenzorilor, care vor trece în revistă locuinţele repartizate. Cu această ocazie este de dorit ca recenzorii să stabilească cu locatarii apartamentelor sau a locuinţelor, ziua şi ora la care să aibă loc procedura de recensământ.
     Cetăţenii trebuie să cunoască că recenzorii autorizaţi au trei elemente de identificare: legitimaţia de recenzor (cuprinde fotografia color a recenzorului, numele acestuia, ştampila şi semnătura primarului), o mapă albastră (cu un autocolant cu sigla recensământului), o insignă cu sigla recensământului pe care recenzorul trebuie să o poarte la vedere.
     Singurul act pe care cetăţeanul trebuie să-l prezinte recenzorului este actul de identitate. Pentru datele privind locuinţa sunt suficiente declaraţiile persoanei recenzate, nefiind necesară prezentarea actului de proprietate. Este suficient dacă o singură persoană din familie va răspunde în numele celorlalţi membri, absenţi în momentul respectiv, a precizat directorul Direcţiei de Recensământ din INS, d-l Ştefan Trică.
Florin ROMAN
Săptămâna afacerilor și AVAB
Comunicat de presă
     În data de 12 martie 2002 au avut loc la Piteşti lucrările forumului de investiţii "Săptămâna afacerilor de succes în judeţul Argeş" la care, printre alţii, a participat şi preşedintele Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Bancare (AVAB), d-l Ionel Blanculescu. Scopul participării la această activitate l-a reprezentat continuarea promovării agresive a societăţilor din portofoliu, sub forma oportunităţilor de afaceri şi de investiţii, în vederea creşterii gradului de recuperare, printr-o valorificare superioară a activelor bancare preluate. Prin aceasta, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Bancare contribuie la dezvoltarea mediului investiţional din România, la îmbunătăţirea climatului de afaceri din ţară, prin promovarea paletei largi de oportunităţi de investiţii care se află în portofoliul propriu. Totodată, Autoritatea încurajează investitorii autohtoni să-şi investească capitalul în oportunităţile de afaceri din portofoliul AVAB.
     În judeţul Argeş, AVAB este prezentă prin societăţi din numeroase domenii ale economiei ca industria grea, industria uşoară şi de construcţii, agricultură, comerţ, transporturi şi servicii, valoarea nominală totală a creanţelor ridicându-se la 11.261.397 USD.
     Dialogul început la Piteşti - cu ocazia Săptămânii afacerilor de succes în judeţul Argeş - dintre AVAB şi reprezentanţii mediului investiţional autohton va continua, în folosul economiei româneşti, cu ocazia celorlalte conferinţe economice judeţene ce se vor desfăşura pe parcursul anului 2002, la Timişoara, Bacău, Cluj, Constanţa, Baia Mare şi Braşov.
     AVAB continuă aplicarea celor mai moderne şi inteligente formule de valorificare a activelor bancare din portofoliul propriu, într-o concepţie constructivă, cu efecte pozitive asupra mediului economic românesc, în general şi a societăţilor comerciale, în special, care au privilegiul să identifice parteneri viabili prin intermediul Autorităţii. (Biroul de presă al Autorităţilor pentru Valorificarea Activelor Bancare)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.