Curier județean
Rugăciunea de azi
     Cuvine-se cu adevărat să Te fericim pe Tine, Născătoare de Dumnezeu, cea pururea fericită şi prea nevinovată şi Maica Dumnezeului nostru.
     Ceea ce eşti mai cinstită decât Heruvimii şi mai mărită fără de asemănare decât Serafimii, care fără stricăciune pe Dumnezeu-Cuvântul ai născut, pe Tine, cea cu adevărat Născătoare de Dumnezeu, Te mărim.
Calendar religios
Ortodox: Sf. Mc. Agapie, Plisie, Timolau
Catolic: Sf. Longin; Sf. Luiza de Marillac

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Duminică la Ighiu
Sărbătoarea cultural - artistică "Vetre folclorice - Valea Ampoiului"
     Duminică, 17 martie a.c., începând cu ora 14.00, la Căminul Cultural din Ighiu va avea loc manifestarea cultural-artistică "Vetre folclorice - Valea Ampoiului". Cu această ocazie se va vernisa o expoziţie de artă populară şi va avea loc un spectacol folcloric. La reuşita manifestării îşi vor aduce contribuţia formaţii artistice, interpreţi individuali,creatori şi meşteri populari din localităţile Zlatna, Almaşu Mare, Cib, Glod, Ampoiţa, Şard, Cricău şi Ighiu. Acţiunea este organizată de Consiliul judeţean Alba, Centrul judeţean al Creaţiei Populare şi Primăria Ighiu. (R.J.)

La Conferinţa judeţeană de alegeri
PNȚCD Alba îşi va desemna noile structuri de conducere
Pentru şefia partidului vor concura av. Marcel Simion şi fostul director al FPS Alba, Vasile Voicu Bora
     După mai multe zbateri şi frământări, PNŢCD încearcă să revină la normalitate şi să se reînscrie pe "orbita" politică judeţeană. Acest lucru a fost reiterat în cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc la sediul PNŢCD Alba în prezenţa vicepreşedintelui Ioan Avram Mureşan, fostul ministru al Agriculturii. Preşedintele interimar al PNŢCD Alba, av. Marcel Simion, a precizat că procesul de consolidare al partidului în judeţ este aproape de final, prin organizarea în mare măsură a conferinţelor de alegeri municipale, orăşeneşti şi comunale. Odată încheiat acest proces, în 6 aprilie a.c., va avea loc Conferinţa judeţeană de alegeri la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia. Cu acest prilej vor fi alese noile organe de conducere şi preşedintele. Candidaţii se vor prezenta în alegeri cu o moţiune şi o echipă de susţinători. Până în prezent şi-au manifestat intenţia de a candida la şefia partidului, actualul preşedinte interimar av. Marcel Simion şi fostul director al FPS Alba, Vasile Voicu Bora. Având în vedere faptul că termenul de depunere al candidaturilor expiră doar cu 5 zile înainte de alegeri, nu ar fi exclus să apară şi alte candidaturi.
     Vicepreşedintele ţărănist, Ioan Avram Mureşan, a declarat că statutul permite mai multe moţiuni, însă conducerea partidului ar prefera să existe un singur candidat puternic, sprijinit de un alt sau alţi contracandidaţi, după modelul de la nivel central. Mureşan a mai precizat că, recent, la nivel naţional au mai fost aleşi ca vicepreşedinţi fostul ministru al Finanţelor, Traian Decebal Remeş şi deputatul de Dolj, Boiangiu, care a părăsit PNL-ul în favoarea ţărăniştilor.
Florin ROMAN

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.