Ultima oră
Știri
Sâmbătă la Alba Iulia
Militarii în termen de la jandarmi şi pompieri vor depune jurământul
     Militarii în termen din cadrul Comandamentului Judeţean de Jandarmi Alba şi Grupului de Pompieri "Unirea" al Judeţului Alba vor depune sâmbătă, 16 martie, jurământul de credinţă. Ceremonialul se va desfăşura în faţa Catedralei Reîntregirii Neamului din Alba Iulia, cu începere de la ora 9.00. După festivitate, militarii în termen, din seria încorporată la 1 martie 2002, vor servi o masă festivă în unitate. Militarii care au depus jurământul vor obţine o învoire de 48 de ore, urmând să-şi viziteze familiile. (N.T.)
Voiculescu îl acuză pe Verestoy că s-a căpătuit din tichete de masă
     Preşedintele PUR, Dan Voiculescu, a declarat într-o conferinţă de presă, că este imoral ca un om politic cum este senatorul UDMR Verestoy Attila să se ocupe de tranzacţionarea tichetelor de masă. "Verestoy Attila este acţionar cu 42% al firmei Hungastro care se ocupă cu tranzacţionarea tichetelor de masă. Este o nebunie!",a spus Dan Voiculescu. Preşedintele PUR a aflat acest lucru făcând o vizită în Mureş, Covasna şi Harghita, unde a constatat că situaţia economică este foarte grea. (preşedinte PUR - social liberal, ec. Nicolae POPA)
La Zlatna
Un îngrijitor a incendiat din greșeală cimitirul ortodox
     Poliţia Zlatna a fost sesizată miercuri, 13 martie, ora 15, despre faptul că în cimitirul ortodox din localitate, situat în locul numit "La Horn", a izbucnit un incendiu. Focul a fost stins cu sprijinul locuitorilor din zonă, nefiind necesară intervenţia pompierilor. În urma cercetărilor s-a descoperit că incendiul a fost provocat de îngrijitorul cimitirului, Ioan Titoi (71 de ani). Acesta a încercat să cureţe locul de resturile uscate, dându-le foc. Deoarece a fost lăsat nesupravegheat, focul s-a extins la un fânaţ din apropiere, după ce a distrus şi o parte din gardul cimitirului. Pâna la localizarea şi stingerea incendiului, a ars aproape un hectar de fânaţ. (N.T.)
Sistemul de autocitire a consumului de energie electrică se extinde
     Începând din data de 1 aprilie 2002, SC Electrica Transilvania Sud SA - Sucursala Alba va extinde sistemul de autocitire în municipiul Alba Iulia (centru) şi în localităţile Lancrăm şi Petreşti. În municipiul Alba Iulia vor trece la acest sistem de facturare şi încasare a energiei electrice abonaţii de pe străzile din zona centru vechi, cartierele Tolstoi, Ampoi I, Ampoi II şi Ampoi III. Aceşti consumatori sunt arondaţi casieriei amenajate la parterul sediului nou din Piaţa Consiliului Europei nr. 1. Abonaţii din Lancrăm şi Petreşti sunt arondaţi casieriei din Sebeş, str. Dorin Pavel nr. 80."Consumatorii casnici care trec la sistemul de autocitire vor primi informaţiile necesare de la cititorii încasatori de teren sau la casieriile Centrelor de Relaţii cu Clienţii", ne-a informat responsabilul cu relaţii publice. (F.R.)
La Teiuş
Doi polițiști au fost ultragiați de un bărbat beat
     Iacob Haţegan (35 de ani, din Teiuş) este cercetat de poliţia Teiuş pentru comiterea infracţiunii de ultraj. Marţi, 12 martie, ora 21, Haţegan, aflându-se într-o avansată stare de ebrietate, i-a înjurat şi i-a ameninţat cu bătaia pe plt. Constantin Ilie şi pe plt. Cosmin Sălăgean, agenţi de ordine aflaţi în dispozitivele de siguranţă publică de pe raza oraşului Teiuş. În faţa barului AF Anca, Haţegan i-a acostat pe cei doi, i-a înjurat şi i-a ameninţat cu bătaia. Nici după ce l-au condus pe turbulent la sediul poliţiei, acesta nu s-a potolit, continuând să se manifeste agresiv şi zgomotos. Dosarul de ultraj a fost predat Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, pentru soluţionare. (N.T.)

Editorial
Prima pagină
Curier județean
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Oficial, avem în "meniu":
Epidemie de gripă la nivel naţional
În ultima săptămână, în judeţul Alba au fost spitalizaţi 260 de pacienţi
     Ministerul Sănătăţii şi Familiei a anunţat în mod oficial declararea epidemiei de gripă la nivel naţional. Printre judeţele cu o incidenţă crescută a îmbolnăvirilor de sezon se află şi Alba.
     Potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al DSP Alba, dr. Cristina Galoş, în ultima săptămână, circa 3500 de persoane au fost diagnosticate cu viroze, gripe sau pneumonii. Cele mai numeroase cazuri de îmbolnăviri s-au înregistrat la capitolul viroze - 2318, 39 de persoane fiind internate în spital. Cei mai expuşi la astfel de îmbolnăviri sunt copiii şi adulţii până la 45 de ani. Nici gripele nu dau semne de oboseală, fiind înregistrate 223 de cazuri. Pentru că prezentau forme mai grave, 41de pacienţi au fost internaţi în spital. Şi numărul pneumoniilor a crescut, ajungând la circa 950 de cazuri, 120 de persoane fiind spitalizate.
     Medicii susţin că numărul de afecţiuni respiratorii se menţin în limitele prevăzute pentru această perioadă, din cauza variaţiilor de temperatură.
     Specialiştii recomandă ca atunci când apare simptomatologia de disconfort (dureri musculare, temperatură mai mare de 38 de grade Celsius), pacientul să se prezinte pentru consultaţii şi îngrijiri medicale la medicul de familie.
Florin ROMAN
Terminatorul din Piața Sifor
Aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, Matei Remus a distrus cu un topor mai multe bunuri şi a lovit mai multe persoane
     Piaţa particulară SC Sifor din Alba Iulia a fost marţi, 12 martie a.c., scena unui scandal monstru provocat de Matei Remus (34 de ani, din Alba Iulia), un personaj cunoscut în lumea interlopă a oraşului, cu antecedente penale. După ce a consumat mai multe băuturi alcoolice în barul Neptun din incinta pieţii Sifor, Matei Remus s-a ofuscat brusc în momentul în care barmanul a refuzat să-i mai dea de băut pe datorie. Ameninţând şi înjurând personalul de la bar, personajul nostru a plecat promiţând răzbunare. Zis şi făcut. Matei Remus s-a întors cu un topor în piaţă, unde a început să distrugă tot ce a întâlnit în cale. În furia lui distructivă, bătăuşul a lovit şi personalul barului Neptun, inclusiv pe administratorul pieţii, care a intervenit pentru aplanarea conflictului. Cu ajutorul toporului, "terminatorul" a distrus dozatoarele de bere şi cafea din barul Neptun plus bunurile aparţinând AF Emicom SRL. A fost sesizată poliţia Alba Iulia care l-a reţinut pe bătăuş pentru cercetări. Prejudiciul a fost estimat la circa 24 de milioane de lei. Matei Remus este cercetat pentru ultraj contra bunelor moravuri, lovire şi distrugere. Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a emis pe numele acestuia un mandat de arestare pentru 5 zile.
Nicoleta TOMUŢA

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.