Curier județean
Rugăciunea de azi
      Fie, Doamne, mila Ta spre noi, precum am nădăjduit întru Tine. Bine eşti cuvântat, Doamne, învaţă-mă îndreptările Tale. Bine eşti cuvântat, Stăpâne, înţelepţeşte-mă cu îndreptările Tale. Bine eşti cuvântat, Sfinte, luminează-mă cu îndreptările Tale. Doamne, mila Ta este în veac, lucrurile mâinilor Tale nu le trece cu vederea. Ţie se cuvine laudă, Ţie se cuvine cântare, Ţie slavă se cuvine: Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Mc. Hrisant, Daria, Claudiu şi Ilaria
Catolic: Sf. Iosif, soţul Sf. Fc. Maria

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Cinema "Dacia" vă invită la film
Ora de vârf 2
     În această săptămână, până vineri, 22 martie, la Cinematograful Dacia din Alba Iulia rulează comedia "Ora de vârf 2", continuare a blockbusterului cu acelaşi titlu realizat în anul 1998.Avându-i ca protagonişti pe Jackie Chan şi Chris Tucker, filmul este o comedie poliţistă. Deci nu lipsesc acţiunile spectaculoase şi umorul de calitate. Deşi în cele mai multe cazuri continuările nu depăşesc calitativ filmul original, "Ora de vârf 2" este o excepţie. Filmul rulează de la orele 13, 15, 17 şi 19. Spectacolele de la ora 21 au preţ redus. (A.D.)

Colocviile de literatură "Poezia şi dramaturgia secolului XX"
Concursul de debut în volum - poezie
     În perioada 28-30 martie, la Aiud va avea loc cea de-a IX-a ediţie a Colocviilor de literatură "Poezia şi dramaturgia secolului XX". În cadrul acestei manifestări culturale va fi organizat şi concursul de debut în volum - poezie, ajuns la cea de-a VII-a ediţie. Concursul este deschis tuturor celor care au debutat în volum în anul 2001. Volumul va fi trimis în 2 exemplare şi va fi însoţit de o recomandare semnată de o personalitate a vieţii literare precum şi de o scurtă prezentare a autorului (inclusiv un număr de telefon la care poate fi contactat). Volumul va fi trimis pe adresa: Casa de cultură "Liviu Rebreanu", Aiud, strada Transilvaniei nr. 35, cod. 3325, judeţul Alba până la data de 20 martie (data poştei). Premierea va avea loc în data de 29 martie în cadrul Colocviilor de literatură "Poezia şi dramaturgia secolului XX". (A.D.)
Sub cupola ASTREI
Moment omagial Negoiță Irimie
     Poetul Negoiţă Irimie a fost omagiat în cadrul unui medalion literar-artistic de Despărţământul ASTRA "Timotei Cipariu" Blaj şi de Cercul ASTRA elevi ai Colegiului Naţional "I.M. Clain" Blaj. Manifestarea a avut loc vineri, 15 martie, şi a cuprins o evocare a personalităţii şi operei lui Negoiţă Irimie "scriitorul fără duşmani".Au participat scriitorul Constantin Cubleşan, prof. univ. Ioan Buzaşi, scriitorul Adrian Ţion şi alţi oameni de cultură şi membri ai ASTRA. A fost organizată şi o expoziţie de carte cuprinzând volumele poetului omagiat, iar două dintre acestea, apărute postum, au fost premiate. (A.D.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.