Prima pagină Ediția din: 21.03.2002
Știri
În judeţul Alba
Procent bun la recensământ
     Ultimele date furnizate de Secretariatul tehnic al Comisiei judeţene de recensământ demonstrează că ritmul de recenzare s-a îmbunătăţit considerabil faţă de prima zi. Astfel, media a fost depăşită cu 6,8 la sută la locuinţe şi 7,8 la persoane faţă de prognoza iniţială. La ora actuală media recensământului la locuinţe pe judeţ este de 26,6 la locuinţe şi 27,8 la persoane. Există o serie de localităţi care se cifrează sub procentul de 20 la sută. Acestea sunt; Albac cu 17,5 la sută, Almaşu Mare 19,4 la sută, Ceru Băcăinţi 19,7 la sută, Vidra 19,3 la sută. Până în momentul de faţă nu s-au înregistrat incidente, cetăţenii colaborând eficient la procesul de recensământ. (R.J.)
Ambasadorul Israelului la Alba Iulia
     Vineri, 22 martie 2002,ambasadorul statului Israel în România, domnul Sandu Mazor, se va afla în vizită în judeţul nostru. Excelenţa Sa se va întâlni la sediul Prefecturii Alba cu autorităţile oficiale ale judeţului, urmând să viziteze o serie de obiective economice şi turistice din judeţ. Totodată, va participa în cadrul unei ceremonii, care se va desfăşura la sala festivă "Mihai Viteazul" din cadrul Prefecturii Alba, la lansarea cărţii "Simon Perez de la Dimona la Oslo". (R.J.)
Oaspeţi ruşi la Prefectura Alba
     O delegaţie rusă din oraşul Cerepoveţ, condusă de viceprimarul Nikolay V. Palikov, a fost zilele acestea oaspetele Prefecturii judeţului Alba. Oaspeţii ruşi însoţiţi de primarul oraşului Aiud, Liviu Rusu, au fost primiţi de prefectul judeţului Alba, av. Ioan Rus şi de către preşedintele Consiliului judeţean, Augustin Presecan. Cei doi oficiali ai judeţului au subliniat faptul că se doreşte o bună colaborare cu reprezentanţii administraţiei ruse. Relaţiile de colaborare între cele două părţi vor fi simţitor îmbunătăţite, în acest sens stând mărturie şi apropiata înfrăţire dintre oraşele Aiud şi Cerepoveţ. (R.J.)
La Abrud
Un şofer a suferit un atac de cord la volan
     Marţi, 19 martie, ora 16.00, poliţia Abrud a fost sesizată despre faptul că pe raza satului Bucium Cerbu şi-a pierdut viaţa o persoană. În urma cercetărilor s-a constatat că Alexandru Ţuţ, din Feneş, a suferit un atac de cord în timp ce conducea autospeciala AB03JBK, dinspre Zlatna spre Abrud. Din fericire, autospeciala scăpată de sub control nu a fost implicată în nici un accident rutier. Alexandru Ţuţ figura în evidenţele medicale ca fiind bolnav de inimă. (N.T.)
Cazuri grave la Spitalul Judeţean Alba
     În cursul zilei de ieri, la Serviciul de Urgenţe al Spitalului Judeţean Alba s-au înregistrat trei cazuri mai grave. Astfel, M.P., de sex masculin, 30 de ani, din Straja, a fost adus în stare de ebrietate, cu plagă tăiată hemitorace, fără să-i atingă plămânul, rezultată în urma unei agresiuni. Alte două tinere, de 16 şi 20 de ani, R.V. şi E.R. au fost diagnosticate cu tentativă de suicid după ce au luat supradoze de medicamente. Prima tânără a refuzat internarea, iar a doua a fost externată după ce a primit îngrijiri medicale. (F.R.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Poliţiştii serviciului Economic din IPJ Alba au descoperit că
SC Octan SA Blaj a vândut şoferilor combustibil de centrală drept motorină
     Serviciul Poliţiei Economico-Financiare din cadrul IPJ Alba a început urmărirea penală împotriva lui Mihai Munteanu (director), Gheorghe Sălăjan (şef Secţie Linii CFR Blaj) şi Radu Virgil Mihăescu, toţi parteneri asociaţi la SC Octan SA Blaj, în sarcina cărora s-a reţinut comiterea infracţiunii de înşelăciune cu privire la calitatea mărfii, faptă prevăzută şi pedepsită conform art. 227 Cod Penal. În fapt, SC Octan SA a achiziţionat, în perioada 31.07 - 26.10. 2001, de la o firmă din Satu Mare, 203.150 litri de combustibil lichid uşor de tip A (pentru centrale termice), în valoare de 1,09 miliarde de lei. Combustibilul de centrală a fost amestecat cu aditivi pentru îmbunătăţirea calităţii şi a fost vândut prin pompele SC Octan SA Blaj ca fiind motorină. În cauză, poliţia economică continuă cercetările.
Nicoleta TOMUŢA
La S.C. Cugir S.A.
Un nou director general
     DarjanÎncepând de azi, SC Cugir SA are un nou director general în persoana domnului ec. Cornel Dârjan, care va ocupa interimar această funcţie, până la organizarea concursului pentru ocuparea postului din luna aprilie. Numirea noului director survine în contextul în care directorul general Alexandru Frătean, care a fost detaşat la Cugir, urmează să fie supus unei intervenţii chirurgicale.
     Noul director general, d-l Cornel Dârjan, este profund ataşat de SC Cugir SA, şi în general de industria de apărare, unde a îndeplinit funcţii de mare răspundere şi mai ales a obţinut bune performanţe manageriale. Preluarea funcţiei de director general are loc în condiţiile în care Cugir SA se confruntă azi cu mari greutăţi economice şi sociale şi cu probleme deosebite privind producţia şi protecţia socială dar şi cu mentalităţi şi nostalgii total depăşite de vremuri. O misiune extrem de grea pentru noul director general, care, însă, sprijinit de minister, de regiile din industria de apărare, de prefectul de Alba, şi nu în ultimul rând de sindicate, are, credem noi, toate atuurile şi şansele de a relansa, pe principiile economiei de piaţă, SC Cugir SA. Îi dorim spor la treabă şi să fie, dacă tot se prelucrează metalul la Cugir, un director cu adevărat de fier! (A.C.)
Ţara Moţilor pe TVR1
     Luni, 25 martie a.c. pe programul TVR1, în cadrul emisiunii "Eu, Cetăţeanul" va fi prezentat judeţul Alba,în special zona Munţilor Apuseni. Emisiunea va fi transmisă în direct de la sediul Prefecturii Alba şi îi are ca invitaţi pe prefectul judeţului Alba, av. Ioan Rus, preşedintele Consiliului judeţean, Augustin Presecan şi parlamentarii Constantin Selagea şi Alexandru Pereş. În cadrul emisiunii vor fi dezbătute problemele cu care se confruntă locuitorii Ţării Moţilor, precum şi progresele care s-au înregistrat de-a lungul timpului în această importantă zonă a judeţului. (R.J.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.