Curier județean
Rugăciunea de azi
      Cel ce în toată vremea şi în tot ceasul, în cer şi pe pământ eşti închinat şi slăvit, Hristoase Dumnezeule, îndelung-răbdătorule, mult milostive şi milosârde; care pe cei drepţi iubeşti şi pe cei păcătoşi miluieşti. Care pe toţi chemi la mântuire pentru făgăduinţa bunătăţilor ce vor să fie. Însuţi, Doamne, Iisuse Hristoase, primeşte şi rugăciunile noastre în ceasul acesta şi îndreptează viaţa noastră spre poruncile Tale; sufletele noastre le sfinţeşte, trupurile curăţeşte, cugetele îndreptează, gândurile curăţeşte şi ne izbăveşte pe noi de tot necazul celor rele şi al durerii. Ocroteşte-ne pe noi cu Sfinţii Tăi îngeri ca, prin mijlocirea lor fiind păziţi şi povăţuiţi, să ajungem la unirea credinţei şi la cunoştinţa slavei Tale celei neapropiate, că binecuvântat eşti în vecii vecilor. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Sf. Cuv. Mc. Nicon şi cei 199 ucenici ai lui
Catolic: Sf. Turibiu; Sf. Pelagia

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Dr. Liviu Stoica - autorul unei cărți medicale de excepție
     În colecţia "Didactica" a Universităţii "1 Decembrie 1918" Alba Iulia a apărut cartea "Psihopatologia şi Sănătatea Mintală". Autorul, d-l dr. Liviu Stoica, dedică acest volum studenţilor de la facultăţile de asistenţă socială, psihologie şi medicină, precum şi tuturor celor pasionaţi de domeniul atât de fascinant al psihopatologiei. Autorul porneşte de la ideea că toate activităţile umane, inclusiv cele economice, au şi o dimensiune morală, a căror profunzime este reflectată de conştiinţa şi condiţia umană. Deşi în general bolile psihice nu provoacă durere, ele provoacă suferinţă, afectând în mod dramatic întregul organism. (R.J.)
Societățile de turism chemate la ordin
     Potrivit unui ordin emis de ministrul Turismului, ne-a declarat Elena Moraru, director general executiv al SC Cetatea Apuseni SA Alba Iulia, toate unităţile de turism sunt obligate să solicite Ministerului Turismului până la 1 aprilie 2002 preschimbarea certificatului şi licenţei de turism cu noile tipuri de documente. (S.T.)

La sediul SGA Alba Iulia a fost aniversată
Ziua Mondială a Apei și Meteorologiei
     În cursul zilei de ieri, la sediul din Alba Iulia al Sistemului de Gospodărire al Apelor s-a aniversat Ziua Mondială a Apei, precum şi Ziua Mondială a Meteorologiei. Pentru a marca importanţa acestui eveniment, a fost organizat un simpozion cu tema "Apa pentru dezvoltarea durabilă" la care au fost prezenţi alături de directorul SGA Alba, Traian Matiş, reprezentanţi ai Prefecturii, Consiliului judeţean, precum şi ai instituţiilor al căror obiect de activitate se află în strânsă legătură cu această importantă resursă. Cu acest prilej, au fost audiate mai multe materiale având ca temă subiectul respectiv, unele dintre ele sosite din partea unor organizaţii mondiale. S-a mai adus la cunoştinţa celor prezenţi strategia de gospodărire a apelor în România, precum şi implicaţiile privind implementarea Directivei Cadru 2000/60 a Consiliului Europei în domeniul apei. Nu în cele din urmă s-au făcut referiri la calitatea apelor din judeţul Alba, formulându-se şi o serie de propuneri vizând îmbunătăţirea situaţiei existente. (R.J.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.