Prima pagină Ediția din: 27.03.2002
Știri
Trei localităţi din judeţ au terminat recensământul
     Mult a fost, puţin a mai rămas, cam aşa se poate caracteriza desfăşurarea recensământului. În judeţul Alba, în prezent, procentele de culegere a datelor depăşesc 90% atât în ceea ce priveşte locuinţele cât şi persoanele. De asemenea, de menţionat faptul că în trei localităţi, respectiv Gârbova, Cenade şi Valea Lungă, precum şi în cazul a 542 sectoare de recensământ, recenzarea s-a terminat. Procente mai mici faţă de media pe judeţ se înregistrează în localităţile Ceru Băcăinţi, Mihalţ şi Şona. (R.J.)
Carantină de gradul III și la Alba Iulia
     Şi municipiul Alba Iulia a intrat în carantină de gradul III, după ce o vulpe localizată în Pâclişa a fost diagnosticată cu rabie. Alte şase localităţi din judeţul Alba sunt în aceeaşi situaţie. (F.R.)
Nu e nici o păcăleală de 1 aprilie
Tarifele la energie electrică şi termică vor fi majorate
     Preţul naţional de referinţă pentru energia termică livrată populaţiei va creşte începând cu 1 aprilie a.c., cu 4,3 la sută, adică de la 575.000 de lei la 600.000 de lei pentru o gigacalorie. Cursul valutar la care a fost calculat noul preţ este de 32.700 de lei pentru un dolar american. Surse din cadrul Ministerului Industriei şi Resurselor au declarat că tariful la energia termică va fi majorat din nou la 1 iulie, pentru a ajunge la circa 20 dolari americani/gigacalorie, cât s-a convenit prin acordul stand-by cu Fondul Monetar Internaţional. Aşa cum am mai precizat, de la 1 aprilie vor creşte şi tarifele la energia electrică, gaze naturale şi combustibili auto.
     Cine crede că este doar o păcăleală de apriluş se va convinge pe propriul buzunar că lucrurile sunt cât se poate de reale. (F.R.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Furtuna a produs pagube impresionante la Ciugud
     Aşa după cum v-am mai informat, din cauza vântului puternic, postul de transformare care alimentează localitatea Ciugud a "căzut" duminică seara, producând pagube la diferite aparate electrocasnice din gospodării. Surse din cadrul primăriei au declarat că ieri erau inventariate cu avarii: 35 TV, 6 centrale termice, 8 casetofoane şi aparate radio, 8 frigidere şi combine, 3 antene de amplificare etc. În cursul zilei de ieri continua inventarierea pagubelor.
     Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al SC Electrica SA - Sucursala de Distribuţie Alba Iulia, d-şoara Mihaela Buda, a declarat că, ieri dimineaţă, la sediul societăţii doar o singură cerere de despăgubire venită din Ciugud a fost depusă.
     După finalizarea raportului, toate dosarele vor fi înaintate la Comisia judeţeană de dezastre şi la sediul SC Electrica SA, Sucursala de Distribuţie Alba Iulia. Se pare că deşi incidentul de la Ciugud a intervenit ca urmare a unor cauze naturale, obligativitatea despăgubirilor revine societăţii Electrica.
Florin ROMAN
"Manoperă" de zile mari
O sculptoriţă din Ocna Mureş a fost adormită şi apoi jefuită
Victima a fost "liniştită" cu suc în care era dizolvat diazepam
     O sculptoriţă din oraşul Ocna Mureş a ajuns la Serviciul de Urgenţe al Spitalului Judeţean Alba după ce a fost adormită cu medicamente. Victima, Elena Şerbu, de 72 de ani, a plecat luni dimineaţa cu trenul din Ocna Mureş spre Alba Iulia. În tren, bătrânica a fost abordată de o femeie cu identitate necunoscută cu care a intrat în vorbă. La un moment dat, necunoscuta a insistat ca sculptoriţa să bea un pahar cu suc pe care i l-a oferit. Într-o primă fază, Elena Şerbu a refuzat, dar după numeroase insistenţe a acceptat să bea lichidul din pahar. După câteva minute, bătrânica a adormit şi de aici nu mai prea ştie ce s-a întâmplat. Cert este însă că din geantă i-au dispărut 300.000 de lei. Transportată la spital, femeia a primit îngrijiri medicale, după care a început să-şi revină. Ea a povestit apoi ce s-a întâmplat iar poliţiştii au demarat cercetările.
     În urma analizelor de laborator efectuate s-a constatat existenţa unor urme de diazepam, ceea ce a dus la ideea că femeia ar fi putut fi "ameţită" cu această substanţă. Se pare că astfel de cazuri cu moduri de operare asemănătoare au mai existat şi în alte judeţe ale ţării. Poliţiştii din Alba efectuează cercetări în acest caz, mai ales că există şi informaţiile necesare pentru prinderea făptaşei.
Nicoleta TOMUŢA, Florin ROMAN
Tragedie în Apuseni
Ioan Adam, tatăl a şase copii, s-a spânzurat în pădure
     Poliţia oraşului Cîmpeni a fost sesizată, luni, 25 martie a.c., în jurul orei 16.30, că în satul Floreşti a fost găsit un bărbat spânzurat. Victima se numeşte Ioan Adam, de 40 de ani, născut în comuna Bistra, cu domiciliul în Cîmpeni. Bărbatul era căsătorit, nu avea loc de muncă şi era tatăl a şase copii minori. Potrivit informaţiilor oficiale, Adam s-a spânzurat cu şireturile de la bocanci într-o pădure din apropierea drumului comunal, Floreşti - Cîmpeni. Întrucât nu existau urme de violenţă asupra cadavrului, nu s-a mai solicitat prezenţa medicului legist. Încă nu se cunosc motivele pentru care bietul om a recurs la acest gest extrem. (N.T.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.