Prima pagină Ediția din: 30.03.2002
Știri
În noaptea de 30/31 martie
Pregătiţi-vă să daţi ceasurile înainte!
     Duminică, 31 martie, România trece la ora de vară. Ceasurile vor fi date înainte, ora 3.00 devenind astfel ora 4.00, iar schimbarea va rămâne valabilă până duminică, 27 octombrie. Toate statele membre ale Consiliului Europei vor trece concomitent la ora de vară! Trenurile programate să plece la ora 3.00 noaptea vor staţiona o oră urmând să pornească la ora 4.00. (F.R.)
Augustin Presecan medaliat
     American Biographical Institute a emis o Medalie de Onoare pentru preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Augustin Presecan. Această medalie vine să marcheze nominalizarea d-lui Presecan ca "Om al anului 2002" şi de membru al Comisiei Consultative privind selecţia celor incluşi în Anuarul Biografic publicat de ABI. (F.R.)
Pentru că nu avea medic de familie
O femeie din Abrud va fi înhumată pe baza certificatului eliberat de medicul legist
     Poliţia Abrud a fost sesizată joi, 28 martie, de o femeie din localitate despre faptul că şi-a găsit prietena - Maria Imre (70 de ani) - decedată, în casă. A fost solicitat un medic din localitate care a declarat că nu sunt suspiciuni cu privire la cauza morţii. Deoarece femeia nu era înscrisă pe listele vreunui medic de familie, nu i s-a putut elibera certificatul de deces. Pentru rezolvarea acestei situaţii, a fost solicitat un medic legist din cadrul Laboratorului de Medicină Legală. În urma examinării cadavrului, medicul legist va elibera certificatul de deces necesar înhumării femeii. (N.T.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Se prefigurează un nou scandal în transportul de călători din Alba Iulia
     Printr-un comunicat remis redacţiei, salariaţii din Societatea de Transport Public Alba Iulia şi cei ai microbuzelor care lucrează sub sigla STP, îşi exprimă nemulţumirea legată de faptul că pe traseele din municipiu au reapărut mijloacele de transport ale SC Inter Star SRL, conturbând în opinia lor transportul de călători. "Fără a avea intenţia de a deranja cetăţenii municipiului, rugăm să se respecte cele stabilite clar în urma discuţiilor la Primăria Alba Iulia şi la Poliţia municipiului şi ca organele competente să se implice în rezolvarea legală a problemelor care au reapărut în transportul de călători, în caz contrar fiind decişi să trecem la măsuri în consecinţă", se mai arată în respectivul comunicat. (R.J.)
     N.R. În cursul zilei de ieri, prefectul Ioan Rus şi-a declinat orice competenţă în rezolvarea acestui nou caz apărut în transportul local.
La nici un an de la liberare
Viorel Stoica s-a reîntors la... iubirea dintâi - arestul
     Parchetul de pe lângă Judecătoria Blaj a emis pe numele lui Viorel Stoica (36 de ani, din Blaj, recidivist) un mandat de arestare preventivă de 30 de zile pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. Stoica a fost liberat din penitenciar în vara anului 2001, el mai având de executat un rest de 415 zile pedeapsă cu închisoarea. În fapt, Viorel Stoica a participat de la ieşirea din penitenciar la comiterea unor furturi, pe timp de noapte, alături de o bandă de hoţi. Banda de hoţi opera în zonele Blaj, Cetatea de Baltă şi Jidvei, încă din toamna anului 1998. Viorel Stoica a intrat la"produs" încă de la liberarea din penitenciar. În cauză, cercetările sunt continuate de poliţia Blaj, cu învinuitul în stare de arest preventiv.
Nicoleta TOMUŢA

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.