Ultima oră
Știri
La Teiuş
A fost capturată o bandă de hoţi de motorină
     Poliţiştii din Teiuş au identificat o bandă de hoţi care în noaptea de 24/25 martie a.c. au furat 360 litri de motorină din rezervoarele unor maşini aparţinând SC Incoop SRL Teiuş. Aceştia sunt: Axente Rafa (33 ani, din Sibiu), Carol Miss (35 ani, din Mediaş) şi Horiţa Oriean (35 ani, din Copşa Mică), toţi fără ocupaţie, cu antecedente penale. Motorina sustrasă, în valoare de 5,32 milioane lei, a fost recuperată şi predată părţii păgubite. (N.T.)
Deşi suntem la sfârşitul lui martie
La Arieşeni se poate schia
     Profesorul Dan Gligor, omul de suflet care se ocupă de pârtia de schi de la Arieşeni, ne-a declarat că aceasta este în stare foarte bună, deşi ne aflăm la sfârşitul lunii martie. Domnia sa îi invită pe toţi iubitorii acestui sport să-şi îndrepte paşii spre Arieşeni, unde-i aşteaptă pârtia numai bună pentru schiat. (F.R.)
Alegeri la PNL Alba Iulia
     Organizaţia liberalilor din municipiul reşedinţă de judeţ se pregăteşte de alegeri. Preşedintele organizaţiei din Alba Iulia, Simion Creţu a declarat că alegerea Biroului municipal va avea loc vineri, 5 aprilie 2002, ora 19.00. Printr-un comunicat remis spre publicare, biroul de presă al PNL Alba Iulia îi invită pe toţi membrii organizaţiei municipale să participe la Adunarea generală care va avea loc la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia. (D.T.)
Trenuri anulate
     De la 1 aprilie a.c., mai multe trenuri personale vor fi anulate. În această categorie intră trenurile 2345-2346 Şibot - Simeria, Alba Iulia - Simeria (anulat sâmbăta şi duminica şi în sărbătorile legale, trenul va circula numai pe relaţia Alba Iulia - Teiuş), 2302 Simeria-Teiuş, 2321 Teiuş - Alba Iulia (numai sâmbăta) şi 3084 - 3087 Cluj-Napoca - Teiuş şi retur. (F.R.)
Nu mai vrem căldură
     Tot mai multe asociaţii de proprietari din Alba Iulia au solicitat conducerii societăţii Dalkia să sisteze furnizarea agentului termic începând cu data de 1 aprilie a.c. Ultimele cereri au venit din partea a cinci asociaţii din zona industrială şi de pe strada Macului. Cel mai probabil, sistarea agentului termic se va face începând din 15 aprilie a.c., dar asta şi în funcţie de temperatura exterioară. (F.R.)
Vasile Contraş - noul preşedinte al veteranilor de război
     În cursul zilei de ieri au avut loc lucrările Conferinţei judeţene a veteranilor de război, în prezenţa gen (r) Teodor Halic, din partea conducerii centrale. Noul preşedinte este Vasile Contraş, care va fi secondat de vicepreşedintele Ioan Radu şi secretarul Gheorghe Scânteie. (F.R.)
Dr. Mircea Boghici nu a greșit
     Preşedintele Colegiului Medicilor Alba, dr. Gheorghe Vieru, ne-a declarat că reclamaţia înaintată de Florin Greuruş pentru un caz din vara anului 2000, a fost analizată şi nu s-au reţinut în sarcina dr. Mircea Boghici abateri de la ordinele de etică şi deontologie profesională. "Considerăm nota d-lui Greuruş publicată în ziarul dvs. tendenţioasă, cu atât mai mult cu cât între faptele relatate în mass-media şi reclamaţia depusă la DSP Alba în 2000, există inadvertenţe evidente", se precizează în scrisoarea înaintată de dr. Gheorghe Vieru. (F.R.)
Reuniune culturală la Mediaş
     Poetul şi criticul literar Aurel Pantea şi prozatorul Eugen Curta participă în 29-30 martie, la Mediaş, la o întâlnire cu scriitorii din această localitate şi cei de la revista Euphorion din Sibiu, invitaţi şi ei. Se vor lansa revistele "Discobolul" şi "Euphorion" şi se vor ţine conferinţe pe teme literare diverse. (G.M.)

Editorial
Prima pagină
Curier județean
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Recensământul s-a încheiat, activităţile continuă
Anchete selective desfăşurate de către Direcţia de Statistică Alba
     Începând de luni şi până pe data de 10 aprilie a.c., Direcţia Judeţeană de Statistică Alba va efectua o serie de anchete în 9 localităţi din judeţ, alese prin sondaj, referitor la modul în care s-a efectuat procesul de recensământ din perioada 18-27 martie a.c. Informaţia respectivă ne-a fost furnizată de către d-ra Ana Topârceanu, şefa instituţiei, care a mai precizat că în data de 30 aprilie a.c. vor fi cunoscute primele date preliminare referitoare la judeţul Alba, iar în cursul lunii martie a anului viitor vor fi comunicate datele definitive. Tot d-ra Topârceanu ne-a mai declarat că, în general, recensământul la nivelul judeţului s-a desfăşurat în condiţii optime, fiind penalizat şi implicit înlocuit, un singur recenzor, care şi-a depăşit atribuţiile. (R.J.)
Plusuri și minusuri la încasarea veniturilor la bugetele de stat și cele locale în județul Alba
     Cu prilejul videoconferinţei de ieri, prefectul Ioan Rus şi preşedintele CJ Alba, Augustin Presecan, au ridicat problema modului în care decurge colectarea veniturilor la bugetele de stat şi cele locale, precizând că există anumite cazuri în care situaţia este departe de a fi cea normală. Acest aspect a fost confirmat de către directorul Direcţiei Finanţelor Publice, Adrian Zanca, care a declarat că în ceea ce priveşte bugetele administraţiilor locale există restanţe pe primele două luni ale anului atât în ceea ce priveşte încasarea veniturilor proprii cât şi pe latura cheltuielilor. Domnia sa a oferit şi câteva exemple de primării al căror procent se situează sub 50%. Nici Casa de Pensii Alba nu stă mai bine în această privinţă, şefa instituţiei d-na Camelia Coclici, specificând că pe luna februarie s-a încasat doar 70% din cât era programat, marii restanţieri provenind din sectorul minier. Cu mici excepţii, Casa de Asigurări de Sănătate şi Asociaţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă sunt în grafic, existând însă şi aici probleme cu recuperarea restanţelor din anii anteriori. Nu în cele din urmă, DGFP Alba, a colectat pentru bugetul de stat în primele două luni ale lui 2002, suma de 205 miliarde lei, iar pentru luna martie, 75 miliarde lei din cei 97 câţi erau programaţi. Referitor la acest capitol, prefectul Ioan Rus a mai specificat faptul că în fiecare şedinţă a Comisiei Consultative a judeţului Alba se va discuta situaţia încasării veniturilor.
Răzvan JURCĂ
"Cine în slujba cui?"
     Organizaţia Studenţilor Democraţi Alba organizează astăzi, la ora 12.00, la sediul PAEM din Alba Iulia seminarul-dezbatere "Cine în slujba cui?" acţiune la care vor participa consilieri judeţeni, consilieri locali, primari ai Partidului Democrat, reprezentanţi ai ligilor universitare din Alba Iulia, ai DJTS Alba. Au fost invitaţi de asemenea şi reprezentanţi ai altor partide politice. Temele supuse atenţiei vor fi legate de birocraţia în administraţia publică, impunerea ideii că funcţionarul public este în slujba cetăţeanului şi nu invers, corupţia din administraţia publică şi "Student 2002 - via administraţia publică locală 2004". Alin Tomuş - preşedintele OSD Alba a precizat că în cadrul acestui seminar va fi lansat un document privind posibilităţile accederii studenţilor pe listele electorale la viitoarele alegeri. (A.D.)
Sedii noi pentru Autogara şi Policlinica medicală din Sebeş
     Primarul municipiului Sebeş, d-l ing. Liviu Mugurel Sîrbu, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că se preconizează construirea unor noi sedii pentru Autogară şi Policlinică în municipiu. "Având în vedere că actuala clădire a autogării a primit o altă destinaţie, este foarte important să se construiască un sediu nou privit şi prin prisma faptului că Sebeşul este un cunoscut centru atât în ceea ce priveşte cursele interne cât şi internaţionale. Deja mai multe firme s-au arătat interesate de realizarea acestui obiectiv, unde vor fi amenajate atât spaţii pentru firmele de transport cât şi de alimentaţie publică", a precizat primarul municipiului Sebeş. În ceea ce priveşte policlinica, domnia sa a adăugat că iniţiativa a aparţinut unui grup de medici din Sebeş şi că respectiva clădire va fi construită într-o zonă ultracentrală. Actualul spaţiu al policlinicii se pare că va fi pierdut pe calea justiţiei, procesul aflându-se pe rol la Curtea Supremă. (R.J.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.