Curier județean
Rugăciunea de azi
     Mântuieşte, Doamne, şi miluieşte, pe bătrâni şi pe tineri, pe săraci şi pe sărmani, pe văduve şi pe cei ce se află în neputinţe, în griji, în nevoi, în rele pătimiri, în robii, în temniţe şi în închisori: şi mai ales pe cei prigoniţi pentru Tine şi pentru dreapta credinţă ortodoxă, de limbile cele fără de Dumnezeu şi de cumpliţii eretici, pentru că sunt robi ai Tăi. Miluieşte-i pe dânşii, cercetează-i, întăreşte-i, mângâie-i şi degrabă cu puterea Ta, din toate cele rele îi slobozeşte şi le dă lor izbăvire. Amin!
Calendar religios
Ortodox: Cuv. Ioan Scărarul (pomenirea morţilor) Catolic: Sf. Ioan Climac

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Doi condamnaţi la închisoare au fost reţinuţi de poliţie
     Poliţiştii albaiulieni au identificat şi reţinut doi condamnaţi la închisoare care se sustrăgeau de la executarea pedepselor. A fost introdusă în arestul IPJ Alba Cristina Vancu (28 de ani, din Alba Iulia) care avea de executat un mandat cu 4,6 ani închisoare pe baza unei sentinţe emisă de Judecătoria Alba. De asemenea, a fost identificat şi reţinut Florin Iosif Pepine (21 de ani, Alba iulia) care avea de executat o pedeapsă cu închisoarea de 2,6 ani, pe baza unei sentinţe emise de Judecătoria Alba. (N.T.)
Dilema unui fruntaș țărănist
     Conform unui document care ne-a parvenit la redacţie, unul dintre candidaţii la funcţia de preşedinte al PNŢCD Alba, cu ocazia apropiatelor alegeri, nu s-ar afla în deplinătatea facultăţilor mintale. Personajul respectiv (a cărui identitate nu o dezvăluim deocamdată) şi care în perioada guvernării trecute a ocupat o funcţie publică de mare importanţă la nivel judeţean, a fost internat timp de o lună, 19 octombrie - 19 noiembrie 1993, la Clinica de Psihiatrie din Cluj-Napoca, cu diagnosticul "Episod depresiv major". Datele de mai sus sunt cuprinse în biletul de ieşire din spital unde este trecut şi rezumatul foii de observaţie, care are numărul 2733. Cum, de regulă bolile psihice cu greu se mai pot vindeca, eventual doar ameliora, se pune fireasca întrebare: dacă acesta mai poate ocupa o funcţie importantă pe linie de partid? (B.I.U.)

În judeţul Alba
Agențiile loto vor fi protejate
     "Deşi în ţară s-au semnalat atacuri asupra angajaţilor Loteriei Naţionale, la agenţiile din judeţ nu au existat probleme deosebite", a precizat d-na Anişoara Mocanu, şef al Centrului judeţului Alba. La nivel local colectarea numerarului se face periodic, iar în caseriile agenţiilor loto nu rămân sume de bani. Fiecare unitate în domeniu este dotată cu casă de bani şi sistem de alarmare. Reprezentanţii sucursalelor şi centrelor au discutat recent cu angajaţii agenţiilor şi i-au asigurat că nu vor exista probleme deosebite. În acest sens, la Bucureşti se lucrează la un program special ce vizează întârirea pazei tuturor agenţiilor din ţară. Probabil, pentru asigurarea securităţii angajaţilor se va colabora cu reprezentanţii Jandarmeriei şi urmează ca în cel mai scurt timp să se finalizeze programul amintit, ne-a informat d-na Anişoara Mocanu. De asemenea, măsurile deosebite din această perioadă cuprind şi dublarea personalului din agenţii în cazul în care în anumite perioade se încasează mai mulţi bani. Atacurile asupra personalului din agenţiile loto se puteau îndrepta, desigur, şi spre alţi angajaţi ai magazinelor ce înregistrează vânzări deosebite, însă agresorii au mizat pe faptul că vor găsi sume importante de bani ceea ce însă nu s-a întâmplat. (A.D.T.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.