Prima pagină Ediția din: 02.04.2002
Știri
La Câmpeni
Amendă usturătoare pentru transport ilegal de lemn
     La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii din Câmpeni au organizat o acţiune pe linia respectării legalităţii transportului de material lemnos. A fost depistat un cetăţean care transporta 2 mc lemne în valoare de 4,4 milioane de lei, fără a avea acte justificative. Persoana surprinsă în ilegalitate a fost sancţionată cu 40 de milioane de lei, conform Legii 31/2000. În cadrul aceleiaşi acţiuni au fost constatate 25 de contravenţii, fiind aplicate amenzi în valoare de 9,4 milioane de lei. (N.T.)
Peste 200 de milioane de lei pentru organizarea
Festivalului Internaţional "Lucian Blaga"
     În cadrul şedinţei Comitetului Operativ care s-a desfăşurat în cursul zilei de ieri, prefectul Ioan Rus, preşedintele CJ Alba, Augustin Presecan, primarul municipiului Sebeş, Mugurel Sârbu şi şeful Inspectoratului Judeţean de Cultură, Ion Mărginean, au discutat anumite aspecte legate de organizarea Festivalului Internaţional de Poezie "Lucian Blaga", care va debuta pe data de 9 mai a.c. Cel mai important capitol dezbătut a fost cel al asigurării fondurilor necesare organizării acestui important eveniment cultural, luându-se decizia ca, până la începutul săptămânii viitoare, părţile implicate să vină cu precizări clare în această privinţă. În principiu, s-a stabilit că suma alocată va fi în jurul a 200 de milioane de lei, din care aproximativ jumătate va fi suportată de către Primăria municipiului Sebeş. (R.J.)
La Alba Iulia
O casă s-a aprins din cauza unui scurtcircuit electric
     Detaşamentul de Pompieri Militari din Alba Iulia a intrat în alertă de incendiu duminică, 31 martie, în jurul amiezii, după o sesizare potrivit căreia ardea o casă de pe strada Olteniei din municipiu. Sosiţi în scurt timp la locul sinistrului, pompierii au acţionat la stingerea focului. Din cauza unui scurtcircuit electric apărut la un televizor aflat în funcţiune, au ars mobila şi covorul din camera cu pricina. Pagubele au fost estimate la circa 20 de milioane de lei. A fost salvată casa de locuit, evaluată la circa 700 de milioane de lei. (N.T.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Accident neobişnuit la Valea Morilor
Micuţul Constantin Vinţan a fost lovit de un cal nărăvaş
Pacientul este în afara oricărui pericol
     Un accident mai puţin obişnuit s-a consumat la sfârşitul săptămânii trecute, într-o localitate aparţinând de Zlatna. Micuţul Constantin Vinţan, de numai trei ani, din Valea Morilor, se juca în curtea gospodăriei, iar la un moment dat a intrat în grajdul cu animale. Din păcate, acest pas a fost unul greşit pentru băieţel, el fiind lovit de un cal cu copita direct în frunte.
     Micuţul a fost transportat de urgenţă la spital unde, după ce a primit îngrijiri medicale, a fost transportat cu o ambulanţă la Spitalul judeţean Alba. Aici, Constantin a fost transferat la chirurgie, unde i s-a suturat rana de la cap. Medicii l-au diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral acut deschis şi traumatism orbital stâng. După ce a primit asistenţă medicală, starea de sănătate a pacientului s-a îmbunătăţit. Din fericire nu s-a pus nici un moment problema afectării ochiului.
Florin ROMAN
Aproape jumătate din șoferii albaiulieni sunt tentați să încalce regulile de circulație
     Aproape jumătate din şoferii albaiulieni sunt vitezomani sau nu poartă centură, au constatat agenţii de circulaţie în urma operaţiunii week-end rutier derulată în perioada 29-31 martie a.c. Vineri, 29 martie, în doar câteva ore, au fost sancţionaţi 16 şoferi care nu au tras pe dreapta la trecerea unei coloane oficiale, simulată de poliţişti. De asemenea, au fost depistaţi 20 de şoferi care nu purtau centură iar 5 vitezomani au fost înregistraţi de radar şi amendaţi de poliţişti. "Este regretabil faptul că încă mai există cetăţeni care se urcă la volan după ce au consumat băuturi alcoolice", ne-a declarat şeful Biroului Poliţiei Rutiere Alba Iulia, mr. Marius Pop. Trei şoferi surprinşi băuţi la volan au rămas fără permise la sfârşitul săptămânii trecute iar 5 au rămas fără certificate de înmatriculare din cauza unor defecţiuni tehnice descoperite de poliţişti la autoturisme. În urma unui scurt bilanţ, au fost însumate 89 amenzi aplicate, în valoare de 38 de milioane de lei, şi asta doar la nivelul municipiului Alba Iulia.
Nicoleta TOMUŢA
Încercând să-şi schimbe fondul...audio
Un şofer s-a răsturnat cu Dacia în şanţ
El a înverzit fiola poliţiştilor în proporţie de 30 la sută
     Duminică, 31 martie, ora 5.50, pe strada Tudor Vladimirescu din Zlatna s-a produs un accident rutier pe fondul neatenţiei în trafic şi al consumului de alcool. Conducând Dacia 1310 pe direcţia Zlatna - Alba Iulia, Iulian Cosmin Siara (20 de ani, din Alba Iulia) pierde controlul volanului pentru că a încercat să introducă o casetă în radiocasetofonul maşinii. Autoturismul scăpat de sub control intră în şanţul din stânga şoselei, se izbeşte de gardul imobilului cu numărul 65, după care se răstoarnă pe partea lateral dreapta. În urma accidentului, scapă ca prin urechile acului şoferul Siara şi pasagerul Alin Mihalache, cei doi alegându-se doar cu o sperietură zdravănă. Maşina a fost avariată în proporţie de 15%. Fiola alcoolscop s-a înverzit în proporţie de 30% după ce şoferul Cosmin Siara a suflat în ea. I-a fost reţinut permisul de conducere, urmând ca poliţia Zlatna să continue cercetările.
Nicoleta TOMUŢA

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.