Curier județean
Rugăciunea de azi
     Plecându-mi capul, strig astăzi către Tine: "Doamne, fie voia Ta!" Asemenea, ca şi oarecând dreptul Ior la vestea morţii fiilor şi a fiicelor sale, cu umilinţă grăiesc şi mărturisesc: "Domnul a dat, Domnul a luat, fie numele Domnului binecuvântat". Zdrobit de durere, dar cu neclintită credinţă în Tine şi în tainele cele nepătrunse, cer în această clipă milostivirea şi îndurarea Ta, Doamne. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Sf. Ierarh Calinic de la Cernica; Sf. Mc. Antipa
Catolic: Sf. Stanislau; Sf. Gemma Galani

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Un mandat de 4 ani închisoare pentru
Operaţiunea "ţeapă contra ţeapă"
     Cadrele Serviciului Poliţiei Economico-Financiare din IPJ Alba l-au identificat şi reţinut pe Visalon Cibu (46 ani, din Daia Română) care era dat în urmărire pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune. Visalon Cibu mai are de ispăşit o pedeapsă de 4 ani închisoare, pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune, pe baza unei sentinţe emise în iulie 2001 de Judecătoria Piteşti. Visalon Cibu este patronul unei carmangerii din Daia Română. Pentru achiziţionarea unor mărfuri din judeţul Argeş şi Alba el a emis file CEC fără a avea disponibil în cont, prejudiciul total ridicându-se la circa 700 milioane lei. La rândul său, patronul din Daia Română a fost "ţepuit" cu alte sute de milioane de lei de alte firme din Piteşti - Argeş, acestea lăsându-i o gaură neagră în contul său bancar. În cauză, serviciul Poliţiei Economico-Financiare din IPJ Alba continuă cercetările.
Nicoleta TOMUŢA
Pe strada Vasile Goldiş din Alba Iulia
Iluminatul public funcționează... o dată pe an!
     Recent, pe adresa redacţiei noastre s-a primit o sesizare cu privire la situaţia în care se află str. Vasile Goldiş din Alba Iulia, în zona blocului BCD: gropi, hârtoape şi întuneric. Ne-am convins şi noi de adevărul celor sesizate şi ne-am mirat mai ales de inexistenţa iluminatului public, care a funcţionat doar de 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României, deşi reţeaua de iluminat stradal este nouă-nouţă şi are tot necesarul. Este, aşadar, justificată întrebarea pe care ne-a adresat-o o locatară din zonă, d-na A.M.: "De ce mai plătesc taxe şi impozite, dacă ajung să-mi rup picioarele pe stradă...?" (I.H.)
Ortodocşii vor să pună umărul la ridicarea unei noi biserici      Comunitatea greco-catolică din Mihalţ şi-a anunţat intenţia de a participa la o slujbă religioasă în faţa Prefecturii Alba în frunte cu preotul său, chiar dacă, din câte cunoaştem noi, acest lucru nu a fost autorizat.
     Chestionat în legătură cu acest subiect, IPS Andrei, Arhiepiscop de Alba Iulia, ne-a declarat că ortodocşii sunt gata să-i ajute pe greco-catolicii din Mihalţ să-şi ridice o nouă biserică. Asta, bineînţeles, dacă şi cei din urmă vor fi de acord. (F.R.)

Pentru managementul gunoiului
Mircea Hava caută soluții tocmai în Italia
     Că la Alba Iulia, ca de altfel şi în celelalte localităţi din judeţ, nu există o groapă de gunoi modernă ştie oricine. Se mai ştie că primarul municipiului Alba Iulia şi-a propus să rezolve problema. Cum soluţiile sunt multe "şi toate arată bine pe hârtie, dar când nu ai banii..." nu prea ai ce face decât să cauţi cel mai bun raport între calitate şi preţ, nu? Astfel, după ce a întocmit şi depus două proiecte pentru obţinerea de fonduri europene în vederea amenajării unei gropi de gunoi ecologice la Alba Iulia, primarul pleacă acum în Italia pentru a vedea la faţa locului ce soluţie au găsit italienii. Mircea Hava va face parte dintr-un grup de aproximativ zece primari din ţară interesaţi de aceeaşi problemă. Deplasarea se face la invitaţia firmei de consultanţă XPO Geesellschaft, organizatoarea vizitei. Toate cheltuielile legate de această deplasare sunt suportate de organizatori. (A. D.)
Județul Alba va fi reprezentat la primul Festival Național de Tradiții pentru Copii și Tineret
     La sfârşitul acestei săptămâni, la Timişoara se va desfăşura prima ediţie a Festivalului Naţional de Tradiţii pentru Copii şi Tineret, manifestare care-şi propune descoperirea şi promovarea micilor artişti pasionaţi de folclor şi de meşteşugurile tradiţionale. Festivaul este organizat de Fundaţia judeţeană pentru tineret Timiş, Asociaţia Tineretului Timişan şi Asociaţia Tineretului Maramureşan din Banat şi se adresează copiilor şi tinerilor cu vârste cuprinse între 10 şi 30 de ani, interpreţi vocali sau instrumentişti, tinerilor meşteşugari sau ansamblurilor folclorice de copii şi tineret. Judeţul Alba va fi reprezentat la acest festival de tineri interpreţi vocali ai muzicii populare, cel mai tânăr dintre ei având 10 ani încă neîmpliniţi. Majoritatea reprezentanţilor noştri sunt elevi şi studenţi. Participarea lor la festival este posibilă datorită implicării Fundaţiei pentru Tineret Alba şi a sprijinului financiar oferit proiectului de către DJTS Alba. Preşedintele Fundaţiei pentru Tineret Alba - Nicolae Şuşman, conducătorul delegaţiei judeţului nostru, s-a arătat optimist faţă de prezenţa şi prestaţia tinerilor noştri la acest festival. De asemenea, domnia sa mulţumeşte şi pe această cale colaboratorilor, sponsorilor - în special PSD Alba - tuturor partenerilor media.
Anca DINICĂ

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.