Curier județean
Rugăciunea de azi
      Preasfântă Stăpâna mea, de Dumnezeu Născătoare, cu Sfintele şi preaputernicele tale rugăciuni, alungă de la mine, smeritul şi ticălosul tău rob: deznădăjduirea, uitarea, necunoştinţa, nepurtarea de grijă şi toate gândurile cele necurate, cele reale şi hulitoare de la ticăloasa mea inimă şi de la întunecata mea minte. Şi stinge văpaia poftelor mele, că sărac sunt şi ticălos. Şi mă izbăveşte de multe rele, aduceri aminte şi năravuri şi de toate faptele cele rele mă izbăveşte, că binecuvântată eşti de toate neamurile şi se slăveşte preacinstitul tău nume în vecii vecilor. Amin!
Calendar religios
Ortodox: Sf. Sfinţiţi Mc. Artemon şi Elefterie Persul
Catolic: Sf. Martin

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Reproşuri guvernamentale aduse judeţului Alba din pricina lipsei magazinelor ECONOMAT
     Premierul Adrian Năstase a criticat cu ocazia video-conferinţei de ieri, anumite judeţe, printre care şi Alba, datorită faptului că în localităţile urbane componente nu funcţionează nici un magazin tip ECONOMAT, care să faciliteze accesul la anumite produse şi pentru categoriile defavorizate. Prefectul Ioan Rus a reacţionat în consecinţă şi drept urmare i-a convocat pentru marţi, 16 aprilie a.c. pe toţi primarii de municipii şi de oraşe din judeţ precum şi pe reprezentanţii Direcţiei Agricole, Direcţiei de Finanţe şi Federalcoop, în ideea de a se găsi grabnic soluţiile prin care judeţul Alba să fie şters de pe această "listă neagră". (R.J.)
Numai jumătate din tractoare lucrează
     Scriptic, pe ansamblul judeţului există 3092 de tractoare şi toate sunt în stare de funcţionare. Invocând lipsa banilor pentru motorină şi pentru procurarea unor piese de schimb, numai 52 la sută din aceste tractoare au ieşit în câmp. Ritmul lent de lucru va influenţa nefavorabil nivelul viitoarelor recolte. (S.T.)

PD Alba sponsorizează şcoala Valea Lungă
     Implicarea continuă în social a Partidului Democrat este dovedită încă o dată de acţiunea de sponsorizare a Şcolii generale din Valea Lungă. Secretarul executiv pe probleme de imagine al PD Alba - Oana Badea a anuţat în cadrul unei conferinţe de presă că urmare a informaţiilor primite din teritoriu referitoare la dotarea materială precară a şcolii amintite, unde nici măcar tabla din sala de clasă nu este corespunzătoare, membrele Biroului judeţean al Organizaţiei judeţene Alba a Femeilor Democrate a decis să contribuie cu bani la achiziţionarea acestui obiect foarte necesar bunei desfăşurări a procesului instructiv-educativ. Efortului lor li s-a adăugat cel al membrilor conducerii PD Alba. Tabla a fost deja achiziţionată, şi au mai şi rămas ceva bani pentru o donaţie cash. (A.D.)
Concurs pe teme literare şi educative
     Numeroase şcoli din judeţul Alba au organizat în acest an ("Anul Caragiale"), diferite acţiuni prilejuite de împlinirea a 150 de ani de la naşterea scriitorului. Printre manifestările demne de a fi menţionate se înscrie şi concursul pe teme literare şi educative organizat vineri, 12 aprilie a.c., la Colegiul "Ion Berciu" din Alba Iulia. Acesta a avut ca participanţi elevi ai claselor a II-a B de la Colegiul "Ion Berciu" (învăţător Maria Beian). Elevii au prezentat în faţa unui juriu constituit din profesori de specialitate (din care a făcut parte şi reprezentanta Consiliului de administraţie a Colegiului "Alexandru Domşa", d-na Mariana Toth) câteva fragmente din dramaturgia lui I.L.Caragiale. Manifestarea s-a încheiat cu o discuţie liberă având ca temă comportamentul în societate şi s-au acordat diferite premii. (I.H.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.