Curier județean
Rugăciunea de azi
      Preaslăvită Maica lui Dumnezeu, care eşti mai sfântă decât Sfinţii Îngeri, neîncetat te cântăm cu inima şi cu gura, mărturisindu-te că tu eşti de Dumnezeu Născătoare, căci cu adevărat ne-ai născut nouă pe Dumnezeu întrupat şi te rogi neîncetat pentru sufletele noastre. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Sf. Ap. Aristarh, Pud şi Trofim
Catolic: Ss. Basilissa şi Anastasia

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Pe DN 67C, Laz-Căpâlna
Un gospodar "a cules" indicatoarele rutiere
     La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii din Săsciori au sesizat că de pe DN 67C, între Laz şi Căpâlna, au dispărut mai multe indicatoare de semnalizare rutieră. În urma cercetărilor efectuate în teritoriu, poliţiştii au descoperit indicatoarele rutiere la domiciliul lui Ioan Brad (46 DE ani, din satul Laz). Acesta nu şi le montase încă în curte pentru a semnaliza reflectorizant traseul şură-pivniţă-pod-casă, astfel încăt poliţiştii au reuşit să recupereze relativ uşor prejudiciul. În schimb, gospodarul s-a ales cu un dosar de urmărire penală, supărător de reflectorizant în nopţile care vor urma de acum încolo.... (N.T.)
Mulţumiri Poliţiei din Câmpeni
     Partida Romilor Social democraţi din oraşul Câmpeni în frunte cu preşedintele acestei formaţiuni mulţumeşte comandantului Poliţiei Câmpeni, domnul Guţiu Valer, pentru sprijinul şi atenţia pe care le are are faţă de Partida Romilor în rezolvarea cazurilor ce se ivesc în zona Munţilor Apuseni. (Ştefan NUŢU, responsabil în zona Munţilor Apuseni în cadrul Etniei Romilor)

Îngrijorări ale Alianței Civice
     Alianţa Civică Alba Iulia ia act cu reală îngrijorare de unele prevederi ale proiectului de modificare a Constituţiei, elaborat de partidul de guvernământ. Deşi acesta conţine elemente pozitive, a căror necesitate a fost reliefată de mult de către societatea civilă, precum cele privind garantarea proprietăţii private, reducerea numărului de deputaţi şi senatori, restrângerea domeniilor în care guvernul este abilitat de a emite ordonanţe de urgenţă, constatăm şi o serie de prevederi absolut inacceptabile, care constituie o gravă ameninţare la adresa intereselor cetăţenilor acestei ţări. Avem în vedere pe cele care au ca efect subordonarea Parlamentului de către executiv, menţinerea subordonării procurorilor, membrii ai celei de-a treia puteri în stat, ministrului Justiţiei, discriminarea dintre inculpaţii bogaţi şi cei săraci prin menţinerea prevederii privind eliberarea pe cauţiune a persoanei aflate în arest preventiv, precum şi imposibilitatea începerii urmăririi penale în cazul aleşilor fără aprobarea prealabilă a Parlamentului. Toate acestea reprezintă un atac la adresa statului de drept şi a libertăţilor cetăţeneşti, prin încălcarea principiului separării puterilor în stat, încurajarea marii corupţii, consacrarea prin lege a discrepanţei din categoriile privilegiate şi cetăţenii "de rangul doi".
     Faţă de această situaţie, facem un apel către reprezentanţii societăţii civile şi politicienii responsabili să împiedice transpunerea în fapt a acestor prevederi care, alături de legea informaţiilor clasificate, tind să ducă la constituirea unui "stat mafiot".
Alianţa Civică - Filiala Alba

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.