Curier județean
Rugăciunea de azi
     Bine voi cuvânta pe Domnul în toată vremea; pururea lauda Lui în gura mea... Ochii tuturor, Doamne, spre Tine nădăjduiesc şi Tu le dai lor hrană la bună vreme. Deschizi Tu mâna Ta şi saturi pe tot cel viu de bunăvoinţă. Drept este Domnul în toate căile Sale, şi cuvios în toate lucrurile Sale. Aproape este Domnul de toţi cei ce-L cheamă pe El, de toţi cei ce-L cheamă pe El întru adevăr...
Calendar religios
Ortodox: Cuv. Teodor de la Trihina, Sf. Teotim
Catolic: Sf. Ema; Fericitul Marcel Callo

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Depunerea bilanțului contabil pe anul 2001
     În conformitate cu art. 180 din Legea nr. 31/1990 privind societăţile comerciale - republicată în MO nr. 33/1998, administratorii sunt obligaţi ca în termen de 15 zile de la data Adunării Generale, să depună o copie de pe bilanţul contabil vizat de organele financiare, însoţită de contul de profit şi pierderi, anexând raportul lor, raportul cenzorilor şi procesul verbal al Adunării Generale, la Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Alba - Registrul Comerţului. CCIA Alba atenţionează agenţii economici că, în conformitate cu art. 232 din sus-menţionata lege, nedepunerea bilanţului poate duce la dizolvarea societăţii pe calea instanţei judecătoreşti, respectiv a Tribunalului. (R.J.)
CEC-uri nule
     SC LIDO Service SRL Sebeş precizează: Fostul administrator, d-l Petru Ilie şi fostul angajat al firmei d-l Petru Daniel erau singurii care aveau drept de semnătură în bancă. În prezent SC LIDO este în faliment.
     La verificarea seriilor de CEC-uri cu Banca BRD - Sebeş lipsesc 8 file de CEC - cu seria ce aparţine SC LIDO, după cum urmează: BE 30300210521, BE 30300210520, BE 30300191816, BE 30300210575, BE 30300210574, BE 30300210573, BE 30300210518, BE 30300210517.
     Le declarăm nule, întrucât nu poartă semnăturile administratorilor Petru Ilie şi Petru Daniel (care nici nu mai este angajatul firmei).
Reuniunea Asociaţiei chinologice "Apulum"
     Asociaţia chinologică "Apulum" Alba Iulia organizează sâmbătă, 20 aprilie a.c., de la ora 11.00, o întâlnire la baza sportivă din Pâclişa. La această întâlnire sunt aşteptaţi membrii fondatori şi toţi iubitorii de câini. (F.R.)

Alba Iulia - Albac
Proiect metodico-didactic interjudețean: "Limbajul elevului de gimnaziu sub impactul vieții cotidiene"
     Dorind să implice cât mai mult şi cadrele didactice din mediul rural în acţiuni menite a dezbate probleme cu care se confruntă în prezent învăţământul preuniversitar românesc, Inspectoratul şcolar judeţean Alba, Casa Corpului Didactic Alba, Primăria comunei Albac, în colaborare cu Şcoala generală "Vasile Goldiş" Alba Iulia şi Şcoala generală Albac, organizează în perioada 19-20 aprilie dezbaterile cu tema "Limbajul elevului de gimnaziu sub impactul vieţii cotidiene". Este vorba de un proiect metodico-didactic interjudeţean, la care pe lângă cadrele didactice şi elevii din judeţul nostru vor participa cadre didactice şi elevi din judeţele Mureş şi Călăraşi. Manifestarea debutează vineri, 19 aprilie, la ora 10, în amfiteatrul Şcolii generale "Vasile Goldiş" din Alba Iulia cu deschiderea oficială şi prezentarea proiectului al cărui iniţiator este prof. Elena Vinceller, urmate de dezbateri şi de prezentarea cărţilor "Popas în raiul cuvintelor" şi "Teste de evaluare - Limba şi literatura română". Apoi participanţii se vor deplasa la Albac, excursia documentară fiind plasată sub semnul lui Lucian Blaga şi al Crăişorului Horea. La Albac, la ora 20, va avea loc evocarea literară "Întoarcere la Eminescu... spre pământul Ardealului 1866". Sâmbătă, 20 aprilie, la ora 9.00, vor începe dezbaterile având temele "Libertate în gândire şi în exprimare - evoluţie şi tendinţe", "Muzica şi calculatorul - explozie lexicală în limbajul elevilor", "Vulgarizarea limbajului prin textele «muzicii de cartier», "Influenţe anglo-americane în limbajul celor dornici să braveze", "Argoul în limbajul elevilor din mediul rural". Va urma un concurs de oratorie "Putem fi convingători" şi un joc interactiv tematic pentru toţi participanţii. Câştigătorii concursurilor se vor bucura de o premiere festivă, iar tuturor participanţilor le va fi oferit un program de recreere "Liber în Apuseni". Credem că asemenea acţiuni sunt binevenite în contextul accentului tot mai pregnant pus doar spre activitatea de însuşire a informaţiilor din manuale şi al reducerii regretabile a acţiunilor extracurriculare destinate sintezei acestora.
Anca DINICĂ
O lucrare pentru iubitorii de drumeţie
"Sebeşul - mic îndreptar turistic"
     Sub auspiciile editurii "Buna Vestire" din Blaj, recent a fost editată o carte de referinţă pentru judeţul nostru şi nu numai, intitulată: "Sebeşul - mic îndreptar turistic". E o fericire pentru locuitorii judeţului Alba, pentru toţi oamenii, dar în special pentru cei cărora le plac drumeţiile, pentru cei care sunt interesaţi de cunoaşterea (cu amănunţire) a frumuseţilor acestor meleaguri (ce sunt cuprinse între Munţii Metaliferi, Podişul Secaşelor, Munţii Cindrel, Munţii Şurianu şi Culoarul Orăştiei) de a fi beneficiarii acestei frumoase cărţi care a fost editată sub directa îngrijire a doi autori de prestigiu ai Blajului. Este vorba de prof. dr. Mircea Stroia şi prof. dr. docent Mircea Buza, director al Institutului de Geografie al Academiei. Acest îndreptar turistic care se opreşte cu precădere asupra oraşului Sebeş este scris de doi autori care nu sunt la primele scrieri de acest fel şi care prin studiul foarte amănunţit al locurilor, care încântă pur şi simplu pe cititor, vine şi îmbogăţeşte cunoştinţele fiecăruia şi prin felul cum este descrisă fiecare localitate face să crească interesul cititorului ba mai mult, parcă te îndeamnă să mergi şi să vezi locurile strămoşilor, a celor care au poposit pe aceste meleaguri, pe lângă care majoritatea trecem fără a le da importanţă, deşi încărcătura istorică este incontestabilă.
     Vă invităm, deci, pe Valea Sebeşului, pentru a vă convinge că aveţi la îndemână un veritabil îndrumar turistic.
Aurel ROMAN

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.