Prima pagină Ediția din: 20.04.2002
Știri
Astăzi instituţiile publice lucrează normal
     În cursul acestei zile, instituţiile de stat şi ale administraţiei publice locale îşi vor desfăşura activitatea normal. Ca urmare a pauzei prelungite de Paşti decisă de Guvern, în zilele de 20 şi 27 aprilie se va lucra pentru recuperări. (F.R.)
Recenzorii din Vințu de Jos, Mihalț și Întregalde nu și-au primit încă banii
     174 de recenzori din judeţ, din totalul celor 2.171, nu şi-au încasat încă banii pentru munca prestată în perioada desfăşurării recensământului populaţiei şi locuinţelor. Aceştia provin din localităţile Vinţu de Jos, Mihalţ şi Întregalde, însă întârzierea nu s-a produs în urma unor disfuncţionalităţi ci din pricina faptului că plăţile se fac eşalonat, în funcţie de graficul de predare a tuturor documentelor legate de recensământ. Oricum, prefectul Ioan Rus a precizat că nu vor exista probleme în acest sens şi că oamenii îşi vor primi banii la timp. (R.J.)
La Feneş
Un om a intrat în comă după ce a căzut din căruță
     Aron Stanciu (59 de ani, pensionar, din Feneş) a intrat în comă după ce a căzut din căruţă. Joi, 18 aprilie, în jurul orei 15, Stanciu se deplasa cu căruţa, încărcată cu fân, pe DN74. Din cauza neatenţiei, căruţa a acroşat un stâlp de la marginea drumului. În urma impactului, bărbatul s-a dezechilibrat şi a căzut din căruţă, de la o înălţime de 2-3 m, izbindu-se cu capul de şoseaua din beton. După impact, Stanciu a intrat în comă profundă, fiind transportat de urgenţă la Spitalul din Zlatna. De aici a fost trimis la Spitalul Judeţean Alba, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale de urgenţă. Ieri, în jurul amiezii, starea de sănătate a pacientului era încă gravă, acesta fiind conectat la aparatele de menţinere a vieţii, ne-au precizat surse medicale din cadrul secţiei ATI. (N.T.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Afaceri cu autorizaţii de circulaţie false
Procurorii din Vişeu de Sus au arestat un tânăr din Ocna Mureş *Daniel Şeulean este cercetat, alături de alte trei persoane, pentru înşelăciune, fals în declaraţii şi conducerea pe drumurile publice a unui autoturism cu numere false * Cele patru persoane cercetate de poliţiştii din Vişeu de Sus au înşelat mai mulţi cetăţeni din Ardeal cu mii de mărci germane
     Daniel Şeulean (25 ani, din Ocna Mureş) a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de procurorii din Vişeul de Sus, fiind cercetat, alături de alte trei persoane, pentru complicitate la înşelăciune, fals în declaraţii şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi cu numere false de înmatriculare. El este cercetat într-un dosar complex, alături de Gheorghe Pava (32 ani, din Săvârşin-Arad), Jozsef Nemeth ( 24 ani, din Luduş - Mureş) şi Alin Benzar (22 ani, din Ruscova - Maramureş). Pava a pretins şi a primit de la nouă persoane (8 din Maramureş şi una din Bistriţa -Năsăud) 462,5 milioane lei după ce le-a promis înmatricularea unor autoturisme de provenienţă străină, pentru care a completat în fals 15 autorizaţii de circulaţie provizorii. Gheorghe Pava cumpărase 40 de autorizaţii de acest tip, în alb, cu 300.000 lei/bucată, de la Joszef Nemeth, şi le vindea completate, pentru 500.000 lei exemplarul. Jozsef Nemeth este cercetat în stare de arest preventiv pentru înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, fals privind identitatea, conducerea pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat şi cu număr fals. Pentru fapte similare a fost cercetat în două dosare penale instrumentate de Poliţiile din Cluj şi Tg. Mureş, fiind dat şi în urmărire generală. Nemeth le-a promis unor persoane din Ruscova şi Vişeul de Sus că le va înmatricula autoturismele care nu aveau Euro II, în schimbul a 7.200 DM. Două persoane au rămas chiar şi fără maşini, Nemeth şi Şeulean conducând astfel, din octombrie 2001 până în februarie 2002 un Mercedes şi un VW Passat, care nu le aparţineau şi cărora le montaseră plăcuţe false de înmatriculare. În complicitate şi la comanda lui Nemeth, Daniel Şeulean a preluat de la două persoane, în toamna anului 2001, cele două autoturisme (un VW Passat -1.700 DM şi un Mercedes 190 - 3.500 DM), promiţându-le că se va deplasa la RAR Alba pentru obţinerea cărţilor de identitate ale autovehiculelor şi că va facilita înmatricularea acestora. Şeulean i-a lăsat pe oamenii în cauză fără maşini, fără actele necesare şi fără bani. Un alt arestat preventiv în acest dosar complex este Alin Benzar care a înşelat cu 5.200 DM două persoane, promiţându-le că le va rezolva înmatricularea unor autoturisme străine cu probleme. Contra sumei de 8 milioane lei a primit de la Gheorghe Pava 8 autorizaţii de circulaţie provizorii, pe care le-a completat în fals şi le-a folosit pentru autoturismul său Audi 80. În acelaşi dosar, au fost cercetaţi în stare de libertate Lucian Câmpean (30 ani, din Turda) şi Radu Fulop (24 ani, din comuna Moldoveneşti -Cluj).
Nicoleta TOMUŢA

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.