Curier județean
Rugăciunea de azi
     Doamne Iisuse Hristoase, Cel ce eşti plinirea tuturor bunătăţilor, Ţie îţi mulţumesc pentru ajutorul şi sporul ce mi-ai dat la lucrul meu acesta, pe care cu harul Tău l-am făcut astăzi. Şi acum mă rog Ţie, Doamne, fă ca lucrarea mea să-mi fie de folos. Umple de bucurie şi de veselie sufletul meu şi mă mântuieşte, ca un mult milostiv şi de oameni iubitor. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Sf. Teotim, Episcopul Tomisului
Catolic: Sf. Teotim, episcop de Tomis

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Evaluarea și monitorizarea poluării
     Potrivit unei ordonanţe de urgenţă, DGAIA Alba va realiza evaluarea zonelor supuse eroziunii, actualizarea hărţilor cu aceste zone şi va elabora un program de stabilizare a solului în vederea diminuării riscului producerii unor dezastre. Va fi, de asemenea, monitorizată starea de sănătate a solului forestier şi a pădurilor. Prin acest act normativ, ne-a declarat d-l ing. Gheorghe Lazea, director general DGAIA Alba, se asigură îndeplinirea obligaţiilor asumate de România ca semnatară a Rezoluţiei nr. 1 a Conferinţei ministeriale privind protecţia pădurilor din Europa. (S.T.)
Azi, la Alba Iulia
Cercetașii sărbătoresc "Ziua Pământului"
     Şeful centrului local "Axente Sever" al organizaţiei naţionale Cercetaşii României, Ciprian Grădineanu, ne-a informat că azi, 20 aprilie 2002, cercetaşii albaiulieni sărbătoresc "Ziua Pământului". Cu această ocazie, cercetaşii de toate vârstele (spiriduşii 7-10 ani, temerarii 11-14 ani, exploratorii 15-18 ani şi adulţi), prietenii şi colaboratorii constanţi, sunt invitaţi pentru a petrece împreună pentru câteva ore în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, între orele 12.00 - 16.00. Cercetaşii doresc să improvizeze un camp ce presupune instalarea a trei-patru corturi, în jurul cărora se vor desfăşura ateliere de educaţie ecologică, protecţia mediului, a pădurilor şi apelor, refolosirea materialelor reciclabile etc. (D.M.)

Sfaturile bune sunt ascultate chiar dacă vin de la Opoziție
     Vicepreşedintele PD Alba, Ion Dumitrel, a informat în cadrul unei conferinţe de presă că propunerea sa ca Apa CTTA Alba să nu preia reţelele locale de distribuţie a apei potabile a avut sorţi de izbândă. În ultima şedinţă a Delegaţiei Permanente a Consiliului judeţean Alba, în urma discuţiilor şi argumentelor prezentate de consilierii judeţeni ai PD s-a ajuns la concluzia că ideea de a prelua sub umbrela SC Apa CTTA Alba toate problemele legate de captarea, transportul, tratarea şi distribuţia locală a apei potabile către cetăţeni nu este nici fezabilă, dar nici legală. Astfel, SC Apa CTTA Alba se va ocupa cu captarea, tratarea şi transportul apei potabile, în timp ce consiliilor locale şi primăriilor le revine sarcina realizării reţelelor locale de distribuţie. S-a decis, de asemenea, implicarea CJ Alba în sprijinirea acelor consilii locale şi primării care doresc să introducă sau să extindă reţelele de alimentare. (A.D.)
AJOFM Alba caută agenți economici interesați să angajeze persoane cu handicap
     "Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba vor demara acţiunea de pregătire a Bursei locurilor de muncă pentru persoanele cu handicap ce va avea loc în data de 24 mai a.c.", a precizat directorul AJOFM Alba, Aurel Suciu. Vor fi efectuate vizite la agenţii economici din judeţ care au peste 100 de angajaţi şi care sunt obligaţi să încadreze un anumit procent din rândul persoanelor cu handicap. Bursa locurilor de muncă pentru persoanele cu handicap va fi organizată doar la Alba Iulia, la sediul AJOFM Alba. Deocamdată, însă, nu există nici un agent economic interesat pentru a angaja persoane cu handicap, chiar dacă potrivit legislaţiei în vigoare angajatorii care au sub 100 de angajaţi şi care încadrează în muncă, pe o durată nedeterminată, astfel de persoane, vor primi lunar, timp de 12 luni, o sumă egală cu salariul minim brut pe ţară (pentru fiecare persoană); obligaţia angajatorilor este de a menţine raportul de muncă sau de serviciu timp de cel puţin 2 ani. (A.D.T.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.