Curier județean
Rugăciunea de azi
     Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, primeşte smerita mea rugăciune pentru iertarea păcatelor mele şi ca un îndurat, stinge cu dreapta Ta cea atotputernică focul ce m-a cuprins. Încetează-mi boala şi cu milostivirea Ta ridică-mă din patul durerii, întru slava Numelui Tău. Că Tu eşti Doctorul sufletelor şi al trupurilor noastre, Hristoase Dumnezeule, şi Ţie slavă înălţăm: Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Cuv. Teodor Sicheotul; Sf. Natanail
Catolic: Sf. Soter şi Caius; Sf. Leonida

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Actorii Teatrului "Radu Stanca" din Sibiu în mare vervă
     Albaiulienii iubitori de teatru au aşteptat cu emoţie şi curiozitate al doilea pas al actorilor Teatrului "Radu Stancu" din Sibiu, după primul făcut cu "Anonimul veneţian". Al doilea, dintr-o făgăduită şi programată microstagiune în Alba Iulia, a fost făcut cu "Nunta lui Figaro" a lui Pierre - Augustin Caron de Beaumarchais, jucată pentru prima dată în 1784 la şase ani după ce fusese scrisă. Cei care au renunţat la programele de televiziune de sâmbătă şi au venit la Casa de cultură a sindicatelor din Alba Iulia nu au avut ce regreta. A fost un spectacol plin de mişcare, de nerv, cu o muzică ce puncta forte fiecare scenă spumoasă. Exploatând judicios fiecare centimetru al scenei, actorii au arătat că piesele clasice pot fi reexploatate. Costumele ne-au reamintit moda orientală ce invadase Franţa celei de a doua jumătăţi a secolului al XVIII-lea. În acea mişcare scenică riguros dirijată eram pe punctul de a uita de vestitul monolog al lui Figaro, rostit de actorul Adrian Titieni cu un calm cutremurător care a scos şi mai mult în relief esenţa, filosofia frazelor. După atâtea minute de râs şi aplauze, a fost ca o oază de linişte după care spectacolul a explodat din nou, cucerindu-i pe spectatori, solicitându-le participarea.
     Se spune că o zi în care nu ai râs, este o zi pierdută. Pentru spectatori a fost un câştig, două ore în care au râs şi aplaudat o originală punere în scenă a unei piese vechi de peste două secole. L-am amintit pe actorul Adrian Titieni, dar trebuie să facem cunoscută distribuţia: Adrian Răţoi (contele), Diana Văcaru Lazăr (Suzanne), Geraldina Basarab (contesa), Rodica Mărgărit (Marceline), Gelu Potzolli (Bazile), George Bonceag, student (Cherubin), Miruna Vâju, studentă (Fanchette), Ovidiu Moţ (Bartholo), Viorel Raţă (Don Gusman), Nae Floca - Acileni (Antonio), ar fi şi un excelent Cetăţean turmentat, Mihai Coman (Double - Main), Florin Coşuleţ, student (Pedrille). Regizorul tehnic este Sebastian Vlad.
     Următorul făgăduit popas în Alba Iulia va fi în 26 mai a.c., cu "Tache, Iache şi Cadîr". Îi aşteptăm cu drag şi curiozitate.
Costea M. ANTON

În pragul sărbătorilor de Paşte
Acțiuni umanitare care au readus zâmbetul pe chipurile unor copii
     La iniţiativa deputatului PSD Codrin Ştefănescu, după o serie de anchete derulate de vicepreşedintele PSD Aurel Mîrza şi directorul adjunct al Liceului de muzică şi arte plastice prof. Traian Mârza, au fost identificate câteva familii care trăiesc la marginea sărăciei şi au nevoie de o rază de speranţă. Omul de afaceri Aurel Mârza, şeful de cabinet al deputatului Codrin Ştefănescu, ne-a declarat: "Cred în adevărul vorbelor "atunci când oferi ceva din suflet şi Dumnezeu îţi dă". Acţiunea de astăzi nu este decât continuare a gesturilor umanitare prin care am înţeles, împreună cu deputatul Codrin Ştefănescu, să fim alături de cei deznădăjduiţi, aflaţi în suferinţă. Sperăm că îşi vor aminti şi alţi patroni din judeţ acum, în pragul sărbătorilor de Paşte, că este momentul să renască speranţele în sufletele celor trişti şi vor fi alături de ei. Sunt sigur că acest program umanitar demarat la propunerea unui reprezentant de renume al elitei PSD, Codrin Ştefănescu, va aduce clipe de fericire".
     Pe strada Clujului, într-o garsonieră aflată la ultimul etaj al blocului G3 locuiesc 5 persoane. Iuliana Bădoiu mamă a 4 copii, lucrează la depozitele Petrom şi va trebui să suporte o dificilă operaţie la coloana vertebrală; plăteşte 1 milion de lei chirie pentru garsonieră, iar fiul său, Petru Românu, are 21 de ani şi lucrează ca muncitor la SC IPEC. Fetele Ioana Românu, Lidia Ciobotă şi Alexandra Ciobotă sunt eleve, cea din urmă fiind în clasa a noua la Liceul de muzică şi arte plastice, secţia arhitectură. Directorul adjunct al liceului, prof. Traian Mârza, ne-a declarat că Alexandra a afirmat în Consiliul profesoral că lipseşte de la şcoală din cauza situaţiei materiale dificile, ea precizând că adesea nu are bani nici pentru mâncare. Cu lacrimi în ochi Alexandra a primit din partea domnului Aurel Mârza 2 milioane de lei care, după ce a acordat sprijin financiar la 17 familii din Cugir, ne-a declarat că vor mai urma şi alte donaţii importante care, desigur, vor aduce bucurie în sufletele multor familii din judeţ. Deputatul Codrin Ştefănescu a acordat recent audienţe, ocazie cu care au fost identificate persoane care au nevoie urgentă de sprijin şi urmează ca în cel mai scurt timp să fie identificată modalitatea prin care acestea vor beneficia de ajutoare financiare. În acţiunea umanitară de duminică, 21 aprilie, a fost cuprinsă şi o familie din Bărăbanţ: Tripşa Eugenia şi Eugen, bunicii unei fetiţe de 13 ani care învaţă la Liceul de artă, secţia arte plastice, Lorena Drăghiciu. Fetiţa efectuează un tratament special de aproape 5 ani de zile, ea suferind de o formă uşoară de paralizie. Lorena a primit din partea domnului Aurel Mârza 1 milion de lei, împreună cu urarea de a învăţa bine pentru a fi premiantă an de an. (A.D.T.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.