Prima pagină Ediția din: 24.04.2002
Știri
Debranşarea se amână până după sărbători
     Directorul tehnic al SC Apă Canal SA Alba Iulia, ing. Dumitru Dăianu, ne-a declarat că debranşarea de la reţeaua de apă a circa 20 de asociaţii de proprietari constituite la nivel de bloc şi de scară, anunţată pentru aceste zile, se va amâna până după sărbătorile de Paşti. Acest lucru s-a convenit în urma unor discuţii cu conducătorii Primăriei Alba Iulia. În acest răstimp se vor continua negocierile cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari pentru plata datoriilor restante. Populaţia are datorii către SC Apă Canal SA Alba Iulia în valoare de 7,5 miliarde de lei. (F.R.)
Gazul arde din nou la SC Cugir SA
     Sistarea furnizării gazului metan la una dintre cele mai importante societăţi din judeţ, SC Cugir SA, ameninţa să producă un nou "cutremur" în zonă, total neavenit acum în plin proces de restructurare şi relansare economică. La intervenţia prefectului Ioan Rus, totul s-a reglementat între timp, astfel că uzina funcţionează acum la parametri normali, fiind pornit, de asemenea, şi cuptorul IPSEN, de producţie specială. Pentru acest lucru cugirenii, în frunte cu directorul general Cornel Dârjan, sunt profund recunoscători şefului administraţiei publice judeţene, prefectul Ioan Rus. (R.J.)
Controale non-stop în pieţele agroalimentare
     Directorul DSV Alba, dr. Ioan Dârzu, ne-a declarat că echipele de control vor efectua acţiuni în toate pieţele judeţului şi la punctele de sacrificare, pentru a preîntâmpina eventuale toxiinfecţii alimentare în timpul sărbătorilor de Paşti. Echipele mixte se vor afla în teren şi în perioada 1-4 mai a.c. (F.R.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Grav accident de muncă la MDF Frati Sebeş
Un muncitor a fost dezmembrat de tocătorul de lemne
     Un grav accident de muncă s-a consumat în cursul zilei de ieri, în jurul orei 12.00, la MDF Frati Sebeş, soldat cu moartea tragică a unui muncitor. Victima se numeşte Ilie Miron Stănilă, de 49 de ani, căsătorit, fără copii. Bărbatul are o vechime în muncă de 29 de ani, iar de circa o lună lucra la MDF Frati Sebeş. Nefericitul incident a survenit atunci când Ilie a coborât la melcii de descărcare ai tocătorului de lemne, pentru a curăţa o hotă. Bărbatul nu a oprit instalaţia electrică iar acest lucru i-a fost fatal. Corpul muncitorului a fost prins în instalaţie, după care a fost transportat spre silozul de aşchii. Aici, corpul bietului om a fost pur şi simplu dezmembrat. (Scenele de groază pot şoca pe oricine aşa că vom trece peste acest episod.) Ceea ce a mai rămas din Ilie Miron Stănilă a fost găsit la zece minute după groaznicul accident, de către un coleg de muncă. Imediat la faţa locului s-a declanşat o anchetă în vederea stabilirii modului concret în care s-a produs tragedia de la MDF Frati Sebeş. O concluzie vom avea doar după ce Inspectoratul Teritorial de Muncă îşi va finaliza ancheta declanşată la Sebeş.
Florin ROMAN
O veste bună pentru pensionari
Mâine, la Alba Iulia, se va deschide primul magazin tip Economat
     Prefectura Alba a reuşit în timp relativ scurt să rezolve, cel puţin pentru municipiul Alba Iulia, problema lipsei unui magazin tip Economat, aspect care a făcut obiectul criticilor premierului Adrian Năstase. Astfel, cea mai importantă instituţie a judeţului, prin prefectul Ioan Rus, a reuşit să găsească un partener dispus să satisfacă nevoile categoriilor defavorizate, şi anume, SC Silver SA. Firma respectivă deţine un market (magazin) în Alba Iulia, situat pe strada Republicii nr. 5 (lângă Bazinul Olimpic), în preajma acestuia existând mai nou şi o staţie de autobuz. În incinta acestui magazin, mâine, 25 aprilie, ora 10.00, va fi inaugurat oficial primul raion tip Economat, de unde pensionarii şi şomerii pot achiziţiona pe baza cupoanelor şi a unor sume modice următoarele produse: zahăr, făină albă, făină de mălai, orez, margarină şi carne de pui. Aşadar, măcar dintr-un punct de vedere, aceste persoane de care se pare că societatea noastră a uitat aproape cu totul, pot avea acces mai uşor la anumite produse alimentare de bază. Aşteptăm ca asemenea iniţiative să se materializeze cât mai grabnic şi în celelalte oraşe ale judeţului. (R.J.)
Tristeţe şi disperare la Sebeş
Un tânăr şi-a luat zilele după o ceartă în familie
     Poliţia Sebeş a fost sesizată luni, 22 aprilie, în jurul orei 20.00, de Spitalul din localitate despre faptul că aici fusese adus un tânăr decedat. În urma anchetei demarate de poliţişti, s-a constatat că Marius Florin M. (27 de ani, din Sebeş) consumase în ziua respectivă alcool după care avusese o discuţie în contradictoriu cu mama sa. După ceartă, tânărul a părăsit apartamentul, fiind găsit de mama sa după 15 minute, spânzurat într-o magazie de lângă bloc. A fost solicitată o ambulanţă, însă tânărul trecuse deja în nefiinţă, spre disperarea şi groaza mamei sale. Potrivit verificărilor efectuate de poliţişti în rândul aparţinătorilor, băiatul ameninţase în repetate rânduri că se va sinucide, lăsând chiar şi un bilet de adio. (N.T.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.