Prima pagină Ediția din: 30.04.2002
Știri
În Săptămâna Mare
Slujbă şi dimineaţa şi seara
     ÎPS Andrei, Arhiepiscop de Alba Iulia, ne-a declarat că în această săptămână vor fi oficiate slujbe religioase atât dimineaţa cât şi seara. În noaptea de Înviere şi duminică de la ora 12,00, ÎPS Andrei va oficia slujba la Catedrala Arhiepiscopală, urmând ca a doua zi să fie prezent în mijlocul credincioşilor din Târgu Mureş, iar a treia zi la Reghin. (F.R.)
O nouă bancă la Alba Iulia
     Astăzi, la Alba Iulia, are loc deschiderea Sucursalei judeţene Alba a băncii comerciale West Bank SA Gruppo Cardine - Sanpaolo IMI, al cărei director este d-l ec. Ioan Virag. Noua bancă este situată pe Calea Moţilor nr. 2-4, la parterul Blocului M2B. Dorim noii bănci La mulţi ani şi la mulţi... bani!
Carnea de miel cam scumpă
     Mai sunt câteva zile până la Paşti şi gospodinele s-au apucat să adune bucatele necesare. Ca în fiecare an, carnea de miel este căutată. În pieţele judeţului, carnea de miel este destul de scumpă, adică circa 100.000 de lei/kg după sacrificare şi jumătate din sumă "în viu". Se speră că odată cu apropierea Paştilor, preţul cărnii de miel să mai scadă. (F.R.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Ca la noi la nimenea...
Chef ad-hoc, în centrul Cugirului, cu fanfara... mortuară
     În Duminica Floriilor, la intrarea în Săptămâna Mare, tinerii din Cugir au beneficiat de un spectacol muzical mai puţin obişnuit şi absolut gratuit. Duminică, 28 aprilie, spre ora 22.00, bulevardul din centrul oraşului - tradiţional loc de promenadă şi flirt - era plin ochi de tineri - liceeni, studenţi etc. ieşiţi la şpaţireală. Monotonia a fost spartă brusc de acordurile unei fanfare care, mai pe bune, mai cu câte un falseu, răspândea în aerul patriarhal al oraşului acordurile melodiei lui Ovidiu Lipan Ţăndărică - "Margareta". Şi dum-dum cu tobele, şi taratataaa cu trompeta şi rap - rap cu trombonul...iar mai apoi, vocalizele de refren: Margaretaaaa!!!! Spectacolul muzical a prins rapid la publicul strâns ad-hoc, oricum plictisit de prea-lungile plimbări hai-hui pe bulevard.....Iar surpriza de final constă, evident, în dezvăluirea identităţii muzicienilor care au prestat gratuit şi cu bis-uri pentru tinerii cugireni: fanfara mortuară! Băieţii tocmai conduseseră pe ultimul drum, cu fundalul sonor de rigoare, pe un cetăţean care trecuse la cele veşnice. Iar masa de adio la care participaseră le deschisese pofta de ceva mai vesel...
Nicoleta TOMUŢA

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.