Curier județean
Rugăciunea de azi
     Stăpâne, Doamne, cel preacurat şi ziditor a toată făptura, Care pentru iubirea Ta de oameni ai prefăcut coasta strămoşului Adam întru femeie şi i-ai binecuvântat şi ai zis: "Creşteţi şi vă înmulţiţi şi stăpâniţi pământul", şi pe amândoi i-ai arătat un trup, iar cei pe care i-a însoţit Dumnezeu, omul să nu-i despartă; caută din cer, Preabunule Părinte, şi vezi jalea şi durerea ce au năpădit inima şi sufletul meu ce se vede astăzi despărţit de fiinţa pe care Tu, Doamne, mi-ai dat-o să-mi fie soţ (soţie) şi sprijin în această viaţă. Îndură-te de mine, mult milostive Doamne, în acest ceas greu pentru sufletul meu! Amin.
Calendar religios
Ortodox: Sf. Ap. şi Evangh. Ioan; Cuv. Arsenie cel Mare
Catolic: Fer. Ieremia Vlahul

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri

Scântei de bucurie din lumina creştină Daruri pentru nevoiaşii municipiului Alba Iulia
     În ajunul Sfintelor Paşti, Primăria municipiului Alba Iulia şi SC Silver SRL Alba Iulia au adus un strop de bucurie celor mai nevoiaşi cetăţeni ai municipiului reşedinţă de judeţ. Este vorba de distribuirea a nu mai puţin de 16.000 de ouă de care au beneficiat - ne spune primarul municipiului, Mircea Hava - persoanele asistate la Căminul de bătrâni din Alba Iulia, cetăţenii din blocul G2, persoanele care primesc mâncare de la Cantina de ajutor social din Alba Iulia şi alte 120 de familii nevoiaşe aflate în evidenţa municipalităţii albaiuliene. În acest fel şi cei mai săraci concetăţeni ai noştri s-au putut bucura de sărbătoarea Învierii Domnului. (A.D.)
Pentru copiii de la Vingard şi Dumbrava
Iepuraşul a venit din Koblenz!
     Ca în fiecare an, Serviciul de ajutor maltez - Koblenz şi-a trimis reprezentanţii la Alba Iulia, pentru a face darurile cuvenite de Sfintele Paşti copiilor instituţionalizaţi pe care îi au în atenţie de multă vreme. Aşadar, şi acum, cei 11 copii de la Casa de tip familial din Vingard şi cei 20 de copii de la Dumbrava au primit cadouri de la "Iepuraşul" din Koblenz (Germania). Totodată, cu prilejul vizitei în România, d-l Ralf Zielinski, şeful Serviciului pentru străinătate din cadrul organizaţiei malteze menţionate a luat legătura cu preotul Nicolae Ignat de la Biroul de asistenţă socială al Arhiepiscopiei ortodoxe de Alba şi Mureş, în vederea pregătirii unui nou transport de ajutoare ce va sosi din Germania la sfârşitul lunii mai a.c. De asemenea, oaspetele a vizitat cantina de ajutor social din municipiul nostru (care va fi sprijinită financiar în viitor) şi a pregătit "terenul" pentru viitoarele proiecte comune ce vor fi derulate în parteneriat. (I.H.)
"Tombola Iepuraşului" şi-a premiat câştigătorii
     Sâmbătă, 4 mai, a avut loc extragerea la "Tombola iepuraşului" organizată de Radio 21. Iepuraşul a adus celor 11 câştigători premii de peste 10 milioane de lei. Fericiţii câştigători au intrat în posesia următoarelor premii: MP3 CD PLAYER - Gabriel Munteanu - Alba Iulia, MOUSE 3D OPTICAL - Claudiu Anghene - Alba Iulia, căşti cu microfon - Dumitru Raica - Alba Iulia, cartelă SIM şi reîncărcabilă CONNEX GO - Livia Pleşa - Alba Iulia, cartelă SIM şi reîncărcabilă KAMARAD - Constantin Băran, pantofi din piele marca Ardeleana - Gheorghe Nicola - Abrud, Elena Vaipan - Alba Iulia, Elisabeta Vass - Lunca Mureş, Elena Suciu - Alba Iulia, miei - Mircea Oţoiu - Alba Iulia, Domnica Dumitru - Alba Iulia.
     Felicitări câştigătorilor. Pentru relaţii sunaţi la telefon 812550.
Gest PUR... umanist!
     În spiritul împăcării şi întrajutorării creştineşti ce domină Sărbătorile de Paşti, membrii Filialei Alba a Partidului Umanist din România (social-democrat) au vizitat 100 de familii nevoiaşe din Alba Iulia, Blaj, Cugir, Sebeş, Vinerea, oferindu-le acestora pachete cu produse tradiţionale.
     Modestul gest umanitar a fost posibil cu ajutorul unor sponsori care au dorit să rămână anonimi, dar cărora le mulţumim sincer!
(Purtător de cuvânt al PUR social liberal Alba, ing. Dorin Udrea)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.