Curier județean
Rugăciunea de azi
     Slavă Ţie, Împărate, Dumnezeule Atotputernice, care, cu purtarea Ta de grijă cea Dumnezeiască şi de oameni iubitoare, m-ai învrednicit pe mine păcătosul şi nevrednicul a mă scula din somn şi a dobândi intrarea în Sfânta casă a Ta; primeşte Doamne şi glasul rugăciunii mele, ca şi al Sfintelor şi Înţelegătoarelor Tale Puteri şi binevoieşte ca, din inimă curată şi cu duh de umilinţă să Ţi se aducă Ţie laudă din necuratele mele buze; ca şi eu să mă fac părtaş fecioarelor celor înţelepte, cu lumina ta făclie a sufletului meu şi să Te slăvesc pe Tine, Dumnezeu - Cuvântul, Cel slăvit în Tatăl şi în Duhul Sfânt. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Sf. Prooroc Isaia; Sf. Mc. Hristofor
Catolic: Înălţarea Domnului; Sf. Pahomie, pustnic

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Organizaţia "SROA"-Anglia a sosit din nou la Alba Iulia
     În urmă cu câteva zile, la Alba Iulia au sosit din nou reprezentanţii organizaţiei "SROA" (Selsey Romania Orphan's Appeal), din Anglia. După cum ştiţi, probabil, prietenii englezi derulează în parteneriat cu Primăria municipiului nostru un proiect de reamenajare a vechiului cămin de bătrâni şi transformare a acestuia într-un complex de servicii pentru persoane aflate în dificultate, în special pentru persoanele singure şi în vârstă. Cu prilejul acestei vizite, reprezentanţii organizaţiei engleze au făcut o donaţie Leagănului pentru copii din Alba Iulia (un termometru electronic, un electrocardiograf etc.) şi şi-au exprimat intenţia de a contribui la dotarea dispensarului din Scărişoara şi a spitalului din Câmpeni. (I.H.)
Raport privind activitatea Oficiului Judeţean de Expertiză medicală
     La sediul Casei de Pensii Alba, a fost prezentat un raport privind activitatea Oficiului Judeţean de Expertiză medicală şi recuperare a capacităţii de muncă pe trimestrul I 2002, precum şi modul în care s-au realizat indicatorii de performanţă. Cu acest prilej, a mai avut loc şi o informare privind desfăşurarea activităţii de arhivare şi păstrare a documentelor în Casa Judeţeană de Pensii Alba. (R.J.)
Ştrandul de la Schit se va deschide în curând
     Ştrandul din zona Schit a municipiului Alba Iulia se va deschide cel mai probabil luni, dacă vremea va fi în continuare frumoasă. În prezent, lucrările de reparaţii a duşurilor şi gardului împrejmuitor sunt aproape finalizate şi se lucrează la vopsirea bazinelor. Deschiderea bazinului olimpic va mai întârzia o perioadă întrucât lucrările de reparaţii nu sunt terminate. (F.R.)
Cu PRO TV de Paşti,
Au cumpărat și au câștigat!
     Ieri a avut loc tragerea la sorţi a câştigătorilor tombolei PRO TV, campanie desfăşurată în ultimele 3 săptămâni în Alba Iulia, sub sloganul "Tot oraşul... urmăreşte iepuraşul"! Din urnele adunate de la magazinele participante la promoţie au fost extraşi trei câştigători: *Bianca Cristina Kotva - un televizor color; Cezara Fiţ - un robot de bucătărie profesional şi Gheorghe Totoian - un filtru de cafea. Ei sunt fericiţii care nu doar l-au urmărit, dar l-au şi prins pe iepuraşul norocos.
     PRO TV le mulţumeşte tuturor companiilor care i-au fost alături în această campanie şi tuturor clienţilor care şi-au făcut cumpărăturile pe urmele şi... în urnele iepuraşului.

Aproape 2000 de elevi şi studenţi din judeţul Alba vor petrece vacanţa pe litoral
Pentru a le facilita accesul la garniturile de tren, autorităţile judeţene au cerut sprijinul MLPTL
     Facilităţile acordate elevilor şi studenţilor pentru petrecerea vacanţei de vară pe litoralul românesc au condus la creşterea semnificativă a celor din judeţul Alba care vor călători cu trenul spre Mangalia sau Constanţa şi retur. Având în vedere locurile deja contractate prin instituţiile de învăţământ din judeţ, se estimează că în taberele şcolare se vor deplasa 1962 elevi şi studenţi, organizaţi în circa 66 de grupuri, plus alţi 8702 turişti individuali, ceea ce reprezintă o medie de 172 de călători/zi. După cum se cunoaşte însă, Alba Iulia se află între două noduri de cale ferată, Teiuş şi Vinţu de Jos, staţiile unde opresc trenurile care circulă spre litoral. Grupurile de elevi, ce se formează din Alba Iulia, din cei care îşi au domiciliul în municipiu, dar şi din cei care locuiesc în localităţile limitrofe, se deplasează cu dificultate la Teiuş sau Vinţu de Jos, întrucât garniturile de tren ce deservesc staţia CFR Alba Iulia sunt limitate, predominând cele în regim de "personal". Pentru evitarea acestor neajunsuri, autorităţile judeţene au formulat mai multe propuneri Ministerului Transporturilor, aplicabile pe perioada sezonului de vară. Astfel, se solicită: * cuprinderea în graficul de circulaţie a câte unui tren pe relaţia Teiuş - Alba Iulia şi Alba Iulia - Teiuş, care să preia grupurile de elevi şi călători; * formarea unei garnituri de tren dintr-un număr de maxim 5 vagoane din staţia CFR Teiuş, care să fie ataşată la garnitura trenului Rapid 932/933; repartizarea prin planul de diagrame a numărului de locuri necesare satisfacerii solicitărilor existente, din Alba Iulia.
Răzvan JURCĂ
Incubator pentru măsuri împotriva marilor tunuri financiare
     După ce au oferit preşedintelui şi premierului suportul lor în lupta anticorupţie, fiind gata să sprijine toate măsurile pe care cele două autorităţi le vor lua împotriva acestui flagel, şi după ce au chemat la consultări societatea civilă pentru demascarea celor care au profitat de tranziţia ultimilor 11 ani pentru a-şi clădi averi în mod fraudulos, umaniştii se organizează din interior pentru a se lua la trântă cu corupţia. Liderii Partidului Umanist au decis să înfiinţeze în cadrul partidului propriul departament anticorupţie. El are ca scop găsirea mijloacelor de identificare şi sancţionare a persoanelor care au participat la marile "tunuri" financiare. Structura umanistă va elabora iniţiative legislative în vederea limitării corupţiei, pe care partidul le va promova apoi în Parlament.
     "S-a creat şi funcţionează o mafie; sunt încrengături nebănuite în această caracatiţă a mafiei. Unii membri ai diferitelor partide, fie că sunt în opoziţie sau la putere, şi-au dat mâna în această încrengătură. Mai direct spus, hoţii se apără între ei. Noi suntem singurii care putem să ridicăm glasul împotriva acestei caracatiţe, pentru că suntem singurii care nu suntem implicaţi în ea", a spus preşedintele Dan Voiculescu. (F.R.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.