Prima pagină Ediția din: 14.05.2002
Știri
La Blaj
Apa din sursele publice nu este potabilă
     Aşa au stabilit rezultatele de laborator în urma efectuării unei anchete epidemiologice a DSP Alba, la solicitarea Primăriei Blaj. Sursele de apă publice sunt poluate cu nitraţi şi amoniac, ceea ce face ca apa să fie nepotabilă, atât pentru oameni cât şi pentru animale. Continuă verificarea surselor de apă pentru a vedea dacă mai sunt şi alte situaţii de acest gen. (F.R.)
În week-end-ul trecut
7 şoferi au rămas fără permise pentru că s-au urcat băuţi la volan
     În cadrul operaţiunii week-end rutier desfăşurată la finele săptămânii trecute de poliţiştii de la circulaţie din judeţul Alba, au fost aplicate 341 de amenzi contravenţionale în valoare de 135,55 milioane de lei. Au fost reţinute permisele a 7 şoferi care au fost surprinşi băuţi la volan. Au fost ridicate 13 certificate de înmatriculare. Dintre cele 341 sancţiuni aplicate, 118 au fost pentru depăşirea vitezei legale. (N.T.)
La Teiuş
Proiectil exploziv pe apă
     Inspectoratul de Protecţie Civilă al judeţului Alba a fost anunţat sâmbătă noaptea că în Valea Geoagiului din Teiuş a fost găsit un proiectil. "Bomba" a fost depistată de un băiat aflat la scăldat. Duminică dimineaţa, pirotehniştii s-au deplasat la faţa locului şi au preluat proiectilul exploziv de artilerie de calibru 75 mm. Cpt. Andrei Szokacs din cadrul IPC Alba ne-a declarat că acesta a fost depozitat în vederea distrugerii. Proiectilul putea exploda dacă era lovit sau aruncat în foc. (F.R.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
La Alba Iulia
600 de apartamente pot rămâne pe... sec
     În cursul zilei de ieri, SC Apă Canal SA Alba Iulia a transmis preavize către 16 asociaţii de proprietari din municipiul reşedinţă de judeţ. Acestea sunt asociaţiile nr. 6, 20, 25, 26, 45, 48, 10, 11, CT 20, Macul, Livezii, Unirea, Ampoi III, C1A, bl. 254 şi 238. Directorul tehnic al societăţii de distribuţie locală, d-l Dumitru Dăianu, ne-a informat că valoarea totală a restanţelor la cele 16 asociaţii de proprietari este de 2,8 miliarde de lei. Termenul de plată expiră la 22 mai a.c., după care, în cazul rău platnicilor care nu şi-au onorat obligaţiile de plată se va proceda la debranşarea de la reţea. În această situaţie pot fi circa 600 de apartamente din Alba Iulia. (F.R.)
S-a deschis sezonul de revendicări stradale
Sindicatele se încălzesc odată cu vremea
     Sindicatele Cartel Alfa şi BNS au anunţat că au declanşat ieri mişcări de protest la nivelul întregii ţări. În cursul acestei zile, liderii judeţeni ai sindicatelor amintite vor organiza o conferinţă de presă la sediul din strada Primăverii din Alba Iulia, unde vor anunţa programul acţiunilor de protest. În principiu este vorba de pichetarea Prefecturii Alba în zilele de 15,16 şi 17 mai, acţiune la care vor participa circa 300 de persoane. La acţiunile de protest vor fi prezenţi sindicalişti din domenii diverse cum sunt Finanţele, Apărarea, Electrica, Exploatările miniere, de la Saturn, UTEPS, RESIAL, Cugir SA etc.
     În principal, sindicaliştii urmăresc să ceară Guvernului adoptarea unui pachet legislativ pentru îmbunătăţirea nivelului de trai, modificarea Legii pensionării - care să prevadă nivele maxime de pensionare la bărbaţi de 65 de ani şi la femei de 62 de ani, un salariu minim pe economie de 100 euro etc. Calendarul acţiunilor de protest se va finaliza în 12 iunie cu un mare miting de protest ce va avea loc la Bucureşti.
Florin ROMAN
Inspectoratul teritorial de regim silvic și cinegetic Alba cu sediul la... Deva
     În Monitorul Oficial al României nr. 273 din 23 aprilie 2002, a fost dată publicităţii HG nr. 362/2002 prin care au fost înfiinţate 16 inspectorate teritoriale de regim silvic şi cinegetic. Propunerea avansată de judeţul nostru n-a fost luată în seamă. Aşa că, de acum înainte, judeţul Alba va fi arondat la Inspectoratul teritorial de regim silvic şi cinegetic Hunedoara, cu sediul în Deva, str. Mihai Viteazul nr. 10. (S.T.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.