Curier județean
Rugăciunea de azi
     Lumină lină a Sfintei Slave a Tatălui ceresc, Celui fără de moarte, a Sfântului Fericitului, Iisuse Hristoase, venind la apusul soarelui, văzând lumina cea de seară, lăudăm pe Tatăl, pe Fiul şi pe Sfântul Duh, Dumnezeu; vrednic eşti în toată vremea a fi lăudat de glasuri cuvioase, Fiul lui Dumnezeu, Cel ce dai viaţă, pentru aceasta lumea Te măreşte.
Calendar religios
Ortodox: Sf. Mc. Isidor din Hios şi Sf. Terapont
Catolic: Sf. Matia, Apostol

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Proiecte și programe pentru dezvoltarea Munților Apuseni
A fost constituită Comisia de Montanologie a Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice
     Prezent în judeţul Alba cu puţin timp în urmă, prof. dr. Radu Rey, secretarul ştiinţific al nou înfiinţatei Comisii de Montanologie a Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, a precizat că din consiliul de conducere al acestei comisii face parte şi prof. univ. dr. Valeriu Tabără, fiu al judeţului Alba. Comisia va aborda teme de cercetare ce includ şi zona Munţilor Apuseni. Se are în vedere crearea unei baze de date pentru dezvoltarea ruralului şi a învăţământului agromontan, elaborarea de programe şi proiecte destinate dezvoltării şi protecţiei mediului montan. (S.T.)
"Un picur de lumină" pentru melomanii aiudeni
     Duminică, 12 mai a.c., Colegiul "Avram Iancu" din municipiul Aiud a găzduit un recital deosebit al elevilor Liceului de muzică şi arte plastice din Alba Iulia. Intitulat sugestiv "Un picur de lumină", acest concert, la care au asistat persoane de toate vârstele, s-a desfăşurat la iniţiativa organizaţiei de tineret a PSD Aiud, fiind aduse calde mulţumiri elevilor şi profesorilor albaiulieni pentru faptul că au răspuns prompt invitaţiei de a le desluşi melomanilor aiudeni din tainele muzicii lirice. (R.J.)
Și nu uita române să fii bun!
     Asociaţia "Pro Copilăria" din Ocna Mureş a organizat o colectă de bunuri pentru copii în perioada 15-30 aprilie. S-au implicat peste 120 de persoane care au dăruit din suflet celor care provin din familii defavorizate dar care frecventează şcoala, încurajând astfel frecvenţa şcolară.
     În Săptămâna Mare s-au distribuit colete copiilor înscrişi pe liste de către învăţători şi profesori, diriginţi, dar şi altor copii prezenţi la punctul de distribuţie. Mulţumim şi pe această cale celor care n-au uitat, de Sărbători, să fie buni!
înv. Elena CĂRUNTA, preşedinte al Asociaţiei "Pro Copilăria"

Ajutoare din partea consilierului județean Liviu Stoica
     Timp de două săptămâni, incluzându-se aici şi perioada Sărbătorilor de Paşti, consilierul judeţean dr. Liviu Stoica, cu ajutorul unor sponsori generoşi, a sprijinit material peste 20 de familii din judeţ cu posibilităţi mai reduse. Pe parcursul celor 14 zile, d-l Stoica s-a deplasat personal la locuinţa acestor familii, majoritatea din Alba Iulia, Blaj, Sebeş şi Săsciori, dăruindu-le produse alimentare de strictă necesitate, cum ar fi pâine, ouă sau carne. (R.J.)
Credincioşii din Horea aşteaptă sprijinul
Ministerului Culturii pentru terminarea noii biserici
     Parohia Ortodoxă Horea, care numără 1600 de credincioşi, are un lăcaş de cult vechi, într-un stadiu avansat de degradare, cu bolţile din lemn atinse de ciupercile caracteristice acestui material de construcţii. Din contribuţia enoriaşilor s-a reuşit ridicarea unei noi biserici, care se află în faza de pictură interioară. Cheltuielile generate de construirea bisericii au constituit un efort prea mare pentru localnici, aceştia nemaiputând face faţă şi celor pentru pictură, estimate la peste 400 de milioane de lei. În dorinţa de a-i sprijini pe credincioşii din Horea, prefectul judeţului Alba, av. Ioan Rus, a solicitat în cursul zilei de ieri, printr-o adresă trimisă Ministerului Culturii şi Cultelor, să aloce suma de 50 de milioane de lei, sumă necesară într-o primă etapă demarării lucrărilor. De menţionat că o comisie de pictură bisericească a Patriarhiei Române a aprobat devizul - ofertă şi angajarea lucrărilor de pictură la Biserica din Horea. (R.J.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.