Prima pagină Ediția din: 15.05.2002
Știri
Audienţe prefecturale
     Mâine, cu prilejul vizitei pe care o va efectua la Câmpeni, prefectul judeţului Alba, av. Ioan Rus, va acorda audienţe cetăţenilor din zonă. Acestea se vor ţine începând cu ora 12.00, la sediul Oficiului Prefectural din localitate. (R.J.)
Forumul Român de Investiţii
     Pe data de 18 mai a.c., la Bucureşti, se vor desfăşura lucrările Forumului Român de Investiţii, având ca obiect dezvoltarea afacerilor de origine autohtonă. Printre cele mai reprezentative firme invitate să participe la Bucureşti se numără şi SC Ciserom SA Sebeş, SC Arieşul Conf Baia de Arieş, SC Incov Alba Iulia, SC Proiect Alba SA Alba Iulia şi SC Montana SA Câmpeni din judeţul Alba. (R.J.)
La Sebeş
Întâlnire între primar şi pensionari
     Primarul municipiului Sebeş, Mugurel Liviu Sârbu, se va întâlni vineri, 17 mai a.c., la sediul primăriei, cu pensionarii din oraş şi din localităţile aparţinătoare. Întâlnirea va avea loc de la ora 17.00, în sala "Radu Stanca", scopul acesteia fiind rezolvarea problemelor cu care se confruntă persoanele în vârstă din municipiu. (R.J.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Și totuși încotro se îndreaptă viața noastră?
Populația din municipii şi oraşe a rămas fără apă caldă
Urmează debranşările la aragazele din apartamente
     SC Distrigaz Nord a sistat furnizarea gazului metan către principalii furnizori locali de agent termic (apă caldă, în special) ca urmare a neplăţii datoriilor scadente şi a nerespectării graficelor de eşalonare. Prin luarea acestei măsuri, au fost debranşate de la reţeaua de gaz metan Dalkia SA Alba Iulia, Prestarea Zlatna, Edil Trans Aiud, Urbana Blaj ceea ce înseamnă că populaţia din aceste municipii şi oraşe a rămas fără apă caldă.
     Potrivit unor informaţii din cadrul SC Distrigaz Nord, în cursul zilei de ieri urma să aibă loc o întâlnire pentru stabilirea asociaţiilor de proprietari unde vor fi debranşate şi aragazele din apartamente. Aşadar, rău platnicii vizaţi vor rămâne fără apă caldă dar şi fără "flacără" la aragaz. Măsurile dure iniţiate de Distrigaz Nord îşi propun atragerea cât mai multor bani de la societăţile locale de distribuţie, care la rândul lor trebuie să încaseze de la populaţie. De altfel, FMI a cerut guvernului să impună astfel de măsuri şi să nu mai permită la infinit ca regiile şi companiile naţionale să-i "ierte" pe rău platnici.
     Pe de altă parte, bunii platnici care primesc apă caldă prin sistemul centralizat sunt extrem de nemulţumiţi şi indignaţi, întrucât au fost introduşi în aceiaşi oală cu cei care nu au plătit. Parte din ei au cerut asociaţiilor de proprietari să acţioneze în instanţă furnizorii de agent termic pe motiv că nu le furnizează utilităţi pentru care s-au plătit banii necesari. Sperăm ca totuşi să se găsească soluţia oportună iar oamenii să primească apă caldă, mai ales că este din ce în ce mai cald şi igiena personală trebuie să primeze.
Florin ROMAN
Dalkia Alba Iulia şi-a onorat întotdeauna datoriile
Comunicat de presă
Stimaţi concetăţeni,
     Societatea Dalkia România SRL - Sucursala Alba Iulia doreşte să explice clienţilor săi cauzele întreruperii furnizării apei calde de consum în municipiul Alba Iulia ca urmare a măsurii abuzive exercitate de SC DISTRIGAZ NORD SA Târgu Mureş - Sucursala Alba Iulia, de sistare a furnizării gazelor naturale la centralele termice de exploatare.
     Societatea noastră a acumulat datorii faţă de DISTRIGAZ în valoare de 16,35 miliarde lei. Precizăm că SC DALKIA ROMANIA - Sucursala Alba Iulia şi-a onorat întotdeauna obligaţiile faţă de furnizorii săi în măsura sumelor încasate de la clienţi sau cu titlu de subvenţie. Datoria curentă este cauzată de: *27,1 miliarde lei - facturi neachitate de către populaţie; *2,9 miliarde lei - subvenţie pentru populaţie neachitată de autorităţile locale pentru anul 2001; *12,1 miliarde lei - subvenţiile pentru populaţie neachitată de autorităţile locale pentru anul 2002.
     În plus, DISTRIGAZ pretinde şi achitarea de penalităţi în valoare de 23,8 miliarde lei, ignorând faptul că acestea au fost respinse printr-o hotărâre judecătorească, că o bună parte din acestea se datorează neachitării la timp a subvenţiei, şi că locatarii din Alba Iulia se confruntă cu dificultăţi în achitarea facturilor curente, cu atât mai mult în achitarea penalităţilor de întârziere.
     În fapt, DISTRIGAZ, profitând de poziţia sa de monopol, impune recalcularea datoriilor şi penalităţilor în funcţie de evoluţia cursului de schimb leu/EURO, uitând că veniturile locuitorilor din Alba Iulia sunt în lei, ca şi taxele şi impozitele care se constituie ca venituri la bugetul local!
     Faţă de situaţia creată, conducerea societăţii DALKIA ROMANIA, precum şi angajaţii Sucursalei Alba Iulia, cei mai mulţi locatari ai blocurilor racordate la sistemul centralizat de încălzire al oraşului ca şi dumneavoastră, stimaţi concetăţeni, regretăm sincer situaţia creată şi neajunsurile provocate chiar şi acelora care sunt cu plata facturilor la zi.
     Vă asigurăm că societatea noastră împreună cu Primăria Alba Iulia, depune toate eforturile pentru rezolvarea acestei situaţii cât mai urgent.
SC Dalkia România - Sucursala Alba Iulia
Summitul regiunilor viticole europene
Delegaţia Consiliului judeţean Alba va fi prezentă în Ungaria
     În perioada 16-18 mai a.c, va avea loc, în Ungaria cea de-a X-a Sesiune Plenară a Asociaţiei Regiunilor Viticole Europene (A.R.E.V.) cu participarea membrilor asociaţiei din 8 ţări europene. Manifestările se vor desfăşura în două etape: prima, în zilele de 16-17 mai a.c., va avea loc la Pecs (judeţul Baranya) iar cea de-a doua, în 18 mai, la Szeksard (judeţul Tolna).
     Asociaţiei Regiunilor Viticole Europene este o asociaţie de regiuni cu caracter viticol din întreaga Europă, fără scop lucrativ sau politic, care are ca obiect promovarea intereselor comune ale regiunilor viticole în cadrul economiei europene şi mondiale, participarea la proiecte regionale comune, cum ar fi cele de promovare turistică a regiunilor viticole. Asociaţia Regiunilor Viticole Europene a fost înfiinţată în anul 1998 şi este o emanaţie a Ansamblului Regiunilor Europei (A.R.E.). Sediul este la Strasbourg şi cuprinde la această oră cca. 50 de regiuni din U.E şi Europa Centrală şi de Est.
     Judeţul Alba a fost invitată la această reuniune datorită demersurilor făcute de preşedintele Consiliului judeţean, Augustin Presecan.
     "Delegaţia judeţului Alba formată din domnii ec. Eugen Popa, vicepreşedinte al Consiliului judeţean şi Iuliu Brendus, consilier judeţean (U.D.M.R.) va prezenta zonele viticole ale judeţului şi va lua la cunoştinţă de condiţiile de participare şi de înscriere în acestă asociaţie", ne-a informat purtătorul de cuvânt al CJ Alba, Ioan Bâscă.
Florin ROMAN

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.