Prima pagină Ediția din: 20.05.2002
Știri
Director economic la SM Roşia Poieni
     Începând de astăzi, noul director economic al SM Roşia Poieni este Eugen Colda, fost consilier judeţean din partea PSD. Pentru a ocupa acest post, Eugen Colda a renunţat la funcţia de director adjunct al DPL Alba. În timpul acestui mandat, Eugen Colda a trebuit să renunţe şi la calitatea de consilier judeţean, din cauza incompatibilităţii. Cunoscându-l ca un bun profesionist, îi dorim lui Eugen Colda să rezolve cât mai multe dintre problemele cu care se confruntă mineritul din zonă. (F.R.)
La Graz
Preşedintele Augustin Presecan vizitat de "vicele" Doru Cetean
     În cursul săptămânii trecute, vicepreşedintele CJ Alba, Doru Cetean, s-a aflat într-o vizită oficială de lucru în Germania. În drumul de întoarcere, vicepreşedintele CJ Alba s-a oprit şi la Graz, la clinica unde este internat preşedintele Augustin Presecan, interesându-se de starea de sănătate a acestuia şi pentru a-l îmbărbăta pe colegul său. În continuare, preşedintele CJ Alba urmează tratamentul de fizioterapie iar evoluţiile sale pozitive sunt evidente. (F.R.)
La Aiud va funcţiona un magazin de tip "Economat"
     În momentul de faţă numărul de pensionari din Aiud a ajuns la 7346 de persoane. Având în vedere veniturile reduse ale acestora, Primăria Aiud a propus uneia dintre cele mai serioase firme din localitate (SC Becom SRL) înfiinţarea unui magazin de tip "Economat", de unde pensionarii, şomerii şi în general persoanele defavorizate îşi vor putea face aprovizionarea cu produsele de bază la preţuri foarte scăzute. Astfel, SC Becom SRL, prin magazinul "Economat" (ce va funcţiona începând cu 1 iunie în Piaţa Iuliu Maniu din localitate), va oferi ulei, zahăr, făină albă, făină de mălai, gris, orez (şi câte zece sticle de bere "Crown Beer" de persoană) la preţ de producţie, pentru celelalte produse practicând adaosuri comerciale minime. (I.H.)
Minicarambol pe şosea
     Un accident fără implicaţii grave a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, între Aiud şi Teiuş, pe DN1. Francisc Levente Szolga, de 26 de ani, din Lopadea Nouă, conducea un autoturism Mercedes, aparţinând unei societăţi comerciale, pe direcţia Aiud-Teiuş. El nu a păstrat distanţa regulamentară de o autoutilitară Renault ce se afla în faţă, care a frânat din cauza unui tractor cu remorcă staţionar pe carosabil. În urma impactului, Mercedes-ul şi Renault-ul au fost avariate. Şoferul autoutilitarei Renault, Csaba Molnar, de 43 de ani, din Miscolk (Ungaria) a fost transportat la Spitalul municipal Aiud, unde a fost diagnosticat cu plagă contuză stânga la cap. (F.R.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Grav accident rutier în Munții Apuseni
Un mort şi trei persoane grav rănite, bilanţul tragic al acestui eveniment
     Un grav accident de circulaţie soldat cu moartea unui bărbat şi rănirea gravă a altor trei persoane s-a consumat la sfârşitul săptămânii trecute, mai exact sâmbătă, 18 mai, în jurul orei 15,30, pe DN 75, la ieşirea din comuna Ocoliş. Conducând autoturismul VW Passat, cu număr de înmatriculare MN 03 GVL, proprietate a unei fundaţii, Ioan Şandru, de 59 de ani, pensionar din Borşa (Maramureş) adoarme la un moment dat la volan din cauza oboselii. Autoturismul a ieşit de pe carosabil şi s-a izbit violent de un cap de pod.
     În urma impactului violent, pasagerul de pe scaunul din dreapta faţă, Gavrilă Timiş, de 60 de ani, din Borşa, a decedat pe loc, fiind lovit puternic în zona capului. Conducătorul auto a fost transportat la Spitalul judeţean Alba, fiind diagnosticat cu traumatism cranio cerebral acut închis, stare comoţională şi fractură la ambele oase ale piciorului drept. Fiul decedatului, aflat pe bancheta din spate, Gavrilă Timiş, a suferit şi el mai multe leziuni, fiind dus cu o ambulanţă la spitalul din Baia de Arieş.
     O altă victimă a acestui accident este Traian Creţ, de 34 de ani, urcat în maşină ca pasager de ocazie în Alba Iulia. El a fost transportat la Spitalul din Cîmpeni în stare gravă cu TCC, stare post comoţională şi fractură de humerus drept.
Florin ROMAN
Grajdurile fostului CAP Aiud II au fost preluate de o firmă mixtă româno-germană
     Grajdurile fostului CAP Aiud II fac azi obiectul unei investiţii de mare importanţă pentru zonă şi pentru întreg judeţul. Preluate de firma mixtă româno-germană "Elite Farm", acestea vor adăposti un complex modern de creştere a porcilor. Participarea părţii germane constă, pe lângă aportul în capital, în aducerea unei rase de porci performante din Germania (cu un ritm de creştere absolut incredibil), animalele nefiind destinate doar exploatării în cadrul complexului ci şi creşterii lor în gospodăriile localnicilor. Din informaţiile pe care le deţinem rezultă că specialiştii germani vor asigura crescătorilor români animalele într-un anumit stadiu de greutate, vor asigura suplimentarea de vitamine necesare în hrănirea lor şi le vor prelua ulterior pentru desfacere pe piaţa internă şi externă. Astfel, pe lângă crearea de noi locuri de muncă în cadrul complexului se realizează şi o colaborare între crescătorii de animale români şi germani. (I.H.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.