Curier județean
Rugăciunea de azi
      Dumnezeule Preasfinte, cum voi putea să-Ţi mulţumesc cu vrednicie pentru viaţa ce mi-ai dat-o? Tu m-ai scos din haosul nefiinţei şi viaţa mea este dar al bunătăţii Tale, care m-a păzit până acum, mă sprijineşte în necazuri şi împlineşte trebuinţele mele. Tu eşti cel ce priveghezi asupra mea, îndreptezi paşii mei în calea binelui şi mă aperi de ispită. Când mă pierd, Tu mă întorci la calea poruncilor Tale, când mă poticnesc mă sprijineşti, când cad mă ridici şi când mă rătăcesc, mă întorci şi-mi deschizi părinteştile Tale braţe. O, cât de nemărginite sunt datoriile mele către Tine, pentru că mi-ai dat viaţă şi-mi dai în toate zilele noi dovezi de părinteasca Ta bunătate şi îngrijire. Plin dar de o vie recunoştinţă, Ţie îţi închin toate zilele vieţii mele şi mai ales această zi de sărbătoare pentru mine. Şi mă rog cu umilinţă, ca bunătatea Ta să nu mă părăsească, în tot cursul vieţii mele şi înţelepciunea Ta să mă povăţuiască totdeauna în calea binelui şi a fericirii, pentru rugăciunile şi mijlocirile sfinţilor şi ale Preacuratei Maicii Tale. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Sf. Mc. Talaleu şi Talasie; Cuv. Marcu Postitorul Catolic: Sf. Bernardin din Siena

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
In memoriam
Corneliu Coposu - erou al neamului
     A văzut lumina lumii la 20 mai 1916, în comuna Bobota - Sălaj, într-o familie de intelectuali, patrioţi ardeleni participanţi activi la Marele Act al Unirii de la 1 Decembrie 1918 de la Alba Iulia.
     Jurist, doctor în ştiinţe, membru şi preşedinte de onoare al mai multor asociaţii ştiinţifice şi de specialitate, Corneliu Coposu a fost în primul rând un mare om politic, un patriot neînfricat, cu o ţinută morală ireproşabilă.
     A crezut în Dumnezeu, în democraţie şi în spiritul naţiunii române, pe care le-a slujit cu devotament toată viaţa.
     Legat de istoria municipiului Alba Iulia, alături de alte personalităţi ale istoriei, atât prin susţinerea ideii de Unitate Naţională cât şi prin dorinţa de împlinire a visului de veacuri al tuturor românilor, România Mare, întreg poporul român, Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat îi oferă o clipă de neuitare Seniorului. (Vasile Voicu BORA, secretar general adjunct al PNŢCD Alba)
Cafeneaua literară de la Alba Iulia s-ar putea transforma într-un club al artelor
     Joi, 16 mai a.c., Casa de cultură a sindicatelor din Alba Iulia s-a constituit într-un spaţiu de dialog cultural, fapt prilejuit de organizarea "Zilelor Radioului Reîntregirea". Desfăşurată ca o reuniune a "familiei" intelectualilor din cetatea noastră, manifestarea l-a avut ca invitat special pe scriitorul sibian Mircea Tomuş, unul dintre obiectivele acestei întâlniri fiind dezbaterea asupra modului în care este reflectat actul cultural în mass media românească. Răspunzând întrebărilor adresate de intelectualii albaiulieni, Mircea Tomuş a arătat că presa strict comercială, care speculează senzaţionalul ieftin, cucereşte doar periferia spaţiului social românesc, dar sunt deja semne că în curând se va naşte şi acea linie de publicaţii care va realiza o "revenire la normal", oferind cititorului român posibilitatea de se informa în domeniul cultural, ca de altfel în orice alt domeniu, din mass media cotidiană.
     Oarecum lipsită de vivacitate şi protocolară până la plictis, întâlnirea de la Casa de cultură a sindicatelor a avut totuşi ca rezultat un schimb eficient de idei, una dintre acestea fiind demnă de reţinut: transformarea Cafenelei literare într-un club al artelor, în care dialogul cultural să dobândească un caracter permanent. (I.H.)

Partidul Democrat dorește "să coboare" politica între oameni
     Delegaţi ai tuturor organizaţiilor locale ale Partidului Democrat Alba s-au reunit ieri la Alba Iulia în prima şedinţă din acest an a Consiliului de Coordonare Judeţean al PD Alba. Cu acest prilej vicepreşedinţii PD Alba - coordonatori fiecare al câte unui departament - şi-au prezentat raportul de activitate şi au avut loc alegeri pentru completarea Biroului Permanent Judeţean al PD Alba - forul care conduce destinele partidului între cele două reuniuni anuale ale CCJ. În urma votului democratic exprimat a fost aleasă secretar executiv al Departamentului Politici Economice doamna Ileana Tudoran, contabil şef la SC Electrica SA Alba Iulia şi domnişoara Geanina Potra - secretar executiv al Departamentului Imagine, Relaţii cu mass-media. La lucrările CCJ au participat şi domnii Adriean Videanu - vicepreşedinte al PD, Dorin Iacob - secretar executiv al PD la Departamentul Imagine, Relaţii cu Mass media şi Nicolae Neagu - secretar regional al PD. Adriean Videanu a prezentat delegaţilor alternativa democrată la politica fiscală promovată de actualul guvern şi a adunat - aşa cum a declarat într-o conferinţă de presă - informaţii necesare pentru structurarea alternativei PD la guvernare precum şi asupra stadiului atins de organizaţia judeţeană Alba a PD în realizarea obiectivului de etapă propus, necesar transformării PD într-un partid mare care să atragă la viitoarele alegeri 22-25% din sufragii. Videanu a acuzat embargoul pe care presa centrală l-a pus asupra PD, arătând că în acest context în următoarele 10 luni, toţi cei 12 vicepreşedinţi ai PD vor avea întâlniri în teritoriu cu organizaţiile judeţene, astfel încât ideile PD să fie totuşi promovate. Se doreşte, de asemenea, "o coborâre a politicii dintre politicieni între oameni" pentru că, spune Adriean Videanu, România are nevoie de o clasă politică în măsură să rezolve problemele cetăţenilor, iar pentru aceasta este nevoie de un contact direct cu aceştia, de o informare direct de la sursă. La expirarea acestui termen, în primăvara anului viitor va putea fi cunoscută şi alternativa de guvernare a Partidului Democrat.
Anca DINICĂ

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.