Prima pagină Ediția din: 21.05.2002
Știri
Minele din Apuseni în întuneric
     De ieri dimineaţă, de la ora 10.00, minele din Apuseni au rămas din nou fără curent electric, după ce SC Electrica SA, Sucursala de Distribuţie Alba Iulia a dispus limitarea lor la putere minimă tehnologică. Este vorba de SM Roşia Poieni şi SM Baia de Arieş care au mari datorii şi nu şi-au respectat graficele de reeşalonare. (F.R.)
După caniculă vin ploile
     Până joi trebuie să uităm de caniculă şi să nu ne lăsăm sub nici o formă umbrelele acasă. Meteorologii ne anunţă că va ploua, la munte fiind posibil să plouă cu grindină. Aversele vor fi însoţite de descărcări electrice, temperaturile maxime fiind cuprinse între 6 şi 24 grade Celsius. Începând de joi, temperaturile vor creşte din nou, iar norii se vor risipi. Termometrele nu vor înregistra însă valori mai mari de 30 de grade. (A.D.T.)
Inaugurare aşteptată
     În cursul acestei zile va avea loc recepţia finală a unei lucrări de electrificare în comuna Şugag. Becul se va aprinde pentru prima dată pentru locuitorii a 20 de gospodării din cătunul Turni. Directorul SC Electrica SA, Sucursala de Distribuţie Alba Iulia, ing. Ioan Perju, ne-a declarat că pentru realizarea acestei investiţii s-au realizat 2,8 km de reţea. (F.R.)
Zi de sărbătoare la Cioara
     În cursul acestei zile va fi mare sărbătoare pentru localnicii din Cioara, cu ocazia sărbătoririi hramului Mănăstirii "Afteia", unde a slujit călugărul Sofronie. Slujba religioasă va fi oficiată începând cu ora 9.00 de ÎPS Andrei, Arhiepiscop de Alba Iulia. (F.R.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Odată cu venirea primăverii
Începe să scadă numărul șomerilor
     La finele lunii aprilie existau în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba un număr de 27.280 şomeri: 7342 în ajutor de şomaj, 2408 în ajutor de integrare profesională, 5648 în alocaţie de sprijin şi 11.882 şomeri neindemnizaţi. Dintre aceştia, 14.428 sunt femei, adică 52,9 la sută şi 654 dintre ei au studii superioare, ei reprezentând 2,4 la sută. Rata şomajului la sfârşitul lunii aprilie se cifra la valoarea de 13,4 la sută. Comparativ cu sfârşitul lunii martie 2002, când existau în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă - Alba un număr de 30.639 şomeri, iar rata şomajului se cifra la valoarea de 15 la sută se observă o scădere atât a numărului de şomeri înregistraţi, cât şi a ratei şomajului, fapt datorat,în principal, ieşirilor din evidenţă a unor persoane, prin încadrarea în muncă, precum şi reluării activităţii agenţilor economici din construcţii, agricultură şi turism. Potrivit informaţiilor primite din partea d-nei Emilia Suciu, purtător de cuvânt al AJOFM Alba, în cursul lunii aprilie au ieşit din evidenţa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba, prin încadrarea în muncă, un număr de 1.055 de şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi. Dintre aceştia, 15 s-au încadrat în muncă prin absolvirea cursurilor de formare profesională; 387 sunt şomeri care s-au angajat înaintea expirării perioadei pentru care erau îndreptăţiţi să primească indemnizaţia de şomaj şi care beneficiază de completarea veniturilor salariale în cuantum de 30 la sută din indemnizaţia de şomaj primită în luna anterioară încadrării; 12 sunt şomeri de peste 45 de ani sau întreţinători unici de familie care s-au încadrat în muncă; 5 şomeri s-au încadrat în muncă într-o localitate situată la o distanţă de peste 50 km faţă de domiciliu şi beneficiază de prima de încadrare egală cu nivelul a două salarii minime brute pe ţară; 2 şomeri s-au încadrat în muncă într-o altă localitatea şi ca urmare a acestui fapt şi-au schimbat domiciliul, deci beneficiază de prima de instalare egală cu nivelul a şapte salarii minime brute pe ţară; 16 sunt absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ. (A.D.T.)
La Universitatea "1 Decembrie 1918" Alba Iulia
Lansarea Editurii Aeternitas
     Astăzi de la ora 12.00, în Aula Universităţii "1 Decembrie 1918" Alba Iulia va avea loc lansarea oficială a Editurii Aeternitas, editura proprie a universităţii albaiuliene. Înfiinţarea editurii se înscrie în programul de perfecţionare a activităţii proprii, de aliniere a acestei unităţi de învăţământ superior la standardele impuse de societatea românească. Editura este una non-profit destinată sprijinirii activităţii cadrelor didactice, cercetătorilor şi a tuturor celor care doresc să se exprime într-un spaţiu cultural ştiinţific. Cu acest prilej vor fi lansate volumele: "Imaginar şi teologie" - Anton Rus, "Proiect economic privind managementul firmei" - Sorin Mangu şi "Contabilitate" - Nicolae Todea. (A.D.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.