Soldatul fugit din unitatea militară Haţeg a fost capturat
Andrei Ficior (22 de ani) nu a opus rezistenţă la arestare
Militarul în termen Andrei Ficior, de 22 de ani, originar din Aiud, care a fugit luni dimineaţă de la unitatea 01420 din Haţeg cu pistolul mitralieră şi cu 10 cartuşe de calibru 7,62 mm a fost capturat în aceeaşi zi, la ora 19,15 în localitatea Măcini de lângă Haţeg.
El a ajuns în gospodăria familiei Daniel Epure, prezentând o evidentă stare de oboseală şi dureri de cap. Militarul a fost convins de localnic să se predea pentru a nu-şi îngreuna şi mai mult situaţia iar el a acceptat. Au fost anunţaţi poliţiştii şi jandarmii care au ajuns de urgenţă la casa familiei Epure, de unde militarul a fost preluat fără vreo rezistenţă din partea acestuia.
Tânărul fugar a declarat procurorilor militari că s-a decis să plece de la unitate întrucât dorea să-şi viziteze fosta prietenă din Ocna Mureş, care l-a părăsit imediat după încorporare. El a mai precizat că dorea cu orice preţ să-şi vadă şi părinţii care locuiesc separat, la Aiud şi Ocna Mureş, după ce aceştia au divorţat. Întrucât a ajuns la unitate în 72 de ore, Ficior nu a fost declarat dezertor. Cu toate acestea, el va fi cercetat de Parchetul Militar pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiei, părăsirea fără permisie a unităţii militare etc. Dacă va fi găsit vinovat, tânărul militar riscă o pedeapsă de circa 3 ani de închisoare. (N.T., F.R.)
CJ Alba prezent la reuniunea ARE
Timp de trei zile, în perioada 23-25 mai a.c., la Timişoara, va avea loc o nouă întâlnire a Comisiei B a ARE - Ansamblul Regiunilor Europei, având ca temă discutarea legislaţiei împotriva violenţei casnice - servicii sociale şi adăpost pentru victime. Participanţii vor asculta mărturii ale supravieţuitorilor violenţei casnice din ţară şi din străinătate, iar dr. Anca Munteanu va conferenţia pe tema "Consecinţele psiho-sociale ale violenţei casnice. Necesitatea prevenirii şi intervenţiei". Judeţul Alba va fi reprezentat la reuniunea ARE de la Timişoara de vicepreşedintele CJ Alba, Doru Victor Cetean. (F.R.)
În problema apei calde şi a gazului metan
Șefii administrației județene vor interveni la Guvern pentru anularea penalităților
Autorităţile judeţene par decise să rezolve problemele legate de lipsa apei calde şi a gazului metan din municipiul Alba Iulia şi alte localităţi. În cadrul şedinţei de ieri a Consiliului Operativ Consultativ al judeţului Alba, prefectul Ioan Rus şi preşedintele interimar al CJ, Eugen Popa, au decis ca, împreună cu primarii oraşelor în cauză, să intervină la nivel guvernamental pentru anularea penalităţilor pe care societăţile furnizoare de utilităţi le au către Distrigaz Nord Alba Iulia şi, eventual, şi a restanţelor populaţiei care se ridică la cca 27 de miliarde de lei. De menţionat este şi faptul că în aceste zile, premierul Adrian Năstase împreună cu membrii cabinetului său discută posibilitatea reeşalonării acestor datorii, care se manifestă la nivelul întregii ţări. Prezent la şedinţa COCO, primarul Mircea Hava a subliniat că o eventuală rezolvare a situaţiei nu scuteşte populaţia de obligaţiile viitoare, când nu se va mai beneficia de nici un fel de clemenţă, dacă facturile nu se vor achita la timp. (R.J.)
La Ficăreşti-Vidra
O septuagenară s-a înecat în pârâul de lângă casă
Luni, 20 mai, Postul de Poliţie Vidra a fost sesizat despre faptul că în satul Ficăreşti, în albia pârâului cu acelaşi nume, a fost găsită o femeie decedată. În urma investigaţiilor efectuate la faţa locului s-a constatat că femeia, Maria P. (71 de ani), plecase din gospodăria fiicei sale spre pârâul Ficăreşti, cu intenţia de a lua apă într-o găleată. Din cauza afecţiunilor cauzate de vârsta înaintată, femeia s-a dezechilibrat şi a căzut în albie, înecându-se. În urma investigaţiilor medicale s-a stabilit că decesul septuagenarei a survenit în urma asfixiei mecanice prin înec. (N.T.)
|