Editorial


Prima pagină
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Opoziţia din PSD
     În ultima vreme, foamea de imagine a PSD a atins cote comparabile numai cu foamea care strânge de gât segmente crescânde ale populaţiei ţării, puternic pauperizate de nesfârşita tranziţie spre capitalismul luminos. Când simplul cetăţean, fie el pensionar, şomer, sau student, a ajuns să lege speranţa îmbunătăţirii traiului său zilnic de rotirea anotimpurilor, ceva e putred în... România iar pentru asta trebuie să existe neapărat un vinovat. Bine pregătit în laboratoarele de imagine ale partidului de guvernământ, inamicul a fost scos la lumină, arătat cu degetul şi supus oprobiului public. Aţi ghicit, presa este marele vinovat care trebuie pus cu botul pe labe, mai întâi prin discreditare. Adevărat maestru în domeniu, Vasile Dâncu, ministrul Informaţiilor Publice, a declarat vineri că o mare parte a scandalurilor din presa românească au la bază sume mari de bani, care sunt oferite de anumite grupări pentru a-şi rezolva problemele din mass-media. "Aceste sume variază între 5000 şi 100.000 de dolari", a spus ministrul Dâncu. El n-a suflat o vorbă însă despre tentativele Guvernului şi ale PSD de a monopoliza presa, şi în special televiziunile, prin mijloace care nu le onorează câtuşi de puţin.
     Aceste declaraţii nu par întâmplătoare, mai ales dacă le coroborăm cu acelea făcute vineri, la videoconferinţa cu prefecţii, de însuşi premierul Adrian Năstase. "Noi suntem conştienţi de faptul că, în anumite situaţii, anumite forţe politice, anumite grupuri de interese ne transmit semnale în mod direct, din ţară, prin intermediul unor ziare", a izbucnit premierul. "Poate că trebuie să fiu mai atent la ceea ce spun, ca să nu generez după aceea comentarii, dar poate cândva vor trebui spuse anumite lucruri... Sunt însă situaţii în care anumite grupuri de interese din ţară doresc să ne transmită semnale prin intermediul unor ziare din străinătate", a mai spus Adrian Năstase, reiterând teoria complotului internaţional la adresa României.
     După părerea noastră, dacă d-l Adrian Năstase ar trebui să fie cu adevărat atent la ceva, atunci acel ceva este zona culiselor PSD-ului, indiferent de palier, pentru că acolo se găsesc de toate: grupuri de interese, bănet, lupte furibunde. Cine a spus că adevărata opoziţie este cea din sânul PSD-ului a avut perfectă dreptate. Opoziţia şi societatea civilă sunt nişte biete domnişoare de pension faţă de taberele adverse din PSD, care se sfâşie literalmente pe fronturile unui război în care orice mijloc este considerat bun atâta vreme cât slujeşte cauzei. Astfel, amici declaraţi, care în public se ţin de deget, la ceas de seară complotează pe rupte unii împotriva altora. Dar, s-ar putea ca premierul să ştie câte ceva, pentru că altfel nu le-ar arăta cu atâta sadism mâţa celor pe care intenţionează să-i remanieze, de la miniştri la prefecţi. Bine ar fi ca el să nu subestimeze forţa resentimentelor nutrite de aceste personaje la adresa celui care atentează la bunurile lor cele mai de preţ: puterea şi banii.
Maria Lucia MUNTEANU