Curier județean
Rugăciunea de azi
     Dumnezeule preasfinte, Fiinţă preaînaltă şi nemărginită, Creatorul cerului, al pământului şi al tuturor făpturilor văzute şi nevăzute; Doamne, izvorule al înţelepciunii luminătoare de suflete, ascultă rugăciunile noastre pe care le facem înaintea Ta cu umilinţă. Întăreşte, sprijineşte şi păzeşte, Dumnezeule, cu Darul Tău, pe părinţii noştri, trupeşti şi duhovniceşti, pe îngrijitorii şi învăţătorii noştri, care se ostenesc pentru îngrijirea, înţelepţirea şi luminarea noastră. Întăreşte, Doamne, pe conducătorii noştri bisericeşti şi lumeşti, şi-i ajută a spori în toate cele bineplăcute Ţie. Dă-le lor înţelepciunea ce se pogoară de Sus, ca în lumina ei Divină, să cugete şi să lucreze cele bune şi folositoare pentru Biserica Ta şi întreg neamul nostru creştinesc. Apără-i pe dânşii de toţi vrăjmaşii văzuţi şi nevăzuţi, spre a ne conduce cu succes pe calea luminării şi propăşirii, cu pace, tărie şi dragoste sfântă. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Cuv. Nichita, Episcopul Calcedonului; Sf. Mc Eliconida
Catolic: Sf. Gherman

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Apel umanitar
     În localitatea Vinţu de Jos - satul Vurpăr nr. 20 locuieşte Maria Suciu (a lui Amos). În ziua de 16 mai a luat foc casa unde locuia. Casa era veche, pereţii de la camere s-au dărâmat, ea locuind în prezent într-un şopron de scândură, căptuşit cu folie de polietilenă, să n-o tragă vântul şi frigul, mai ales noaptea. În incendiu a ars tot ce avea, acum nu mai are nimic. Maria Suciu trăieşte din pensia de la C.A.P., de 200.000 lei/lună. Pentru a-şi asigura cele necesare traiului femeia, în vârstă de 58 de ani, merge şi mai lucrează cu ziua, pe la oameni. Ea locuieşte împreună cu fiul său, care munceşte tot ca zilier pe la oameni. Prin prezenta se face un apel către conjudeţenii noştri, de bună credinţă, care pot contribui cu donaţii la reconstrucţia casei sau cu alimente şi haine, pentru a-i scoate din acest mare impas pe aceşti oameni loviţi de soartă.
Condoleanţe din partea PNŢCD Alba Iulia
     Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, credincioşii săi, sunt în doliu. Întreg poporul român suferă o mare pierdere. Cardinalul Alexandru Todea şi-a dăruit întreaga viaţă slujirii lui Dumnezeu şi Neamului, moartea sa lăsând un gol imens în sufletele credincioşilor.
     Acum la despărţirea trupească, în siguranţa că sprijinul său se va regăsi în Domnul, membrii PNŢCD Alba Iulia, simpatizanţii, toţi cei care l-au iubit şi care l-au avut drept model, îi păstrăm veşnică recunoştinţă.
Alin POPA, preşedinte PNŢCD Alba Iulia
Televiziune prin cablu pentru moți
     Primarul oraşului Baia de Arieş, Silviu Mârzan, ne-a declarat că s-a rezolvat problema recepţionării prin cablu a programelor TV (în număr de 21) la Muncel. Din contribuţia şi cu ajutorul oamenilor s-a reuşit instalarea a circa 5 km de reţea de cablu. De TV prin cablu beneficiază şi moţii din Sărtaş, Cioara şi Ţarina, primarul Mârzan fiind foarte mulţumit din acest punct de vedere. (F.R.)

Primarul din Baia de Arieș nu dă nici un leu leneșilor
     Aplicarea Legii venitului minim garantat la Baia de Arieş înseamnă aprobarea a circa 100 de dosare, deşi cererile au fost mult mai mari. Primarul Silviu Mârzan ne-a declarat că cererile au fost triate la "sânge", după anchete sociale bine fundamentate. Cu cei care beneficiază de aceste drepturi s-a amenajat parcul de pe strada Arieşului, a fost defrişată o mare porţiune de teren de pe malul Arieşului, unde va fi reînfiinţat târgul de animale, şi se vor amenaja baze de agrement. Cu toate acestea, primarul Silviu Mârzan spune că nu va da nici un ban celor care nu-şi fac orele de lucru în folosul comunităţii, mai ales după ce ministrul Administraţiei Publice, Octav Cozmâncă, le-a atras atenţia edililor că legea amintită ... şchioapătă din multe puncte de vedere. (F.R.)
Investiţie de peste 200 de miliarde de lei în lucrări de electrificare
     Prefectul Ioan Rus a aprobat centralizatorul lucrărilor de electrificări care se derulează în prezent sau care urmează să fie atacate în anii următori. Pentru acest an, este prevăzută finalizarea lucrărilor de electrificare pentru 134 de locuinţe din Întregalde, Ponor, Râmeţ, Vidra, Şugag şi Săsciori, în valoare totală de peste 14,3 miliarde de lei. Vor urma trei etape succesive, fiind prevăzute pentru electrificare 1253 de gospodării, investiţia bănească depăşind 189 de miliarde de lei. (R.J.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.