Prima pagină Ediția din: 31.05.2002
Știri
Expoziţie de artă contemporană
     O importantă manifestare cultural-artistică va fi găzduită astăzi, ora 16.30 de Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia. Este vorba de vernisajul expoziţiei "Arta contemporană între tradiţie şi modernitate", organizată în colaborare cu Universitatea de Arte Timişoara, UAP Timişoara şi UAP Alba. Expun artişti plastici profesionişti din Timişoara şi Arad, membri ai asociaţiei "Grup 21". Expoziţia va fi prezentată de prof. univ. Dumitru Şerban - decan al Facultăţii de Arte de la Universitatea de Vest Timişoara şi vicepreşedinte al UAP România. (A.D.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Ieri, la Cugir
Mii de sindicaliști au ieșit în stradă
     Aşa cum au anunţat principalii organizatori, filialele celor două confederaţii sindicale, BNS şi Cartel Alfa, în cursul zilei de ieri, între orele 13.00 şi 15.00, mii de muncitori au ieşit în stradă la Cugir, într-un "marş al disperării". Potrivit liderului BNS, Gheorghe Crăciun, la miting au participat 7000 de sindicalişti, în timp ce presa a opinat că la protestele de ieri au fost prezenţi peste 5000 de oameni. La Cugir au fost prezenţi sindicalişti din toate zonele judeţului, dar în special de la agenţi economici din Alba Iulia, Aiud, Baia de Arieş, iar grosul "oştirii" a fost asigurat ca de obicei de cugireni. Muncitorii au plecat la ora 13.00 în marş de la uzina de sus şi s-au îndreptat spre platoul din faţa Clubului Sindicatelor. Aici au fost scandate lozinci şi au fost afişate pancarte împotriva guvernului. Prin liderii lor, sindicaliştii din Alba vor, în principal, un trai mai decent şi locuri de muncă sigure. De altfel, trebuie menţionat că negocierile dintre guvern şi cele două confederaţii au eşuat, pentru că BNS şi Cartel Alfa nu au acceptat ca guvernul să le satisfacă cerinţele decât până în 2004. Nemulţumiţi de aceste rezultate, sindicaliştii au ameninţat că vor continua protestele, ieri la Cugir, participanţii scandând pentru declanşarea grevei generale. Până una alta, la începutul lunii iunie, la Bucureşti, va avea loc un mare miting de protest cu participarea sindicaliştilor din toate judeţele ţării. La Cugir a fost prezent şi vicepreşedintele BNS, Ninel Ivaşcu şi liderul CNSLR Frăţia Alba, Ioan Dinu.
Florin ROMAN
Ploile din ultimele zile au salvat de la dezastru culturile agricole
La Rădeşti a căzut grindină dar nu s-au înregistrat pagube
     Ploile au căzut din abundenţă în ultimele două zile în toate zonele judeţului Alba. Din fericire, căderile de precipitaţii nu au provocat pagube, cu excepţia celor din zona Zlatna, despre care v-am informat la momentul potrivit. Cel mai mult a plouat, în zona Aiudului unde au fost înregistraţi 35,6 litri/metru pătrat. Pe de altă parte, la Ciumbrud s-au înregistrat 24 l/mp, recordul fiind deţinut de comuna Rădeşti cu 45 l/mp. Aici a plouat torenţial, dar a căzut şi grindină. A plouat şi în zona Unirea, unde s-au măsurat cantităţi de 16,2 l/mp şi Sebeş. Specialiştii susţin că ploile din ultimele două zile sunt salvatoare pentru culturile agricole din judeţul Alba, mai ales că seceta începuse să-şi arate colţii.
     Mai trebuie precizat că toate cantităţile de precipitaţii pe care vi le-am prezentat au fost măsurate prin sistemul propriu al Direcţiei Fitosanitare Alba.
Florin ROMAN

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.