Curier județean
Rugăciunea de azi
     Cel ce în toată vremea şi în tot ceasul, în cer şi pe pământ eşti închinat şi slăvit, Hristoase Dumnezeule, îndelung-răbdătorule, mult milostive şi milosârde; care pe cei drepţi iubeşti şi pe cei păcătoşi miluieşti. Care pe toţi chemi la mântuire pentru făgăduinţa bunătăţilor ce vor să fie. Însuţi, Doamne, Iisuse Hristoase, primeşte şi rugăciunile noastre în ceasul acesta şi îndreptează viaţa noastră spre poruncile Tale; sufletele noastre le sfinţeşte, trupurile curăţeşte, cugetele îndreptează, gândurile curăţeşte şi ne izbăveşte pe noi de tot necazul celor rele şi al durerii. Ocroteşte-ne pe noi cu Sfinţii Tăi îngeri ca, prin mijlocirea lor fiind păziţi şi povăţuiţi să ajungem la unirea credinţei şi la cunoştinţa slavei Tale celei neapropiate, că binecuvântat eşti în vecii vecilor. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Sf. Ap. Hermes; Sf. Mc. Ermie, Eusebiu şi Haralambie
Catolic: Vizita Sfintei Fecioare Maria

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Sesiune de comunicări ştiinţifice "Zilele Universității"
     În perioada 31 mai - 1 iunie la Universitatea "1 Decembrie 1918" Alba Iulia se vor desfăşura lucrările sesiunii de comunicări ştiinţifice "Zilele Universităţii". Sesiunea de comunicări are o arie largă de abordare şi se vrea o completare la Sesiunea Cercurilor Ştiinţifice Studenţeşti - manifestare de mai veche tradiţie a universităţii albaiuliene, care se axează pe activitatea cercurilor de istorie şi arheologie ale studenţilor din universităţile din întreaga ţară. Prin sesiunea care debutează mâine se oferă şi studenţilor de la alte specializări şansa de a-şi prezenta rezultatele cercetărilor. Sesiunea va avea de aceea următoarele secţiuni: arheologie, istorie, muzeologie, teologie ortodoxă, asistenţă socială, sociologie, ştiinţele educaţiei, drept, filologie, limbi străine (engleză, franceză, germană), finanţe-contabilitate, management-marketing, matematică-informatică, topografie-cadastru. (A.D.)
La Muzeul de Istorie Aiud
Expoziţie-concurs de icoane pe sticlă
     Ieri, la ora 17.00 la Muzeul de Istorie din municipiul Aiud a avut loc vernisajul unei expoziţii-concurs de icoane pe sticlă. Expoziţia cuprinde lucrări semnate de membri cercurilor de arte plastice "Super talent" din Sebeş şi "Ikona Aghios - 2002" din Aiud, de la Şcoala generală "Ovidiu Hulea" Aiud şi de la Şcoala generală "Autogară" Aiud. Cele mai valoroase lucrări au fost premiate. Sponsorii acţiunii sunt societăţile comerciale Media Paper SRL, Floris-55 SRL, Iosana-Impex SRL şi Excentric-Group SRL. (A.D.)

Zilele Școlii "Ion Agârbiceanu" Alba Iulia
     Timp de trei zile Şcoala generală "Ion Agârbiceanu" din municipiul Alba Iulia se va afla în mare sărbătoare. Cu ocazia aniversării a 120 de ani de la naşterea scriitorului Ion Agârbiceanu - patronul spiritual al şcolii, a 30 de ani de la înfiinţarea acestei unităţi de învăţământ şi a 6 ani de când i-a fost atribuit numele lui Ion Agârbiceanu, începând de mâine elevi, cadre didactice şi părinţi vor participa la o serie de acţiuni cultural-artistice, sportive şi ştiinţifice. Debutul manifestărilor va avea loc astăzi, ora 17.00 cu un spectacol cultural-artistic susţinut de elevii şcolii. Seara se va încheia cu discotecă. Ziua de sâmbătă, 1 Iunie este dedicată activităţilor sportive, mai exact handbalului feminin, meciurile desfăşurându-se între orele 9.00-18.00 la sala de sport a Colegiului Naţional "Horea, Cloşca şi Crişan" Alba Iulia. Pentru drumeţi a fost pregătită duminică, 2 iunie, o excursie la Geoagiu Băi, iar ziua de luni, 3 iunie, este dedicată activităţilor ştiinţifice. Astfel de la ora 10.00 la sediul şcolii va avea loc simpozionul "Ion Agârbiceanu la ceas aniversar". El va fi urmat de lansarea numărului 4 al revistei elevilor "Flori în lumină", precum şi de vernisajul expoziţiei de artă plastică "Personaje din opera lui Ion Agârbiceanu" şi al unei expoziţii de carte. (A.D.)
La Teiuş
Un impegat CFR şi prietenul lui au furat piese auto de 6 milioane lei
Ei au dezasamblat noaptea o autoizotermă parcată în curtea SC Trans Alba - coloana Teiuş
     Florin Dorin Iancu (33 ani, din Gârbova de Jos) impegat de mişcare la depoul CFR Teiuş şi Florin Laurean Sârbu (26 ani, fără ocupaţie, din Gârbova de Jos) sunt cercetaţi de poliţia Teiuş sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. În cadrul anchetei, poliţiştii au stabilit că cei doi, în noaptea de 27/28 mai a.c., au escaladat gardul de la SC Trans Alba - coloana Teiuş şi au dezasamblat o autoizotermă TV furând subansamble auto în valoare de aproximativ 6 milioane lei. Cu ajutorul poliţiştilor din Teiuş, prejudiciul a fost recuperat şi predat părţii păgubite. Iancu şi Sârbu sunt cercetaţi de poliţie în stare de libertate pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. (N.T.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.