Prima pagină Ediția din: 04.06.2002
Știri
Ploile torenţiale continuă să dea dureri de cap
     Ploile torenţiale au căzut în ultimele zile în majoritatea zonelor din judeţul Alba, iar în cele de munte au fost însoţite pe alocuri şi de grindină. Potrivit localnicilor, precipitaţiile abundente au produs ieri o uşoară alunecare de teren la Valea Mică, însă inspectorii de protecţie civilă nu s-au putut deplasa în zonă pentru a evalua pagubele din cauza condiţiilor meteorologice potrivnice. Proprietarii celor 30 de case inundate au adresat autorităţilor din Zlatna cereri de despăgubiri. (F.R.)
Sponsorizare PSD Alba
     Organizaţia judeţeană a PSD Alba nu s-a implicat doar afectiv în susţinerea manifestărilor ocazionate de Ziua copilului din data de 1 iunie a.c. Astfel pentru aproximativ 500 de copii de la grădiniţele din Teiuş şi Cergău, "sponsorul" PSD a donat dulciuri şi diverse alte cadouri în valoare de 8 milioane lei, asemenea iniţiative desfăşurându-se şi în alte localităţi din judeţ. (R.J.)
Tot mai mulţi oameni vor să-şi pună capăt vieţii
Tentativă de sinucidere eşuată, la Valea Lungă
     Sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 6.00, o femeie din Valea Lungă, bolnavă psihic, a încercat pentru a doua oară să se sinucidă în numai 48 de ore. Rozalia Schneider de 67 ani a fost lovită de trenul personal, ce circula pe relaţia Teiuş - Braşov la km 365+800 lângă localitatea Valea Lungă. Victima s-a apropiat de linia ferată atunci când a văzut trenul şi a fost accidentată. Femeia a fost transportată de urgenţă la Spitalul judeţean Alba unde a fost operată, după ce a fost diagnosticată cu fractură de bază la craniu şi leziuni cerebrale grave. Rozalia a încercat să se sinucidă şi cu o zi înainte, potrivit unor surse de la faţa locului, însă atunci a fost salvată de fiul ei. (F.R.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Pe un buștean despicat au apărut
Literele inscripționate pe Sfânta Cruce
     lemnPe la redacţia ziarului Unirea a trecut ieri Gheorghe Dobrin (42 ani, din comuna Ohaba - judeţul Braşov) pentru a ne arăta minunăţia descoperită de el, în timp ce despica buşteni la pădure. În interiorul buşteanului noduros, după despicare, s-au descoperit, clar încrustate de la mama natură, literele N, R (P). I. Dobrin, o persoană cu credinţă în Dumnezeu, a asociat literele descoperite în interiorul buşteanului cu însemnele de pe Sfânta Cruce: INRI (Isus Nazarineanul Regele Iudeilor). Gheorghe Dobrin a avut multe încercări de-a lungul vieţii sale, însă, după cum ne-a spus, "dacă ai un bob de credinţă poţi să muţi şi munţii din loc". Dobrin a făcut şcoala la Alba Iulia, a fost miner în Valea Jiului, la mina Dâlja, după care s-a retras în judeţul Braşov, unde şi-a câştigat existenţa ca muncitor forestier. El crede sincer că însemnele descoperite de el pe buştean reprezintă iniţialele cuvintelor de pe Sfânta Cruce. Dobrin ne-a declarat că persoane răuvoitoare au încercat chiar să-i vândă "minunea" în Italia, după ce i-au luat-o cu forţa. Însă, din fericire, a reintrat în posesia lemnului inscripţionat, pe care acum îl poartă cu el, cu intenţia de a-l arăta tuturor oamenilor de bună credinţă din ţară. Bărbatul a spus că deşi a fost încercat de viaţă de mai multe ori, riscând să-şi piardă rând, pe rând ambele picioare sau fiind la un pas de a fi lovit mortal de o maşină, prin credinţă a reuşit să treacă peste toate aceste greutăţi. El a declarat că intenţionează să doneze cele două bucăţi de lemn pentru biserică, aşteptând să fie contactat pe adresa sa din Ohaba, strada Principală nr. 11. În acest mod, Dobrin speră ca mica lui comoară să nu mai fie o veritabilă atracţie pentru amatorii de obiecte inedite şi poate, de mare valoare.
Nicoleta TOMUŢA, Florin ROMAN

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.