Prima pagină Ediția din: 08.06.2002
Știri
Oaspeţii din Bacs - Kiskun, la Mănăstirea Rîmeţ
     Aşa după cum v-am mai informat o delegaţie din Ungaria, mai precis din judeţul Bacs-Kiskun (Ungaria), se afla pentru câteva zile în municipiul Alba Iulia. Pe durata acestei vizite, oaspeţii maghiari sunt însoţiţi permanent de către preşedintele interimar al CJ Alba,d-l Eugen Popa, cu care abordează subiecte legate de menţinerea şi extinderea bunelor relaţii de colaborare existente între cele două judeţe înfrăţite. De asemenea, d-l Popa le-a pregătit invitaţilor un program variat, în cursul zilei de ieri fiind vizitată Mănăstirea Rîmeţ şi alte obiective din judeţ. (R.J.)
De trei x femeie cu dr. Ion Berciu
     Emisiunea "De trei x femeie" de la "Acasă" (ora 21) îl are ca invitat în zilele de 12, 19 şi 26 iunie a.c., pe concetăţeanul nostru, prof. dr. asociat Ion Berciu, secretar general al Colegiului Medicilor din România şi preşedinte al Comisiei Naţionale de Stomatologie. Tema emisiunii este "Stomatologia pentru toţi". (A.C.)
ÎPS Andrei oficiază în Apuseni
     În cursul acestei zile, ÎPS Andrei, Arhiepiscop de Alba Iulia, va participa la sfinţirea bisericii din Corneşti, jud. Mureş. Duminică, ÎPS Andrei va fi prezent la Baia de Arieş unde va oficia slujba religioasă de la ora 10.00, iar joia viitoare va urma o deplasare la o altă biserică din Roşia Montană. (F.R.)
Mitingul sărăciei la București
     BNS şi Cartel Alfa vor organiza în zilele de 11, 12, 13 iunie a.c., la Bucureşti, un maraton de proteste. Cele două confederaţii sindicale au început şirul de proteste în 10 mai a.c., organizând pichetarea Prefecturilor şi mitinguri la nivel judeţean.
     Potrivit liderului BNS Alba, Gheorghe Crăciun, la mitingul din 13 iunie vor fi prezenţi şi circa 200 de muncitori cugireni cărora li se vor adăuga alţi 70 de sindicalişti de la unităţi din judeţ, afiliate la BNS şi Cartel Alfa. (F.R.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Când ațipești la volan
Dezastrul devine inevitabil
La Decea - Aiud, grav accident rutier soldat cu trei răniţi grav şi doi mai uşor
     Joi, 6 iunie, pe DN 1, pe raza satului Decea s-a produs un accident rutier în care trei persoane au fost grav rănite iar altele două s-au ales cu leziuni uşoare. Conducând pe direcţia Aiud-Turda autoturismul marca Nubira aparţinând SC Daewoo Automobile Romania SA, Gheorghe Bica (51 ani, din Sibiu) aţipeşte la volan şi pătrunde pe contrasens unde se tamponează frontal cu un Ford Mondeo condus regulamentar de Simon Szobolcs Fulop (31 ani, din Aiud). În urma impactului deosebit de violent, Gheorghe Bica s-a ales cu ambele picioare rupte, mâna dreaptă ruptă şi alte contuzii, iar pasagera Adina Bica (25 ani, din Sibiu) suferă contuzii la mâna stângă şi alte leziuni uşoare. Şoferul Fordului, Simon Szobolcs Fulop suferă un traumatism la gamba stângă iar pasagerele din autoturism sunt mai grav rănite, Sonia Penduta Custrin (30 ani, din Bucureşti) suferind un traumatism cranio-cerebral cu plagă scalpată fronto-parietală şi Tania Giurgiu (25 ani, Aiud) suferind traumatisme la coloana vertebrală şi la bazin. Gheorghe Bica a fost trimis de la spitalul judeţean Alba la Sibiu, fiind suspect de rupere de ficat. Ceilalţi răniţi au fost spitalizaţi la Aiud, unde au fost ţinuţi o perioadă sub supraveghere medicală. În cauză, poliţia Aiud continuă cercetările.
Nicoleta TOMUŢA
Emoţii mari pentru elevii claselor a VIII-a
Începe examenul de capacitate
     Vineri a fost ultima zi de şcoală pentru elevii claselor a VIII-a, dar pentru ei emoţiile mari abia acum încep. Ne referim la examenul de capacitate, de rezultatele căruia depinde de-acum parcursul lor şcolar viitor. Luni, 10 mai începe înscrierea pentru susţinerea acestui examen. Ea se va încheia la 13 iunie şi atunci vom şti câţi elevi vor susţine examenul. În cadrul unei conferinţe de presă inspectorul şcolar general al ISJ Alba - Dorin Sandea a anunţat că nu există schimbări de metodologie în desfăşurarea acestui examen. Conform regulamentului aprobat de MEC corectarea lucrărilor va avea loc în centre de corectare cu minimum 1000 de elevi. De aceea pentru judeţul Alba va fi organizat un singur centru de corectare la Grupul şcolar "Dorin Pavel" din Alba Iulia, în acest fel asigurându-se o omogenitate a notelor acordate. Probele examenului de capacitate vor fi susţinute în zilele de 17 iunie - Limba şi literatura română (scris); 18 iunie - Matematică (scris), 19 iunie - Istoria Românilor sau Geografia României (scris), 20 iunie - Limba şi literatura maternă (scris). Afişarea rezultatelor va avea loc la 21 iunie ora 12.00, iar contestaţiile se pot depune în aceeaşi zi până la ora 18.00. Zilele de 22 şi 23 iunie sunt rezervate rezolvării contestaţiilor urmând ca rezultatele finale să fie afişate în 24 iunie.
Anca DINICĂ
Și județul Alba are stelele sale
Buciumanca Tatiana Joldeş - în semifinala popularei emisiuni "Ploaia de stele"
     Aseară, tânăra Tatiana Crina Joldeş, de 21 de ani din comuna Bucium, a trecut prin emoţiile fazei semifinale a popularei emisiuni "Ploaia de stele" difuzată pe TVR1. Pentru a face faţă cu brio probelor, ce o pot propulsa în marea finală, conjudeţeana noastră, care a imitat-o pe Mariana Deac, a fost susţinută de mama sa, secretară a Primăriei Bucium, de salariaţii aceleiaşi instituţii, membrii organizaţiei de tineret a PSD Alba, în frunte cu preşedintele Nicolae Mera şi nu în cele din urmă de Corneliu Olar, primarul comunei Horea. Concursul s-a desfăşurat după închiderea ediţiei, astfel că nu cunoaştem rezultatul. (R.J.)
Săptămâna viitoare la sediul Prefecturii se va prezenta
Un documentar privind activitatea serviciului "SMURD"
     Marţi, 11 iunie a.c., de la ora 9.00, la sediul Prefecturii, va fi prezentat un interesant documentar, privind activitatea serviciului de urgenţă medicală aeriană SMURD. Acest demers reprezintă un nou pas pentru ca acest serviciu deosebit de important şi operativ să poată deveni operaţional oficial şi în judeţul nostru. La vizionarea materialului vor participa alături de prefectul Ioan Rus, şefii serviciilor publice descentralizate, primarii de municipii şi oraşe, şi reprezentanţi ai spitalelor din judeţ. (R.J.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.