Ultima oră
Știri
"Tunul" pe funcţionarii CJ Alba
     La sfârşitul săptămânii trecute a avut loc şedinţa Delegaţiei Permanente a CJ Alba, care se părea că va fi una mai tensionată având în vedere acuzele unor consilieri ai PD privitoare la activitatea curentă a instituţiei şi la neaplicarea unor hotărâri de consiliu.
     Potrivit informaţiilor noastre, membrii Delegaţiei Permanente au lăsat-o mai moale cu animozităţile şi au decis să fie mult mai exigenţi cu salariaţii CJ Alba, atunci când aceştia nu-şi îndeplinesc sarcinile de serviciu sau nu duc la îndeplinire hotărârile CJ Alba. (F.R.)
Repararea drumurilor pentru Muntele Găina
     În fiecare an, înainte de începerea manifestărilor de pe Muntele Găina autorităţile judeţene dispun repararea drumurilor de acces şi coborâre. În acest an s-a propus alocarea sumei de 500 milioane de lei,însă această iniţiativă trebuie aprobată şi de plenul CJ Alba. (F.R.)
Au fost prinşi hoţii de la şcoala din Uioara de Sus
     Poliţiştii din Ocna Mureş i-au identificat pe cei care, în repetate rânduri, au spart Şcoala Generală din Uioara de Sus furând bunuri în valoare aproximativă de 6 milioane de lei. Şcoala fusese călcată de hoţi în perioada 27-29 septembrie 2001 şi în 10 februarie 2002, de aici fiind sustrase aparate de laborator şi tehnică de calcul. Emil Eugen Popa (17 ani), Rareş Florin Pavel (17 ani) şi Eugen Mihai Both (18 ani), toţi din Ocna Mureş, au fost iddentificaţi de poliţişti ca fiind autorii acestor spargeri şi vor fi urmăriţi penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. (N.T.)

Editorial
Prima pagină
Curier județean
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Deşi se află la o clinică din Austria
Preşedintele Augustin Presecan este cu gândul la cei de acasă
De aproape o săptămână, pacientul urmează un tratament intensiv de recuperare
     Au trecut 54 de zile de când preşedintele Consiliului judeţean Alba, Augustin Presecan a fost victima unui nefericit accident de circulaţie în zona Munţilor Apuseni, la Scărişoara, unde se afla într-o vizită de lucru cu prefectul Ioan Rus şi cu un investitor german. După o perioadă dificilă la Spitalul de Urgenţă din Târgu Mureş, preşedintele CJ Alba a fost transferat la o clinică din Graz, unde se află şi în prezent.
     Potrivit unor surse demne de toată încrederea, de marţi, preşedintele Augustin Presecan urmează un tratament intensiv de recuperare, lucrând cu specialiştii câteva ore pe zi. Imediat au apărut şi rezultatele, în sensul că pacientul îşi mişcă cu mai mare lejeritate picioarele şi mâinile, chiar dacă au existat unele mici probleme pe partea stângă. O altă veste bună este că preşedintele este perfect sănătos şi lucid la minte, lovitura necauzând o amnezie. Medicii chiar au apreciat că pacientul este mai mult cu mintea acasă. De altfel, la întrebările dificile care i-au fost adresate, Augustin Presecan a trecut testul cu brio răspunzând, deocamdată prin scris sau prin semn cu da sau nu, cu degetele. Pentru această săptămână se aşteaptă ca preşedintele CJ Alba să-şi de-a drumul la vorbire. În prezent, dânsul îşi mişcă maxilarul şi mimează vorbirea. Medicii au opinat că după ce tubul implantat în gâtul preşedintelui Presecan va fi scos în această săptămână, el va putea vorbi şi comunica prin propriul său grai. Aşadar, din această săptămână există toate premisele pentru ca Augustin Presecan să mai câştige o bătălie cu tragedia care s-a abătut asupra sa. De altfel, puterea sa interioară l-a ajutat enorm să-şi revină, iar medicii spun că rezultatele sunt evidente. Cel mai probabil, în cursul săptămânii viitoare, medicii se vor pronunţa şi asupra termenului în care preşedintele Presecan se va întoarce acasă.
Florin ROMAN
Inițiative ale femeilor pesediste
     În organizarea Centrului Judeţean de Consultanţă Agricolă Alba, Centrului Local de Consultanţă Agricolă Aiud, Primăriei municipiului Aiud, Asociaţiei "Amicii rozelor din România" - Filiala Aiud şi Organizaţiei de femei a PSD Aiud va fi inaugurată în ziua de 15 iunie, la Grupul şcolar "Avram Iancu", expoziţia florală "Culorile trandafirilor". Potrivit informaţiilor primite din partea prof. Jenica Sătmărean, preşedinta Organizaţiei de femei a PSD Aiud, programul manifestărilor va cuprinde o lansare de carte, un recital de muzică şi poezie, o expoziţie de artă culinară şi multe alte surprize.
     Tot la Aiud, cu sprijinul Organizaţiei de femei a PSD Aiud, al Bibliotecii municipale "Liviu Rebreanu" şi al Primăriei Aiud a avut loc un concurs dedicat zilei de naştere a poetului Tudor Arghezi. La final, femeile PSD-iste au oferit premii celor aproape 100 de participanţi. La Alba Iulia, Organizaţia de femei a PSD Alba Iulia a sprijinit amenajarea Centrului de Prevenire şi Consiliere Antidrog cu suma de 3 milioane de lei. De asemenea,d-na Ileana Ion - preşedinta Organizaţiei de femei a PSD Alba Iulia, ne-a informat că elevii merituoşi au fost premiaţi recent cu aproape 21 milioane de lei de către reprezentantele acestei formaţiuni politice. Tot cu sprijinul acestei organizaţii 180 de copii de la Grădiniţele 9 şi 10 au primit pachete în valoare de 6 milioane de lei, iar copiilor cu handicap locomotor din organizaţia "Trebuie" le-au fost oferite cadouri din partea Organizaţiei de femei a PSD Sebeş. Pe viitor, vor urma alte acţiuni prin care vor fi sprijinite familiile aflate în dificultate din diferite zone ale judeţului. (A.D.T.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.